bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадське обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Вінницької області
09.10.2013

27 вересня 2013 р. у сесійні залі обласної Ради відбулося громадське обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року.

Виступ Прудиуса П.Г. - голови Громадської ради при ОДА 

В результаті проведених обговорень «Стратегії регіонального розвитку Вінницької області до 2020» винесені рішення :

1. Документ складено неохайно та помилково без дотримання вимог Європейського стандарту та рекомендацій щодо розробки стратегій розвитку.

2. Статистичні дані є поверхневими та викладені до 2011 року, не врахований період 2012 та 2013 років.

3. Необхідно розділити стратегію та статистичні дані. Стратегію розвитку зробити основним документом, а статистику викласти в додатках.

4. Ввести критерії оцінки результатів реалізації стратегії та розділити на періоди 1 рік та вказати очікувані результати на кінець 2014 року, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020.

5. Скликати через 14 робочих днів наступні громадські слухання, запросити розробників Стратегії регіонального розвитку Вінницької області до 2020 року та керівництво Департаменту економіки для презентації документа з доопрацюванням та усунутими недоліками.

6. Внести пропозицію Голові обласної ради про не готовність прийняття Стратегії регіонального розвитку Вінницької області до 2020 року на сесії обласної ради 25 жовтня 2013 року.

7. Пропозиції від Громадської ради при ОДА надати в Департамент економіки обласної адміністрації.

8. Рішення громадської ради довести до відома Голови обласної адміністрації.

Детальніше про проект СТРАТЕГІЇ за цим: посиланням

Громадське обговорення

НАГАДАЄМО: 

Розробка проекту та попередні дослідження обійдуться обласному бюджету близько 280 тисяч гривень. Але як кажуть в облдержадміністрації, порівняно з іншими регіонами, це в рази менше.

- Розробкою стратегії займався Інститут економіки та прогнозування Академії наук України, - каже перший заступник директора департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей. – Отриманий проект стратегії співставний з стратегіями розвитку, які приймали райони області та стратегією держави до 2020 року загалом. Головна мета стратегії – покращення економічного розвитку регіону.

А основні пріоритетні галузі, які визначені стратегією, за його словами, це сільське господарство та переробна промисловість.

Крім того, документом, який поки що проходить громадське обговорення, передбачається фінансування різних програм на 34,5 мільярда гривень (для порівняння - надходження до обласного бюджету за вісім місяців цього року склали 1,7 мільярди гривень).

- Це будуть як кошти обласного так і державного бюджету, - каже Володимир Репей.

Зокрема, з згаданої суми, на будівництво магістральних газопроводів, за його словами, планується передбачити 1,4 мільярди гривень, на реконструкцію та будівництво доріг державного значення (протяжністю 16,5 тисяч кілометрів) – сподіваються спрямувати 3,2 мільярди, на утримання доріг місцевого значення – 4,4 мільярди, ще близько 13 мільярдів отримає у вигляді державної чи обласної допомоги сільське господарство, тощо.

Контакти

  • Мар’янчук Сергій
  • Молодіжна організація ”СЛАВІС-Вінниця”

Коментарі

Сергій Мар'янчук   3865 днів тому   #  

Виступ Прудиуса П.Г. - голови Громадської ради при ОДА http://youtu.be/qbTKv0R-3Y0

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.