bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ООН запрошує мешканців України взяти участь у визначенні пріоритетів розвитку
15.03.2013

Організація Об’єднаних Націй проводить в Україні національні консультації з метою визначення пріоритетів розвитку світу після 2015 року.

Кожен бажаючий з будь-якого куточку світу, в тому числі й з України, може брати участь у глобальному інтерактивному опитуванні «Мій світ» на веб-сайті, в ході якого люди висловлюють свою думку щодо пріоритетів для досягнення кращого майбутнього, обираючи шість найважливіших викликів сьогодення із 16 можливих варіантів.

Національні консультації для виокремлення пріоритетів розвитку після 2015 року розпочато у 100 країнах світу, у тому числі і в Україні. У різних містах України проводяться відкриті консультації з метою визначення суспільної думки, до яких залучаються різні верстви населення, у тому числі представники академічних кіл, профспілок, малого, середнього та великого бізнесу, неурядових організацій, молоді, національних меншин, людей з обмеженими можливостями, людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом тощо.

Результати національних консультацій, підсумки опитувань та інтерактивного голосування «Мій світ» слугуватимуть підґрунтям для розроблення аналітичної доповіді «Україна: Порядок денний розвитку після 2015 року», яка стане внеском України у формування глобального бачення напрямів розвитку, які обговорюватимуться під час 68-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН восени цього року.

Детальну інформацію щодо перебігу національних консультацій в Україні можна отримати на сайті www.post2015ukraine.org та офіційній Facebook-сторінці ООН в Україні.

«Цей проект надає мешканцям України справді унікальну можливість вплинути на міжурядові процеси таким чином, щоб вони відповідали очікуванням суспільства. Це допоможе почути думки людей з приводу подальшого розвитку країни, особливо з позиції проведення соціально-економічних реформ, які набирають нових темпів», – коментує директор Програми розвитку ООН в Україні пані Рікарда Рігер.

Коментарі

Сумщенко Ірина   4065 днів тому   #  

Ідея надзвичайно важлива.Відповідальна.І, на мою думку, потребує реклами.Широкі верстви населення непоінформовані в достатній кількості про цей проект!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.