bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Євромайдан 18 лютого: протистояння продовжуються
18.02.2014

Як відомо, сьогодні було оголошено загальну "мобілізацію". Євромайданівці почали йти ходою до Верховної Ради, де відбувається засідання Верховної Ради України. Через деякий час у Маріїнському почалася бійка між мітингуючими і Беркутом. Вибухають світлошумові гранати. Силовики пускають газ. Хронологія подій дня - від ГУРТа

21.15. Як допомогти  Майдану зараз за посиланням

21:12 Активісти правого сектору підпалили один з водометів, повідомляє Facebook спільнота Євромайдану

21.06. У КМДА підтвердили, що до медиків сьогодні звернулись близько 200 осіб і наголошують, що число поранених очевидно більше, повідомляє Еспресо ТВ.

21.05. На Майдані продовжуються сутички. Майданівці вже години тримають облогу. 

21.01. У ЗМІ поширюється інформацію, що канцлер Німеччини Ангела Меркель намагається додзвонитись до Віктора Януковича, але він не піднімає слухавку

21.00 Видання Insider пише:

"Майдан палає, але тримається! "

20.55. Міліція просить жінок та дітей залишити Майдан незалежності, оскільки там буде проводитись антитерористична операція. Таке оголошення лунає з гучномовця поблизу Міжнародного центру культури та мистецтв, передає "Радіо Свобода".

20.50. Колишній посол США в Україні, Стівен Пайфер:

"Атака міліції на Майдан цього вечора не піддаєтья розумінню. Янукович вбиває будь-який шанс на діалог для мирного вирішення кризи в Україні".

20.40 Андрюс Кубілюс, Лідер опозиції Литовської Республіки: "Після жорстокого кровопролиття на‪ #‎EuroMaidan‬ Януковича мають віддати до міжнародному суду".

20:46 Поки опозиція закликає про якесь перемир'я, у соцмережах поширюються заклики братись за зброю, повідомляє спільнота Євромайдан.

20.11. Правоохоронці пройшли через барикаду, яка була встановлена на вулиці Інститутській біля виходу зі станції метро “Хрещатик”, передає кореспондент УНН.

Силовики за допомогою трьох водометів намагаються пройти до Майдану.

Опозиція і громадські активісти закликають чоловіків прибути на територію Майдану

20.00 Журналісти повідомляють - "Беркут" почав наступати на Майдан Незалежності з боку вулиці Інститутської

19.30. Глава Української Греко-католицької Церкви Святослав Шевчук закликає негайно припинити кровопролиття. Про це йдеться у звернення розповсюдженому прес-службою УГКЦ, пише УНН.

“З великою прикрістю стверджую, що заклики Церков про недопущення кровопролиття і мирне врегулювання конфлікту не було почуто.

В імені Божому засуджую насилля, безоглядність і нехтування людськими правами та волею народу.

19.14. У зв’язку із масовими безпорядками та з метою недопущення людських жертв і ескалації конфлікту просимо громадян України взяти до уваги те, що рух транспорту в сторону Києва буде обмежено з 00 год.00 хв. 19 лютого 2014 року. Про це повідомляють у прес-службі КМУ.

“Просимо з розумінням поставитись до відповідних заходів та сприяти працівникам правоохоронних органів у здійсненні ними відповідних обов’язків із забезпечення правопорядку”, — йдеться у повідомленні.

18.40. Міліція заявляє, що у ході сутичок загинуло троє міліціонерів.

17.24. 5 канал повідомляє, що міліція озброюється автоматами калашникова

17. 20. Вахтанг Кіпіані: У Львові калатають дзвони практично всіх церков у центрі. Носяться машини з плакатами - загальна мобілізація на Київ. Оголошено про поновлення блокування частин ВВ і "Беркута".

17.10. Встановлено особу одного з загиблих активістів - член ВО "Свобода" Сергій Дідик. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Артем Шевченко. 

16.50. "Українська правда" повідомляє: Пішов штурм Українського дому ВВшниками. Барикаду коло Українського дому запалили. Беркут розбирає барикаду на Інститутській.

