bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала нова соціальна програма «КУХАРТ» у Луцьку
22.08.2014

 Можна довго розмірковувати над причинами молодіжного безробіття, які є серйозною проблемою, в тому числі для волинських спеціалістів. Проте, розмірковування завжди приводять до одного висновку – якщо ти людина, яка прагне розвиватись, вдосконалюватись та бути майстром своєї справи - проблема може обійти тебе стороною. Ти маєш що запропонувати роботодавцю, він же, в обмін, пропонує для тебе умови, які не залишать тебе байдужим до своєї професії.

Звичайно, найбільш загрозливі тенденції із безробіттям прослідковуються серед молоді - брак відповідних навичок та професійної компетенції; небажання роботодавця брати на роботу молоду людину без досвіду; інфантильність молодого покоління; недостатня професійна визначеність; страх розпочинати власну справу – все це суб’єктивні причини, вирішити які можливо за умови бажання та активності.

Проте існує й інша сторона проблеми. Молодь, женучись за престижем, обирає для себе професії, які не мають попиту на ринку праці, не розуміючи того, що диплом вирішує лише проблему освіти, а не працевлаштування.

Слідкуючи за ситуацією на ринку попиту та пропозицій волинського регіону, виокремлюємо для себе сферу послуг, торгівлі та громадського харчування, яка динамічно розвивається.

На території Волинської області відкривається все більше різних закладів громадського харчування (від фаст-фудів до елітних ресторанних комплексів). Стає зрозумілим, що такі заклади потребують висококласних фахівців. Заробітна плата кваліфікованого шеф-кухаря є достатньо високою, звісно при умові його професіоналізму, досвіду та майстерності.

21 серпня 2014 року у Луцьку була презентована нова соціальна іменна програма Максима Нікітіна - «КУХАРТ», яка спрямована на популяризацію у молодіжному середовищі професій «кухар», «пекар», «ресторатор» та сфери ресторанного бізнесу загалом.

Ірина Гайдучик, представник Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, що адмініструє реалізацію завдань програми, розповіла: «Звичайно роботодавці хочуть бачити високваліфікованого спеціаліста одразу, але й не можна забирати фактор молодих людей, які не зажди користуються можливостями для набуття необхідного досвіду роботи під час навчання. Навчальний заклад може надати ази, але без бажання самовдосконалення, тим більше у такій творчій професії – досягнути успіху буде практично неможливо».

За словами організаторів проекту, в процесі реалізації даної програми планується охопити різні вікові цільові групи та провести ряд заходів, як профорієнтаційних для вихованців ДНЗ, так і навчальних, у вигляді майстер-класів від відомих майстрів своєї справи – для тих, хто уже навчається.

Надаючи молоді можливості спробувати себе у такій діяльності, розкриваючи для неї світ професій та забезпечуючи її можливістю спілкування з відомими рестораторами та шеф-кухарями нашої області, програма переслідує велику мету - скорочення молодіжного безробіття.

«Сьогодні існує багато інвесторів, які хотіли б відкрити в Луцьку новий сучасний та цікавий заклад харчування, але роботодавець просить на роботу кваліфікованого працівника, який допоможе розробити оригінальне меню. У Луцьку мало кухарів, які готові взяти на себе таку відповідальність, хоча і оплата праці буде відповідною. Крім того існує технологічна проблема, адже навчальні заклади не мають сучасного обладнання, на якому можна навчити готувати шедеври. В межах програми ми надамо можливість усім бажаючим познайомитись із майстрами своєї справи, спробувати приготувати власний шедевр на сучасному обладнанні та набути той досвід, який в подальшому можна запропонувати роботодавцю» - розповів автор іменної програми, Максим Нікітін.

 

 

 

 

Контакти

Коментарі

Олександр Кахай   3542 дні тому   #  

це як "палиця з двома кінцями" - не беруть на роботу через брак професійного досвіду, а того досвіду не набудеш, поки не попрацюєш за цією спеціальністю....

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.