bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cоціальне підприємництво: проблеми як нові можливості
03.03.2017

У Києві, на форумі SE Days - форумі соціального підприємництва - експерти та учасники обговорили сучасний стан та перспективи розвитку соціального підприємництва в Україні. Ділимося із вами новими висновками та думками. 

«Ми хочемо зробити соціальне підприємництво поширеним видом діяльності в Україні. На мою думку, це допоможе як громадським організаціям існувати без грантів, так і громадським активістам мати власну справу і продовжувати допомагати суспільству,» - каже організаторка форуму Лілія Ткачук.

На форумі виступили експерти з України, Польщі, Німеччини та Молдови. У своїм виступах вони  розкрили всі аспекти роботи соціальних підприємств та зробили свій прогноз щодо розвитку цієї сфери. Форум проходив у різних форматах: лекторій, воркшопи та світове кафе.

Під час виступу, куратор СП в «Impact Hub Odessa» Андрій Федотов зазначив: «Одним з найважливіших принципів соціального підприємства - це довіра суспільства. Це важливо, бо якщо звичайному підприємству не дають або забороняють щось, то суспільство може його не підтримати. Соціальне підприємство має більше переваг навіть у тому як вони поширюють свою діяльність у ЗМІ, серед суспільства.»

Анна Уварова, засновниця благодійного магазину «Ласка» зазначила: «Соціальне підприємництво для нас – це зміна мислення людей щодо благодійності. Ми прагнемо зруйнувати стереотипи, що благодійністю займаються лише багаті люди чи якщо ти одягаєшся в секунді, то у тебе проблеми з фінансами. У Великобританії все навпаки: там подібні магазини цінуються, бо там часто можна знайти якусь вінтажну сукню.»

Учасники дізналися про соціальне підприємництво як симбіоз бізнесу та  громадської діяльності, успішні практики вирішення соціальних проблем, побудову бізнес-моделі соціального підприємства та залучення інвестицій.

«Для соціальних підприємців проблема – це можливості», - сказала Наталія Болібрух, Інститут Міста у Львові.

В рамках світого кафе учасники мали чотири теми для дискусії щодо різних соціальних проблем і виробили моделі їх вирішення. Так, Аліна Бочарнікова, модератора питання взаємодії між соціальними підприємцями та владою підсумувала: «Чим більше не допрацьовує влада, тим більше сфера діяльності для соціальних підприємців. В обох сторін є інструменти, взаємодія яких допоможе у досягненні єдиної мети – покращення соціально-економічної ситуації в Україні. Потрібна синергія».

Захід проведений ГО “Інститут суспільних ініціатив” за підтримки MitOst та Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Контакти

Коментарі

Віра Губанова   2605 днів тому   #  

Чи можна отримати матеріали проведення данного захода для застосування на практиці? Соціальні прідприємства мають організаційну правову форму благодійної організації, фонду чи благодійного товариства?
Дякую за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.