bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бізнес-школа для підлітків «Енергія змін»
28.12.2017

24 грудня 2017 року  у Волинській  обласній  бібліотеці  для  юнацтва (Луцьк) відкрилась Школа бізнесу для підлітків  12-14 років . Одна з учениць Школи Яна Колб поділилась своїми враженнями: «Я полюбляю такі тренінги, тому що це надзвичайно актуально і популярно. Коли мені запропонували відвідати «Бізнес школу», я відразу погодилася, адже не можна пропускати таку можливість. Перше заняття пройшло цікаво. Я дуже хочу дізнатися  більше нового та спробувати себе у новій сфері».

Проект  «Бізнес-школа для підлітків «Енергія змін»  громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» отримав  фінансування  від Агенства ООН  у справах  біженців у рамках  грантової   програми з  підтримки  ініціатив переселенців, що впроваджується  ГО «КримSOS». Чому виникла така ініціатива?

Сучасні мільярдери світу починали займатись бізнесом у віці  від 18 до 25 років. Зараз в різних країнах є багато випадків, коли  дитина від 5 до 16-ти років вже має прибутковий бізнес. Але в Україні ситуація в цій сфері є менш результативною. Чому?

Більша частина суспільства орієнтована на застарілі стандарти: щоб добитися успіху, потрібен досвід і багато часу.  Діти виходять з школи, озброєні різними знаннями, але не мають уявлення про те, як заробляти гроші. Знають, як важко випускникам учбових закладів працевлаштуватись за фахом в своєму місті. Тому ще під час навчання  в школі діти мріють отримати професійну освіту за кордоном, та там і залишитись працювати. Особливо це характерно для Західної України, де в кожній другій сім’ї родичі працюють за кордоном, завдяки чому їх сім’ї можуть успішно вирішувати фінансові проблеми.

Люблячі батьки, які мають  додаткові кошти і думають про майбутнє своїх дітей, витрачають їх на розвинення особистих навичок та додаткових знань дітей.

Інша ситуація у дітей з сімей переселенців, багатодітних та малозабезпечених, сімей інших вразливих категорій. Вони не мають додаткових коштів на навчання дітей, лише на задоволення базових потреб. Спілкуючись з жінками із збіднілих сімей, неодноразово доводилось чути їх думку: «Нащо йому вчитись?  Аби здоровий був! Підросте, поїде до Польщі – на кусок хліба заробить!Бо в нас нормальних грошей не заробиш!» 

Тому саме для таких дітей була відкрита бізнес-школа. Навчання впродовж 3-х місяців допоможе їм розвинути творче мислення, сформувати підприємницькі навички, в т.ч. фінансової грамотності, розробити свої перші  бізнес-проекти.  На учнів чекають дискусії, тренінги, бізнес-ігри, екскурсії, квести,  екскурсії в банк і  на підприємства, майстер-класи від відомих  підприємців.  На останньому занятті учасники презентуватимуть свої бізнес-проекти, автори кращих проектів отримають подарунки.

Реалізація проекту була би вкрай складною без активної участі партнерів  -  Управління  освіти   Луцької  міської  ради  і  Волинська  обласна  бібліотека  для  юнацтва, за що їм велика подяка. Своїми думками з цього приводу поділилась соціальний педагог НВК №10 м.Луцьк Щурук Ольга Анатоліївна:  «Бачити свою дитину успішною людиною, затребуваною на ринку професій і допомогти їй знайти своє місце у житті - природнє бажання кожного з батьків.  Ті, хто з юних років отримають комплекс унікальних технологій, контактів, навичок спілкування, навичок презентації, навичок генерування та втілення в життя ідей, тільки ті особи гарантовано стануть успішними підприємцями. Проект Школа бізнесу "Енергія змін" дасть підліткам корисні знання в різних областях, розвине навички, необхідні для успішної діяльності в майбутньому».

Контакти

  • Аза Голощапова
  • координатор проекту «Енергія змін»
  • ГО «Переселенці Криму та Донбасу»
  • [email protected]
  • 099 073 73 31

Коментарі

Ігор Алексєєв   2292 дні тому   #  

Надзвичайно цікаво!
Дай Б-г здоров'я, хочеться таких новин читати більше і більше.

Сподіваюся, в оглядному майбутньому зможу дотягти свою орґанізацію до такого рівня, щоби і вона проводила щось подібне.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.