bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася інавгурація п’ятого президента України: курс на ЄС і мирний план для Донбасу
07.06.2014

7 червня 2014 року відбулася інавгурація новообраного президента України Петра Порошенка. У Верховній Раді України, де сьогодні проходила інавгурація Порошенка, були присутні представники близько 60 офіційних зарубіжних делегацій.

REUTERS                                                       REUTERS

У своїй промові Президент України Петро Порошенко закликав усіх скласти зброю і обіцяє амністію тим, хто не вбивав людей і не фінансував терористів на Донбасі.

"Я йду в президенти, щоб зберегти і зміцнити єдність України, забезпечити тривалий мир і гарантувати надійну безпеку. Мир - це головне, до чого прагне український народ", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що не хоче війни і не жадає помсти: "Хоча перед очима великі жертви, принесені українським народом. Я хочу миру і доб'юся єдності України". Крім цього, п'ятий президент України обіцяє приділити велику увагу Донбасу і закликає його жителів до діалогу.

Президент України також пропонує провести дострокові місцеві вибори на Донбасі: “Нам потрібен легітимний партнер по діалогу, говорити з бандитами ми не будемо. Ми готові оголосити дострокові місцеві вибори на Донбасі для формування партнерів по діалогу”, - сказав Порошенко.

Петро Порошенко також підкреслив, що Крим є і буде українським: «Росія окупувала Крим, який є, був і буде українським. Вчора я про це твердо заявив російському керівництву в Нормандії», - підкреслив він.

Крім цього, Президент заявив, що Україна була, є і буде унітарною державою.

"Саме європейський досвід підказує нам, що значну частину повноважень вже зараз потрібно делегувати з центру місцевим органам влади. Реформа з децентралізації розпочнеться вже в цьому році змінами до Конституції. Нові повноваження отримають новообрані місцеві ради, але Україна була, є і буде унітарною державою. Маячня про федералізацію не має грунту для України", - підкреслив Порошенко.

Петро Порошенко також пообіцяв якнайшвидше підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Європейський вибір - це серце нашого національного ідеалу, це вибір, зроблений нашими предками. Що нам потрібно конкретно зробити, щоб жити вільно, щоб жити безбідно, жити в мирі та безпеці. Це все написано в Угоді про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС ... ", - зазначив Порошенко.

П'ятий президент України також виступив за дострокові вибори парламенту.

"Важливою частиною суспільного запиту на повне перезавантаження влади є і дострокові вибори парламенту. Чинний склад шановного нашого зібрання не зовсім відповідає настроям суспільства. Воно суттєво змінилося в 2012 році, а жити по-новому і означає, що не можна нехтувати волею народу", - підкреслив він.

Джерело: УНІАН

Коментарі

Сумщенко Ірина   3609 днів тому   #  

І слава Богу!!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.