bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито виставку кращих аматорських фотографій «Багатство у різноманітті»
16.10.2013

15 жовтня в галереї РА Ресурсний центр ГУРТ провів урочисту церемонію відкриття міжнародної виставки аматорських фотографій «Багатство у різноманітті». На ній представлено більше 40 світлин українських та вірменських авторів, які стали переможцями фотоконкурсу, що тривав з 1 листопада 2012 року до 1 червня 2013 року. Загалом, більше двухста конкурсних робіт підтверджують актуальність та важливість тематики.

Урочисту церемонію відкрив Дитячий фольклорний гурт “Дай Боже” під керівництвом Ольги Мельник.

Сергій Іванюк, голова правління Ресурсного центру ГУРТ, у вітальному слові зазначив: «Інший, ніж я, – це велике щастя для кожного. Поки не має різноманіття, людина не може усвідомити саму себе і свою особистість. Для мене різноманіття – це запорука краси і приклад гармонії".

«Поняття «різноманіття» може бути означено різними способами і за допомогою різних контекстів, але якщо ви введете це слово в пошуку в інтернеті, то знайдете оперування такими словами, як рівність, гендерна рівність, рівні можливості, культурне різноманіття, толерантність. Ці слова є ключовими для діяльності SIDA як в Україні, так і в світовому масштабі…Чітке розуміння цього поняття приведе до думки, що різноманіття – саме те, за що треба боротись. Це великий капітал як для суспільства, так і для однієї організації», - сказала у вітальній промові Крістіна Даніельсон, керівник відділу сприяння реформам Посольства Швеції в Україні.

 Тетяна Шульга, координаторка сектору «Регіональний розвиток. Культура» Представництва Європейського Союзу в Україні відзначила: «Я б хотіла сказати, що це гіганська робота, це сотні фотографій, які треба було оцінити. Вони всі прекрасні, треба було зробити вибір. Це тема водночас і така красива, і така мальовнича, але серйозна і дуже чутлива. Можливо, Україна - це справді найбільш вразлива територія до цих питань, але наше завдання, щоб вона й залишалася такою. Тому спасибі ГУРТу за роботу і сподіваюся, що результат цього проекту залишиться і сприятиме тому, про що казали діти. Мир вам всім!».

«Вірменія - багатонаціональна країна, тому ця тема є дуже актуальною і для нас. Але наше різноманіття – це наше багатство. Наша країна об`єднує близько 11 різних громад. Як представник однієї з партнерських організацій, я переконана, що виставка – це яскравий приклад дружби обох країн, а отже різноманіття і багатства наших держав», - поділилась Маргаріт Піліпосян, президент Центру розвитку НУО (Вірменія).

Юрік Авалян, голова селища Чамбарак (Вірменія) також прокоментував: «Мені дуже приємно бути на цій чудесній виставці. Надіюсь на подальшу співпрацю. Показово те, що на фотографіях на виставці представлені різні національності, так як і у світі. І треба об`єднувати їх усіх, так само як і ця виставка об`єднала фотографії».

Організатори переконані, збереження та розвиток культурної ідентичності та самобутності громад – це ознака розвиненого суспільства, а різноманіття – важливий ресурс, який, за умови ефективного використання, може зробити громади успішними та заможними.

Відео з урочистої церемонії відкриття

Виставка триватиме з 15 до 20 жовтня 2013 року та відкрита для відвідування із 13.00 до 19.00 щодня. Тож у вас ще є нагода зануритися у життя громад та доторкнутися до різноманіття, адже вже незабаром виставка помандрує у громади.

Всі фото із виставки можна переглянути за цим посиланням.

Більше фото на Facebook.

Контактна особа: 

Тарас Тимчук, е-пошта: [email protected], тел. 067 44 80 912


Фото: Ярина Почтаренко
Відео: Віталій Ніщименко

ДОВІДКОВО:
Виставка аматорських фотографій “Багатство у різноманітті” відбувається у межах проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство через різноманіття», який впроваджується Ресурсним центром ГУРТ (Україна) у партнерстві з Фондом громадянського суспільства та партнерства (Вірменія) і Центром розвитку НУО (Вірменія) за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах програми «Культура».

Виставка співфінансується Урядом Швеції.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.