bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Яскравий Стрий
12.08.2013

Яскравий дощ падає на сірі будівлі і робить їх кольоровими. Такий сюжет намальований на будинку 21 по вул. С.Бандери в м. Стрий. Сюжет вигадали Богдан Желобчук та Остап Думанський архітектори з формації Young Architects Club.


Яскравий Стрий - громадський проект, який почала реалізовувати Молодь Стрийщини з друзями.

Партнерськими організаціями, які допомогли розмалювати будинок 21 стали Young Architects Club, які придумали сюжет і малювали будинок, ГО “Територія життя”, які готували стіну під фарбування, ТМ “ТRORA”, які надали фарбу, ТРК “ЛАН”, які проводили інформаційну підтримку на місецевому радіо та телебаченні.

Ромальований будинок привертає увагу та надихає на нові втілення. Готуються нові сюжети та ескізи, що б розмальовувати Стрий.

Художники працюють над ескізами молодшої гімназії, дитячої поліклініки, та інших будинків, адже мешканці міста просять намалювати якскраві картини і на їх будинках.

Так сірі стіни і технічні будівлі Станції юних техніків матимуть новий вигляд - їх розмалює, але графіті Кikit Art studia. Професійні художники, які люблять графіті і змінили вигляд не одного міста підприїдуть з майстер класом на All elements jam в Стрий. Акцію, яку до Дня Незалежності проводить Молодь стрийщини та група 33 літери. 

І яка стане справжнім проривом, адже ті хто люлять хіп хоп і малюють графіті отримають місце зустрічі де не ховаючись вони могли творити. 

Це перший крок до узаконення мистецтва графіті в місті. Крок від вандалів до митців. 

Здавалось би, тільки одна намальована картина на будинку в мультяшному стилі дала поштовх до нових змін.

Змін після яких місто в якому вперше підняли жовто блакитний прапор в Україні і яке ніби завмерло після Незалежності отримало новий поштовх і стає яскравим і неповторним, готовим до нових змін. 

Контакти

  • Михайло Шмігельський

Коментарі

Олена Жадько   3910 днів тому   #  

Дуже приємно. Михайло Шмігельський надихнув і мене на розфарбування фасаду ліцею№10 міста Марганця. З TRIORою приємно працювати. Тож 1 вересня, завдяки TRIORі, Михайлу і Катерині Бутко ліцей отримає нове обличчя!

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3909 днів тому   #  

Дякую. І я радий. Перші дні було важко бо в основному люди дивитись приходили вночі і довго обговорювали. А тепер вже легше, напевно звикли і не так масово ходять і вже вдень дивляться. Особливо радіють жителі сусіднього будинку. Вийдуть на балкон є на що подивитись. І інші мешканці міста коли малювали підходили, питалися чи їх будинки будуть малювати, говорили свої адреси, запрошували.

  •   Пiдписатися на новi
Bолодимир Любивий   3909 днів тому   #  

Варто подумати над тим, щоб теми малюнків були результатом громадського обговорення: більше можливостей для виявлення ініціативи кожного!

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3908 днів тому   #  

однозначно, що обговорення, а потім і дії це наша ціль. треба що б був резонанс. щоб мешканці розуміли, що можуть змінити своє місто. Бо здавалось, в закритій системі було мистецтво на будинках то зараз в незалежній Україні це щось нове. Тішить, що проект триватиме по всій Україні в рамках проекту "TRIORA" Європейські дворики. Думаю буде цікавий ефект.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3900 днів тому   #  

http://youtu.be/1_4LIkzkLog новини ТРК Лан про Яскравий Стрий

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.