16.30. Спільнота Євромайдан повідомляє: Киян закликають формувати групи по мікрорайонах і рушати на захист Майдану. Наразі силовиків зупинено, але ймовірна чергова спроба наступу.

16.20. У Києві зупинено рух всіх гілок метроСиловики стоять впритул до барикад.

16.09. Беркут прорвар барикаду на Грушевського.

16.05. СБУ та МВС дали 2 години (до 18.00) для опозиції, щоб заспокоїти мітингувальників. інакше - погрожують вдатися до жорстикх дій

16.00. Біля готелю "Україна" зараз (фото Олексій Степура)

15.50. Карта протистояння в урядовому кварталі від  "Громадського телебачення".

15.46. Група бійців Євромайдану витіснила з даху силовиків. На Шовковичній беркутівці використовували цю локацію для обстрілу протестувальників світло-шумовими гранатами.

15. 40. Міліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з масовими заворушеннями у вівторок у Києві, повідомляє  "Радіо Свобода"

Після того як дах захопили, на ньому підняли український стяг, повідомляє "Громадське телебачення".

15.20. В.о. міністра закордонних справ Леонід Кожара заявляє, що "радикальні сили", а не мирні протестувальники, ініціювали новий спалах насильства.

"Сьогодні радикальні сили в Києві та інших містах України, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий нічим не виправданий спалах насильства та беззаконня", - йдеться в його заяві. 
"Так звані мітингувальники здійснюють збройні напади на будівлі органів державної влади, організовують підпали будинків, завдають тяжких тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів, застосовують вогнепальну зброю та закликають до цього інших громадян", - стверджує Кожара.
"Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації до об’єктивних та неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, очікуємо на рішуче засудження з їх боку протиправних дій радикальних сил", - звернувся він до світу.

15. 13. Під час сутичок з силовиками в Києві у вівторок уже загинули три людини. Цю інформацію "Українській правді" підтвердила Ольга Богомолець.
"У нас у медпункті у Будинку офіцерів уже троє загиблих. Багато поранених, десятки тяжкопоранених", - заявила Богомолець.
За її словами, люди загинули через те, що їм не вдалось надати вчасно допомогу.
"До нас не пропускають швидкі ні на в'їзд, ні на виїзд. Люди гинуть від того, що їм не можна надати своєчасну допомогу", - пояснила вона.
Богомолець розповіла, що люди загинули від вогнепальних поранень.
"Люди загинули від тяжких вогнепальних поранень голови і серця", - заявила вона

14.50. Леся Оробець у Facebook:

Офіційних підтверджень немає.

14. 27. Громадське телебачення у Твітері:

14. 26. Силовики поливають протестувальників  з водометів на перехресті вулиць Інститутської і Шовковичної. В бік активістів летять світло-шумові гранати і пускають сльозогінний газ, у свою чергу, мітингувальники відбиваються камінням, петардами, а також "коктейлями Молотова", пише "Главком".   На перехресті Шовковичної та Інститутської загорілася будка ДАІ.

Сутички відбуваються по всьому периметру урядового кварталу.

14. 10. Президент Литви Даля Грібаускайте закликала зупинити насильство в Києві: обидві сторони мають повернутися до діалогу негайно

14.00. Фото Макса Левіна

13.37.Мітингувальники продовжують відтісняти бійців спец підрозділу «Беркут» вглиб вулиці Шовковичної. Також мітингувальники взяли в полон 10 міліціонерів, їх витягують і намагаються побити. Інші мітингувальники стримують колег. Мітингувальники продовжують вести по вулиці Шовковичній поранених міліціонерів, їх передають медикам, повідомляє УНІАН.

 

13. 30. Спільнота Євромайдан поширює фото:  "бійці на будинку на вул. Шовковичній"

13.10. У трьох медичних пунктах євромайданівців наразі перебуває близько 25 поранених. Про це розповів координатор медичної служби Євромайдану Олег Мусій в коментарі "Українській правді. Життя"

"У нас близько 25 поранених", сказав Мусій додавши, що у їхніх медичних пунктах немає важко поранених, бо таких одразу забирає "Швидка". 

