bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вийшов у світ посібник «Самодопомога: технологія соціальних змін»
17.12.2013

Посібник «Самодопомога: технологія соціальних змін» пропонує читачам скористатися досвідом застосування самодопомоги у вирішенні певних проблем окремих цільових груп, а також у системному покращенні життя всієї громади. У посібнику подані практичні рекомендації та приклади створення груп самодопомоги з розв’язання особистих проблем людини чи проблем громади у сфері соціальних негараздів, охорони здоров’я, захисту прав людини тощо.

Помічник стане в нагоді керівникам організацій, ініціативним громадянам, які зацікавлені у впровадженні інноваційних підходів до розвитку громади, а також усім охочим змінити своє життя шляхом спільного вирішення негараздів.

Для підготовки посібника були використані матеріали Єжи Шмагалскі (Варшавський університет), Йоанни Маршал (Товариство BORIS), Павел Йордана (Товариство BORIS), а також напрацювання в рамках проекту Ресурсного центру ГУРТ «Всеукраїнська школа самодопомоги».

Сьогодні поняття самодопомоги поширене у соціальній роботі та практиці служб соціальної допомоги, в лікуванні залежностей, в неурядових організаціях – як спосіб суспільної анімації та впровадження суспільно важливих змін.

Самодопомога як метод виступає у двох значеннях:
• такий вид допомоги, яку самостійно, без участі професіоналів надають самому собі або іншим людям з такими ж проблемами
• діяльність, яка замінює або доповнює роботу органів влади та створених владою інституцій, що мають задовольняти суспільні потреби. Така cамодопомога спрямована на спільне благо

Основне завдання групи самодопомоги – навчитися моделювати своє життя для комфортного існування – свого і оточення.
 

Замовити примірник книги можна за телефоном (044) 296 1052 або за електронною адресою [email protected]

Видання здійснене за фінансової підтримки уряду Швеції. Викладені у книзі погляди та думки є відповідальністю авторів і не обов’язково відображають офіційну точку зору уряду Швеції.

Контакти

Коментарі

Кирило Дядя   3776 днів тому   #  

Скільки коштує посібник?

  •   Пiдписатися на новi
Любов Єремічева   3776 днів тому   #  

Інформацію про умови отримання посібників можна дізнатися за електронною адресою [email protected].

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.