bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Імена переможців V Національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень
23.12.2018

17 грудня в Сєвєродонецькому «Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець»  відбулася прес-конференція, присвячена закінченню проекту ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

Кращими матеріалами у номінації «Журналістське розслідування» стали:

  • 1 місце - Красовський Богдан “Альтернативна енергетика. Нагріти всіх” (Слов’янськ);
  • 2 місце -  Наші Гроші. Львів “Спортсмени з великої дороги” (Тернопіль);
  • 3 місце - Каплюк Катерина “Депутат від БПП Єфімов. Виконроб Донбасу (розслідування)”;
  • 4 місце - Вольний Кирил “Тендери від яких зносить дах” (Бровари);
  • 5 місце - Тартачний Олександр “Затяжний заплив” (Буськ)

Цього року конкурс «Є-Розслідування» проводиться вже вп’яте. Таким чином організатори популяризують відкриті реєстри, бази даних та е-сервіси з використання публічних фінансів, а також сприяють підвищенню якості розслідувань через використання Open Data.

Всього на конкурс було подано 73 роботи від 42 учасників: 22 матеріали від чоловіків та 20 –від жінок, гендерний баланс збережено.

На конкурс відбиралися матеріали, які стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів й аналізу ефективності використання публічних коштів. Обов’язковою умовою було використання порталів e-data.gov.ua та/або «Пошуково-аналітична система .007» (007.org.ua) як на джерело інформації. Цього року 41 робота містила посилання на портал Є-Data та 32 роботи – на Пошуково-аналітичну систему 007.

Призовий фонд «Є-Розслідування»-2018 склав 120 тисяч гривень, а також 30 тисяч гривень у вигляді технічної підтримки надав проект  Пошуково-аналітичної системи .007.

У номінації «Журналістське розслідування» роботи оцінювало фахове журі, до складу якого увійшли Міністр фінансів України Оксана Маркарова, керівник проектної команди Є-Data Олександр Щелоков, керівниця проекту «Пошуково-аналітична система .007» Наталя Кравченко,  керуючий партнер Investor Relations Agency Олександр Нікішев, головний редактор Texty.org.ua Роман Кульчинський та головний редактор VoxUkraine Борис Давиденко.

Переможці в номінації «Читацькі симпатії» визначались відкритим голосуванням на сайті «Пошуково-аналітична система .007». За кількістю читацьких голосів перемогли: Роман Ліхачов «Виявлення корупційних дій під час виконання особою посадових обов’язків», Сергій Стулов «Повесть о том, как Юрий Юрьевич и Александр Викторович проДинамили Луганскую ОВЦА», Дмитро Сінченко «Банківські гарантії по-одеськи. Як управління капбудівництва порушує законодавство по закупівлях» та «Про “бодягу” і “мачмалу”, або Що не так з українським пальним», Олена Сінченко «Подарунки «з-під ялинки» від кропивницьких комунальників».

Проект реалізується командою «Є-Data» та проектом «Пошуково-аналітична система .007» за підтримки програми «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії.

Коментарі

Ситченко Діна   1918 днів тому   #  

Добрий день! Нажаль, матеріали журналістських розслідувань так і не знайшла у них на сайті... :( можете посилання надати?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.