12.50. Голова Верховної Ради Володимир Рибак у ці хвилини зустрічається з Президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомляє УНН.

12:21. На вулиці Липській Беркут з боку вулиці Пилипа Орлика пішов у наступ. У перший рядах Беркуту силовики з рушницями з гумовими кулями. За ними йдуть тітушки з залізними трубами.

"Українська правда"

12.10. Наталя Соколенко: У дворі офісу партії регіонів підпалена машина і сильно горить. Машина – на стоянці офісу, тобто вона ймовірно належить комусь з тих, хто приїздить в офіс

12.00Постраждав  фотограф Гліб Гаранич. Граната підірвалася прямо на його бронежилеті.

 фото із соціальних мереж

11. 53. Леся Оробець: у Facebook:

11. 50. Володими Арієв у Твітері:

11.47 Парламентська сесія так і не розпочалася, трибуна досі заблокована. Більшість депутатів від Партії регіонів покинули будівлю Верховної Ради, повідомляє кореспондент BBC Україна.

11. 45. Активісти захопили Міністерство охорони здоров’я та намагаються захопити штурмом центральний офіс Партії регіонів, передає кореспондент УНН.

В офіс Партії регіонів на вулиці Липській кинули коктейль Молотова. Він горить.

Кілька десятків активістів проникли до МОЗ у Маріїнському парку та намагаються штурмом взяти офіс Партії регіонів. Про постраждали та поранених не повідомляється. 

11. 40. Журналістка Теятна Даниленко у Facebook:

11. 37. Спільнота Євромайдан:

11. 35. Протестувальники зносять шини на вулицю Шовковичну і намагаються їх підпалити, щоб дим заважав снайперам стріляти по людях.

11. 22  Міліція поранила уже мінімум 10 учасників протесту. Про це повідомляє журналіст LB.ua з місця подій. 

11. 12. Ну вулиці Шовковичній підпалили два КамАЗи. До місця загорання вже під'їхала пожежна машина, повідомляє TВі. 

11. 10. Володими В'ятрович у Facebook:

11. 00. Спільнота Євромайдан у Facebook:

10. 35. Недалеко зібралась група прибічників Віктора Януковича (за шеренгою силовиків). 

Євромайданівці розмахують грошима та вигукують "раби" тітушкам

10. 57. "Українська правда" повідомляє, що у протистоянні на перехресті вулиць Шовковичної та Інститутської продовжують з'являтися постраждалі.

Дві жінки отримали ураження гумовими кулями: одна в область серця, інша - в обличчя.

Протестувальники знаходять під ногами резинову картеч.

Як повідомлялося, більшість протестувальників - пересічні громадяни, без екіпіровки, з жовто-синіми стрічками.

10. 41. На Грушевського тим часом палять шини. Про це в Твіттері повідомив депутат Олександр Аронець.

10. 00 . Леся Оробець у Facebook:

9. 30. Інформаційні агенства повідомляють, що у районі  Верховної Ради мітингувальники прорвали міліцейський кордон. На перетині вулиць Грушевського і Кріпосного валу декілька учасників мітингу вилізли на автомобілі, що перегороджують дорогу і витіснили звідти бійців Внутрішніх військ. Мітингувальники практично повністю оточили урядовий квартал та будівлю парламенту

Знаєте про останні новини і місця подій, додавайте у коментарях!

Підготувала Любов Єремічева, Ярина Почтаренко

Контакти

  • Ресурсний центр ГУРТ
  •  https://gurt.org.ua/
  • (044) 296 1052
  •  [email protected]

Коментарі

Євгенія Кравченко   3722 дні тому   #  

Щойно прийшло смс від невідомого мені номеру: "На Майдан треба люди, ліки..."

Тож, хто має можливість і бажання - бцдь ласка.
Також мені цікаво, звідки знають мій номер і що я не "тітушка", для прикладу..)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.