bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

HelpAge International оголошує конкурс пропозицій з надання міні-грантів для громадських організацій
15.02.2024

HelpAge International (HAI) продовжує прозору розбудову партнерств задля гуманітарного реагування та підсилення спроможностей громадьских організацій в рамках проєкту за підтримки Canada-Ukraine Foundation. 

Для участі будь ласка заповніть форму, що додається. Вона буде використана як основа для відбору 5-х організацій що здійснюють діяльність у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Харківській областях, яким HelpAge International (HAI) може надати фінансування для реалізації гуманітарних проектів на рівні громад для людей похилого віку, з інвалідністю та без неї, а також для людей у громадах, в яких вони живуть. Проєкти мають містити елементи розбудови спроможностей організації грантоотримувача та/або мати довготривалий ефект (сталість).

Реалізація грантової підтримки відбувається в рамках проєкту «Гуманітарне реагування для надання життєво необхідної допомоги та підтримки на етапі раннього відновлення для людей похилого віку, які постраждали від конфлікту в Україні» за фінансування CUF (Canada-Ukraine Foundation)

Проєкти мають сприяти укріпленню соціальної згуртованості та надання людям похилого віку можливостей приймати участь в прийнятті рішень що стосуються проєкту. 

Активності можуть охоплювати: від гуманітарного забезпечення продовольчою допомогою та житлом до психосоціальної підтримки, фінансування центрів підтримки спільнот (наприклад, таких як хаби), відновлення засобів до існування, адаптація до навколишнього середовища для людей похилого віку та людей з інвалідністю (наприклад покращення доступу через встановлення пандусів в необхідних громадських місцях). 

 

Всі заявки будуть зберігатися в конфіденційності, і їх зможуть бачити тільки співробітники HelpAge International, які входять до комітету з відбору партнерів

Для відбору будуть застосовуватися наступні критерії:

  • Організації повинні бути зареєстровані Урядом України як благодійні організації
  • Організації здійснюють гуманітарне реагування у секторах Protection, Shelter, Cash або Health в зазначених областях
  • Організації повинні бути зосереджені на підтримці літніх жінок і чоловіків, у тому числі літніх жінок і чоловіків з інвалідністю, або такими, що хочуть підвищити ефективність своєї роботи з літніми жінками й чоловіками, у тому числі з літніми жінками й чоловіками з інвалідністю
  • Повинні мати досвід роботи в місцевій громаді з вразливими групами населення
  • Мати фінансову політику та процедури для реалізації гуманітарного проекту
  • Перевага надаватиметься організаціям, які займаються проблемами жінок, людей похилого віку або людей з інвалідністю
  • Проактивно долучатись до онлайн та офлайн навчання
  • Організації повинні бути готові надати документацію (наприклад, реєстраційні документи, свідоцтва) та пройти процедуру належної перевірки
  • Не отримували грантової підтримки від HelpAge протягом останнього року
  • Бюджет проєкту не має перевищувати 400 000 грн. 

Після відбору організацій переможці отримають повідомлення електроною поштою щодо участі в проєкті. 

Надсилайте ваші пропозиції на електрону адресу: [email protected] 

Заявки приймаються до 31 березня 2024 року.

Контакти

Коментарі

Тетяна Коваленко   68 днів тому   #  

Доброго дня! Якщо організація зареєстрована як громадська , то брати участь у конкурсі не має права. Тільки благодійна організація.
Ми правильно зрозуміли?
Будемо вдячні за уточнення

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   52 дні тому   #  

Вітаю, всі форми НУО можуть подаватись

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   67 днів тому   #  

Вітаю,
дякую за коментар! Громадські організації можуть подаватись на участь у конкурсі. Під благодійними організаціями тут і далі мається на увазі суспільно-корисні організації що здійснюють гуманітарну діяльність.
Гарного дня

  •   Пiдписатися на новi
Павло Медвідь   65 днів тому   #  

Підкажіть будь ласка, для подачі на конкурс необхідно лише заповнити localiazation_cuf_hai_form_for_cfp.docx ? і надіслати на Вашу ел. пошту ?

