bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Культура - потужний фактор розвитку (відео)
17.10.2012

10 жовтня 2012 року на порталі ГУРТ відбулася онлайн дискусія за участі Володимира Купрія, виконавчого директора ТЦК. Користувачі порталу ГУРТ активно долучалися до обоговорення теми дискусії – Як культурна та історична спадщина можуть стати засобом розвитку громади, а також  дізналися більше про грантовий конкурс “Новий подих культури: спадщина, наповнена життям мистецтва”.

Володимир Купрій зазначив, що культура – це потужний фактор розвитку. Однак з часу здобуття незалежності України не раз доводиться чути, що питання економіки є пріоритетним, а культура – потім. Але ж не потрібно, на думку пана Володимира, забувати, що розвиток не може бути однобічним. Матеріальні потреби – це лише одна сторона. Інша – культурний розвиток, без якого складно досягнути інтеграційний розвиток суспільства, держави тощо.

На території України проживають представники понад 130 національностей, народностей та етнічних спільнот. І саме культура дозволяє краще пізнати одне одного, налагодити співпрацю. Володимир Купрій переконаний, що, стимулюючи різноманіття, не можна доводити до абсурду, коли кожна етнічна група замикається лише в собі та дбає тільки про свій розвиток. У поліетнічних громадах важливо будувати стосунки між представниками громади на розумінні одне одного та пошуку того спільного, що може об'єднувати.

Переглянути всю онлайн дискусію можна за посиланням.

Захід відбувся в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.