bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Верховна Рада прийняла “Закон про волонтерський рух”
19.04.2011

19 квітня 2011 року Верховна Рада України у другому читанні прийняла "Закон про волонтерський рух".

Закону визначає правовий статус волонтера, волонтерської організації, їх права та обов'язки, принципи волонтерської діяльності, учасників цієї діяльності, види, засади та напрями здійснення волонтерської діяльності, джерела фінансування.

Також, Законом передбачається врегулювання взаємовідносин між учасниками волонтерської діяльності та визначення державної політики у сфері волонтерської діяльності.

Текст законопроекту доступний для завантаження у додатку.

Джерело

Коментарі

Богдан Маслич   4754 дні тому   #  

як тут не згадати працю леніна "шаг вперед, два шага назад"... закон містить інновації світового масштабу: як от невизнання волонтерською "одноразову" діяльність... але особливо керівників ОГС має втішати пункт про зобов'язання страхувати волонтерів та пропозиція внести зміни у закон про страхування: "2) частину першу статті 7 Закону України «Про страхування» (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., N 7, ст. 50, із наступними змінами) доповнити пунктом 44 такого змісту:
«44) страхування життя і здоров’я волонтерів на період надання волонтерської допомоги»"; можливо я дуже неуважний, але здається, що закон підкрався непомітно... цікаво, хто саме з щедро фінансованих борців за покращення законодавства для діяльності українських ОГС доклався до тексту чи просування такого тексту...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4753 дні тому   #  

ініціативність депутатів воістину безмежна http://podrobnosti.ua/power/2011/04/21/765416.html

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4753 дні тому   #  

а чому б не прийняти законопроект, який би забороняв заробітні плати депутатам?
цей законопроект допоможе відсіяти тих, хто годується за рахунок ВР, а лишить лиш тих, хто справді за ідею!

  •   Пiдписатися на новi
Лариса Сідєльнік   4753 дні тому   #  

мені теж цікаво хто так настирно просував цей закон. Вже кілька років виринало питання на різних столах і групах, але неодноразово висловлювалась думка спеціалістів щодо недоцільності такого закону. Та й обговорень не було! Якби ж так швидко і легко прийняли новий закон про громадські організації, про благодійництво, зміни в закон про соціальні послуги!
Тепер добровільна участь у суспільно корисних справах - тільки після 18-и і порив душі має відбуватись в рамках закону! Єдине, що варто було регулювати стосовно волонтерства - це можливість працювати на суспільно корисному поприщі як альтернативу службі в армії!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4739 днів тому   #  

Ось так виглядає закон про волонтерську діяльність у сусідній Молдові http://issuu.com/dvvc/docs/volunteers_law_md_eng

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.