bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп від KSE: міфи та реальність освіти за кордоном
20.02.2015

Розпочати навчання за кордоном нескладно, якщо знати, як правильно  це зробити. 11 лютого Київська Школа Економіки провела воркшоп, де викладачі KSE поділилися власним досвідом навчання у вишах Європи та США і розповіли, які переваги отримують випускники.

Вступне слово сказав президент KSE доктор Юрій Логуш, який отримав вчений ступінь з економіки в New York University, а також закінчив колегіальну виконавчу програму в Kellogg School of Northwestern University. Він розповів про поширений міф, що нібито, вступивши в закордонний ВНЗ, ви будете неприємно вирізнятися серед інших студентів і викликатимете упереджене ставлення. Насправді, за словами Юрія Логуша, 80 відсотків докторських і магістерських програм розраховані на не американців. Тому можете не перейматися, навпаки, ви отримаєте чудову можливість побути в різнонаціональному середовищі.

Вступаючи в закордонний виш, варто враховувати, що навчання в приватних навчальних закладах значно дорожче, ніж у державних. Проте найкращий варіант – отримати фінансову підтримку, тобто стипендію. «Тут все залежить від ваших можливостей, наскільки ви настирні і готові працювати», – резюмував Юрій Логуш. Він рекомендує діяти за принципом «чим вищі цілі, тим більші досягнення»: претендуй на докторантуру – роби найвищу ставку, щоб отримати стипендію на навчання в магістратурі. Це ж стосується працевлаштування: отримавши першокласну освіту, випускник опиняється на вершині, де мало хто може скласти конкуренцію.

Далі виступив викладач Школи Максим Обрізан, який отримав PhD в США. Він розповів, навіщо Україні кваліфіковані економісти, і пояснив, як студенту отримати економічну освіту в Америці. Для цього потрібно:

- мати ступінь бакалавра (не обов’язково з економіки);

- рекомендації професорів (бажано докторів із західною освітою);

- скласти тест з англійської мови (TOEFL);

- скласти GRE (для більшості програм потрібен general test, рідше – subject).

Співробітник KSE Володимир Вахітов наголосив: щоб вдало пройти співбесіду, необхідно вільно володіти англійською мовою. Однак не менше уваги слід приділити написанню есе й отримати хороші рекомендаційні листи. У першу чергу, перед вступником стоїть завдання переконати комісію в тому, що він зможе захистити дипломну роботу. Адже, як правило, близько 30-40 відсотків студентів, які вступили в американські виші, потім не можуть захиститися.

Академічний директор KSE Олеся Верченко вважає, що вчитися за кордоном корисно й потрібно. По-перше, ви отримуєте неоціненний досвід перебування в середовищі здорової конкуренції; по-друге, познайомитеся зі студентами з різних куточків світу і врешті-решт матимете можливість подорожувати. Олеся Верченко навела для прикладу поширену в Європі традицію, коли діти після закінчення школи тимчасово припиняють навчання і протягом одного року подорожують, перш ніж вступати до вишу.

Контакти

Коментарі

Тетяна Яхедс   3328 днів тому   #  

дуже актуальна тема на сьогодні. Досвід і знання, набуті у європейских та американських вишах, дуже знадобляться у подальшому житті молодим українскьким спеціаластам. Головне після отримання диплому за кордоном, знайти гідне місце роботи в Україні, щоб використовувати свої знання на благо своєї країни.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.