bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акценти тижня на ГУРТі: влада vs ІГС, гендерні баталії та пошук ідеальної моделі суспільства
27.04.2011

Перебуваючи у вирі подій своєї сфери або регіону, блогери ГУРТа мають можливість ділитися з іншими користувачами порталу актуальною інформацією про життя та діяльність громадянського суспільства в Україні. Команда ГУРТа слідкує за розвитком блогосфери порталу і продовжує акцентувати увагу на цікавих блогозаписах та статтях.

У статті "Громадянське суспільство України: реалії та пошук ідеальної моделі розвитку" волонтерка ГУРТа Євгенія Кравченко розповідає про те, як під час подіумної дискусії, організованої Фондом імені Гайнріха Бьолля в Україні, експерти шукали більш ефективні шляхи розвитку громадянського суспільства. Як показала дискусія, самі громадяни далеко не завжди знають і розуміють не тільки роль громадських організацій у захисті їх прав, але й те, яким, власне, мало б бути громадянське суспільство в Україні.

БЛОГИ

Експерт з питань соціальної політики Михайло Ізюмський у своєму записі "Розвиток підприємництва як найважливіший чинник формування громадянського суспільства" закликає українців "багатіти" і допомагати в цьому іншим і, таким чином, шляхом досягнення певного рівня загального добробуту, формувати громадянське суспільство.

Володимир Купрій, виконавчий директор Творчого центру ТЦК, ініціював активну дискусію наколо теми "Партія влади виношує плани по обмеженню фінансування ОГС ". На основі коментарів до цього блогозапису ГУРТ вирішив розпочати нове опитування на порталі. Цього разу ми запитуємо у Вас: "Що стоїть за ініціативою партії влади законодавчо обмежити закордонне фінансування ІГС?" Голосуйте на головній сторінці порталу!

Розвиваючи "гарячу" тему "гендеру", що останнім часом активно підіймається в блогах, адміністраторка ГУРТа Алла Журавель, намагаючись з'ясувати за що ж саме борються жінки і як вони будуть цим користуватися, запитує: "Кому потрібен ґендер і навіщо?".

На що Юлія Гончар, голова Черкаського обласного осередку Всекраїнської асоціації жінок "Славія" і головний "двигун" усіх дискусій про "гендер" на ГУРТі відповідає: "Декілька лаконічних відповідей на типові запитання про ґендер".

Кажуть, в дискусіях народжується істина. Живі думки ведуть до живих і ефективних дій. Читайте, думайте, коментуйте, пишіть самі, аналізуйте прочитане!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.