bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переможцем міжнародного конкурсу WikiGap Challenge став українець
25.04.2019

Андрій Гриценко, адміністратор української Вікіпедії, став переможцем WikiGap Challenge, міжнародного конкурсу зі створення та вдосконалення статей у Вікіпедії про видатних жінок, ініційованого Міністерством закордонних справ Швеції, який тривав з 8 березня по 8 квітня 2019 р. За перемогу у конкурсі Андрій отримає стипендію на поїздку до Стокгольма на щорічну конференцію «Вікіманія», яка відбудеться 14-18 серпня 2019 р., та диплом, підписаний Міністром закордонних справ Швеції. 

Українські редактори Вікіпедії надзвичайно активно залучилися до WikiGap Challenge - з десяти фіналістів конкурсу, семеро – українці. Загалом, за час конкурсу в українській Вікіпедії було створено 813 статей про видатних жінок та експерток, що становить більш, ніж половину статей, написаних за час WikiGap Challenge по всьому світу. Ймовірно, такий інтерес та активність українських учасників обумовлена проведенням трьох паралельних редакторських марафонів WikiGap у Києві, Львові та Харкові. Заходи проводились Посольством Швеції в Україні, Фондом народонаселення ООН Україна та ГО «Вікімедіа Україна», за підтримки Могилянської школи журналістики у Києві, Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова та Гендерного центру при ньому у Харкові та Львівського національного університету ім. І. Франка у Львові.

Відкрита онлайн-енциклопедія Вікіпедія є одним із найпопулярніших ресурсів для пошуку інформації. В українській Вікіпедії понад 900 тисяч статей, проте інформації про жінок значно менше ніж про чоловіків. 

Андрій Гриценко працює старшим викладачем Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка та навчається у докторантурі Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. За час WikiGap Challenge, Андрій написав 360 статей про видатних жінок в українській Вікіпедії. Особливо його вразили біографії жінок, які служили в чинній армії під час Першої світової війни — Софії Йованович та Антонії Яворник із Сербії, англійки Флори Сандес та росіянки Римми Іванової. За словами переможця конкурсу, про них писати було найцікавіше

Коментарі

Євген Матвіїшин   1819 днів тому   #  

Молодець!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.