bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акценти тижня на ГУРТі: громадські ради, Африка, гендерна політика і нові блогери
06.04.2011

Цього тижня редакція порталу ГУРТ зробила підбірку вартих уваги матеріалів, опублікованих протягом тижня, які не потрапили в стрічку новин, але містять важливу інформацію з життя громадського сектору.

БЛОГИ

Спільнота блогерів ГУРТа розвивається. Цього тижня до блогоспільноти приєднався Руслан Краплич, Директор проектів Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” та Сергій Чумак, Голова Полтавського обласного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Руслан Краплич у своєму першому блогозаписі розповів про типові помилки, яких допускають грантери, що подають проекти у рамках конкурсу "Трансформування закладів культури в осередки громадської активності та залучення творчих колективів до благодійництва".

Сергій Чумак у своєму блогозаписі "Національний план дій по виконанню Конвенції про права інвалідів – міф чи реальність?"  прагне з'ясувати, як виконуються і чи виконуються уснуючі в Україні програми для людей з інвалідністю.

Мар'яна Завійська, менеджерка проектів ГУРТа у своєму блогозаписі "Африканський синдром" під звуки Океану Ользи досліджує феномен нового явища - демократури. А от Василь Полуйко, вважає, що "точкою прикладання зусиль в українській гендерній політиці мають бути чоловіки, щоб подолати їхню “жіночість” і встановити таким чином справжній гендерний баланс в суспільстві". Читайте більше у його блозі.

ДИСКУСІЇ

Новина про утворення Громадської Ради при МЗС «облетіла» чимало інтернет-видань. Помітне зацікавлення викликала постать Олександра Кормана, якого було обрано головою ГР. ГУРТ вирішив дізнатися деталі цієї історії у її ключового фігуранта. Маєте, що додати? Залиште свій коментар до цієї статті.

ОПИТУВАННЯ ТИЖНЯ

Громадські організації часто видають різного роду навчальні посібники. Цього тижня, ми запитуємо читачів порталу ГУРТ, які ж посібники їм справді потрібні: з фандрейзингу, волонтерського менеджменту, самодопомоги, розвитку громад, адвокасі, менеджменту чи врядування. Опитування відбувається на головній сторінці порталу ГУРТ. Ви можете обрати декілька варіантів або ж запропонувати свій.

Заходьте на портал ГУРТ, читайте коментарі реальних людей, які і ділом, і словом намагаються впроваджувати зміни в Україні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.