bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формування нового складу Громадської ради при Раді міністрів АР Крим відбувається повільно
21.01.2013

Кримське КВУ закликало громадські організації автономії активніше використовувати своє право впливати на роботу виконавчих органів влади. Про це заявив глава організації Андрій Крісько.

За його інформацією, на сьогоднішній день число громадських організацій, які подали заявки на участь у формуванні нового складу Громадської ради при Раді міністрів АРК залишається вкрай низьким, і якщо за найближчий тиждень ситуація не зміниться, то розраховувати на ефективність роботи цього органу в найближчі два роки вже не доведеться.

«Сьогодні законодавство дає представникам третього сектору цілком реальні механізми впливу на роботу органів влади, але проблема полягає в тому, що багато громадських організацій, які вміють і можуть використовувати ці механізми, залишаються в стороні від такого важливого процесу, як формування нової Громадської ради», - заявив Андрій Крісько.

Також він додав, що в минулому році КВ КВУ проводило дослідження процесів взаємодії громадських організацій з органами влади, результати якого показали, що більшість представників третього сектору не знайомі з практикою роботи громадських рад і не предтавляють, яким чином участь в цих утвореннях може сприяти реалізації їх інтересів.

Крім того, на думку експертів Комітету виборців, які проводили дослідження, Громадська рада в минулому році практично не використовував той потенціал можливостей, який передбачений законодавством. Одна з основних причин ситуації, що склалася - неефективна система формування цього органу, в результаті якої більшість актівнодіючих інститутів громадянського суспільства не отримали представництва у Громадській раді при Радміні АРК.

«Негативний досвід, отриманий за минулі два роки, не повинен пройти для громадських працівників безслідно, лише активна позиція та участь в процесах формування нового складу Громадської ради дозволять переломити ситуацію і перетворити декоративний придаток на діючий інструмент представництва суспільних інтересів», - підсумував глава КВ КВУ Андрій Крісько.

Детальну інформацію про процес формування Громадської ради та необхідних для цього документи можна дізнатися тут.

Контакти

Коментарі

Андрій Неліпа   4104 дні тому   #  

Як і очікувалося, процес формування Громадської ради при Раді міністрів АРК не був прозорим і цього разу. Звичайний "договірняк" політично заангажованих ІГС. Тому громадські організації автономії просто не можуть активніше використовувати своє право впливати на роботу виконавчих органів влади, якщо питання їх представництва у цій Громадській раді заздалегідь не вирішено і не узгоджено. Не віриться що автор з такої організації не знає про реальний стан справ...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.