bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультації влади і громади в один клік!
27.07.2011

Відповідно до вимог Законів України „Про засади державної регуляторної політики”, „Про доступ до публічної інформації”, постанови Кабінету Міністрів України „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” від 3 листопада 2010 р. № 996, органи виконавчої влади зобов’язані оприлюднювати для обговорення громадськістю проекти нормативно-правових та регуляторних актів.

Для зручності представників громадськості Департаментом інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів на сайті „Громадянське суспільство і влада”розміщено адреси веб-сторінок органів виконавчої влади, на яких проходять обговорення проектів нормативно-правових та регуляторних актів.

Крім того, з липня 2011 р. на сайті „Громадянське суспільство і влада” розміщуються анонси запланованих органами виконавчої влади консультацій з громадськістю.

Контакти

  • Михайло Шевченко
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів
  • [email protected]
  • (044) 256-66-37

Коментарі

Тимчук Тарас    4650 днів тому   #  

Михайле, а який з цих сайтів треба використовувати для консультацій:
цей http://e-gov.net.ua/consult_mvc_kmu/news/article/index/

чи цей:http://civic.kmu.gov.ua/civic/control/uk/index

  •   Пiдписатися на новi
Шевченко Михайло   4650 днів тому   #  

Тарасе, civic.kmu.gov.ua є офіційним ресурсом. З квітня
2011 р. Секретаріат Кабінету Міністрів у співпраці з Програмою сприяння Парламенту готує технічну модернізацію сайту. Ця оновлена версія сайту розміщена за адресою e-gov.net.ua для ознайомлення. Офіційні консультації з громадськістю органів виконавчої влади відбуваються лише на civic.kmu. Планується, що до кінця вересня оновлена версія сайту буде передана у користування Секретаріату Кабінету Міністрів. Так, наразі триває ознайомлення з новим сайтом адміністраторів центральних органів виконавчої влади. Планується, що оновлена версія сайту надасть більше можливостей представникам громадськості у роботі над проектами нормативно-правових актів та у визначені пріоритетів регіональної політики (у частині врахування пропозицій НГО)

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Євгеній   4650 днів тому   #  

На оновленому сайті крім обговорення проектів нормативно-правових актів (наразі іде <a href="http://e-gov.net.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/project/1606">обговорення проекту Кримінально-процесуального кодексу</a>) є також розділ щодо формування пріоритетів регіональної політики, рейтинги проблем регіонів.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4650 днів тому   #  

Дякую, Євгене за уточнення. А взагалі, як відбувається громадське обговорення? Включаються діячі громадського сектору у цей процес?

  •   Пiдписатися на новi
Шевченко Михайло   4650 днів тому   #  

Нажаль, але часто громадське обговорення статичне, у цьому можна пересвідчитись лише поглянувши на кількість пропозицій, які надходять до проектів нормативно-правових актів. Сьогодні майже не існує перепон у доступності інформації щодо проектів актів. Проблемою є те, що переважна більшість "пропозицій" - лише побажання, яким не вистачає завершеної юридично-редакційної форми або альтернативи щодо шляхів вирішення порушеного питання. Тобто і владі, і громадськості треба працювати над підвищенням рівня професійності діалогу, пошуку шляхів порозуміння.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.