bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект з медіації і прав дитини у Луганській області
10.08.2012

Вже майже рік як розпочато роботу з впровадження шкільної медіації у Луганську. Шкільна медіація довела свою ефективність у тих школах, в яких працюють шкільні служби розв’язання конфліктів як за кордоном, так і в Україні. Діти, які пройшли через досвід медіації (особливо медіатори), розвивають хороші навички не тільки у вирішенні конфліктів, але і в їх попередженні. У школах, де медіація сприймається всерйоз і вважається нормою, спостерігається більш здоровий клімат і більш дружні відносини між усіма учасникам та освітнього процесу.

Вчителі та директори шкіл, з якими ми спілкувались у 2011-2012 навчальному році, відзначають зростання рівня агресивної поведінки дітей, часте використання у вирішенні конфліктів серед дітей силових методів. Система взаємодії у шкільному середовищі недостатньо використовує і розвиває демократичні та соціальні компетентності дітей (такі, як активне слухання, взаємоповага, вираження своїх почуттів і потреб, толерантне ставлення до співрозмовника, визнання рівності прав людей).

Для запровадження діяльності шкільних служб розв’язання конфліктів фахівці нашої організації протягом навчального року проводили заняття з дітьми в школах м.Луганська, інформаційні та навчальні семінари у школах м.Луганська і області, конференцію за участю представників шкільних служб вирішення конфліктів м.Жмеринка, м.Пирятин та м.Одеса, а також семінари програми «Повага дією». Продовженням цієї роботи стане українсько-польський проект “Свідома молодь –Демократичне суспільство”, в рамках якого відбудеться методичний семінар в Гданську 20-26 cерпня в Домі Поєднання і Зустрічей ім. Максимільана Кольбе (ДМК).

Під час семінару в Гданську командою координаторів і тренерів з Польщі і України буде узагальнено наш досвід роботи, розроблено методологію і програми семінарів-практикумів з питань прав людини, медіації та громадянської активності, які відбудуться восени цього року в школах Луганській області.

Метою проекту «Свідома молодь – Демократичне суспільство» є підвищення обізнаності учнів і викладачів про права людини, методи вирішення конфліктів та підвищення їхньої громадянської активності.

Проект «Свідома молодь - Демократичне суспільство» став можливим завдяки співпраці Дому Поєднання і Зустрічей ім. Максимільана Кольбе (Польща) і громадської організації «Луганська обласна група медіації» (Україна) та підтримки в рамках Програми Польського співробітництва для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2012 р. (програма «Підтримка Демократії»).

Контакти

Коментарі

Bолодимир Любивий   4154 дні тому   #  

Корисна робота! Вирішення конфліктів породжують протидію причинам їх виникнення. Однак - не завжди... Глубинність занурення в молодіжне середовище можливе лише за умови добровільності. Часто конфлікти виходять за межі. Важливо знати механізм медіації: з чого почати, що провести (опитування, підписання угоди між сторонами тощо)... Цікаво, який алгоритм діє в Луганську? :)

  •   Пiдписатися на новi
Bолодимир Любивий   4154 дні тому   #  

Який результат роботи у Гданську?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.