bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Одесі пройшов тренінг для журналістів щодо прозорості місцевих бюджетів
17.02.2015

 

12-15 лютого 40 громадських активістів та журналістів з 17 областей України покращили свої навички в моніторингу прозорості місцевих бюджетів. Під час тренінгу в Одесі експерти з Бюро аналізу політики (м. Суми) та Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” навчили учасників контролювати формування та використання коштів місцевих бюджетів.

Тренінг проводився в рамках проекту Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети, який здійснюється Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” в партнерстві з Transparency International – Україна за підтримки Посольства Фінляндії та Європейського Союзу.

Тренінг зрештою допоможе місцевим громадам навчитися, як підвищити рівень громадської участі в формуванні та використанні місцевих бюджетів. Ми сподіваємось, що це допоможе зробити місцеві бюджети більш прозорими”, - відзначив Анатолій Бойко, Голова Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України”.


Учасники опанували основи аналізу формування та використання коштів місцевих бюджетів, засади ефективної адвокації та кампаній з інформування громадськості, а також особливості проведення адвокаційних кампаній в Україні. На додаток, учасники тренінгу навчились тому, як формувати громадську думку щодо місцевої бюджетної політики, створювати експертні спільноти та лобістські групи.

На завершення тренінгу буди оголошено конкурс локальних проектів, які направлені на моніторинг рівня доброчесності та прозорості місцевих бюджетів, а також проведення кампаній адвокації та інформування громадськості. В рамках конкурсу буде відібрано 15 проектів з 15 громад, які будуть здійснюватись протягом року: з березня 2015 року по березень 2016 року. Громадськість зможе слідкувати за здійсненням проектів через партнерські ЗМІ. Також громадяни будуть мати змогу взяти участь в публічних заходах, передбачених проектами.

Довідка:

Проект “Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети” направлений на зміцнення спроможності місцевих громадських організацій та ЗМІ сприяти проведенню реформ та підвищенню прозорості формування та використання коштів  місцевих бюджетів. В рамках проекту, який здійснюється протягом 2 років, вже створено громадське партнерство “За прозорі місцеві бюджети”. Партнерство включає близько 40 НУО та ЗМІ з 17 областей України. Цими днями члени партнерства вчаться впливати на міську бюджетну політику для підвищення її прозорості.

За додатковою інформацією звертайтесь до

Прес-служби Одеської обласної організації

ВГО “Комітет виборців України”

Тел.: +380 48 716 40 18,

e-mail: [email protected]

Facebook: CVU_Odessa

 

Контакти

Коментарі

Ситченко Діна   3376 днів тому   #  

Звісно, в переважній більшості пересічні люди за прозорі місцеві бюджети. Але питання в тому, що отримання даної інформації блокується шляхом відписок. І тобі залишаються тільки скарги в різні інстанції - скільки завгодно.А цікаво,Яна, який, виходячи з Вашої практики звернень, найдієвіший метод отримати в місцевій раді інформацію про бюджет. ЗУ "Про доступ до публічної інформації"? І що Ви робите, коли Вам(або тим, кому Ви допомогаєте) відмовляють? Чи оспарювали Ви ці відмови в суді? Заздалегідь дякую за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.