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   61 день тому   #  

Так

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Данильчик   64 дні тому   #  

Вітаю! Скажіть будь ласка чи може наша ГО подаватися на конкурс, якщо попередній досвід базувався тільки на освітніх проєктах та проєктах психологічної підтримки вразливих груп населення? Чи для подачі є обов'язковим досвід надання саме гуманітарної допомоги?
Дякую заздалегідь за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   61 день тому   #  

Вітаю, ви можете посилити проєктом напрямок ПСС та спроможності організації (наприклад)

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Коваленко   63 дні тому   #  

Доброго дня! Цей проект направлений тільки на підтримку людей, які проживають в прихистках . в нашому випадку це МКП (місце комфортного проживання) на території громади. Ми правильно зрозуміли?
Дякуємо

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   61 день тому   #  

Вітаю! Дякую за запитання, ні, Ви нажаль зрозуміли не правильно

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Коваленко   61 день тому   #  

Доброго дня! Тобто ми можемо орієнтуватися на надання гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення, таким наприклад, як люди похилого віку, які проживають в сільській місцевості без належної медичної допомоги і без належного транспортного сполучення.
Дякую, гарного дня, хороших новин!

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Голобок   61 день тому   #  

Чи буде розглянута пропозиція придбання обладнання для створення робочого місця (місць) для людини (людей) похилого віку ?

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   52 дні тому   #  

Це залежить від впливу проєкту та ефективності вкладених коштів. Будь ласка, зверніть увагу на цей документ (для прикладу) https://executiveboard.wfp.org/document_download/WFP-0000139261

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Бичковська   60 днів тому   #  

Доброго дня Прошу вас дати пояснення чи може приймати участь ГО яка зареєстрована в Тернопільській області м. Тернопіль ,,Нескорені духом - особи з інвалідністю ,, ЄДРПОУ 42717428 - де 200 людей з обмеженими можливостями різних захворювань. -Голова ГО Світлана Бичковська.
Дякую за відповідь

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   52 дні тому   #  

Вітаю, зазначені проєктні області визначені в оголошенні. Слідкуйте за нашими новинами, можливо в майбутньому у нас будуть проєкти в вашій області

  •   Пiдписатися на новi
Прашко Олена   54 дні тому   #  

надіслали заявку, не прийняли, юо приймади до 29 лютого. Але ж у вас написано, що зайвки приймаються до 31 березня?

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   52 дні тому   #  

Вітаю, НАІ час від часу публікує різні заклики до пропозицій, з різними бюджетами та строками. Ви кажете про заявку DEC, вона була до 29 лютого. Це інший проєкт, інший донор, інший бюджет, інші області. Дякуємо за уважність при перегляді пропозицій

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Гордієнко   53 дні тому   #  

Доброго дня. Якщо ми КЗ Центр надання соціальних послуг, бенефіціарами якої є саме особи вказаних категрій. Чи можемо ми надіслати заявку? Чи може бути вона розглянута?

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   52 дні тому   #  

Вітаю, ми не в праві заборонити вам надсилати заявку, але для участі у конкурсі допускаються лише неурядові організації (ГО, БО, БФ та ін.). Так само, якщо ви плідно працювали та координувались з представниками громадського суспільства, ви можете написати таку заявку разом з ними (наприклад у вас можуть бути відносини за меморандумом з певною ГО, котра подає заявку)

  •   Пiдписатися на новi
Костянтин Батрак   51 день тому   #  

Шановні представники громадського сектору, дякую всім за зворотній зв'язок. Ми врахували його та оновили даний заклик про співпрацю. Саме завдяки вашим коментарям ми покращуємо свою роботу.
Вся необхідна оновлена інформація за посиланням на сайті гурт: https://gurt.org.ua/news/grants/96529/

  •   Пiдписатися на новi
Павло Медвідь   49 днів тому   #  

ті заявки які були вже надіслані є чинними та прийнятими ? чи треба робити нову ?

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Сирота   45 днів тому   #  

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, на вказану електронну адресу треба надіслати тільки заявку, а проєкт та бюджет - потім, якшо організація пройде відбір? Або все разом? І ще поясніть, будь ласка, фінансові політики та процедури бухгалтерського обліку - що саме мається на увазі? У нас класична фінансова політика та бухгалтерський обік згідно законодавства України. Але, напевне, це не та відповідь, яка має.

  •   Пiдписатися на новi
Маргарита Божко   37 днів тому   #  

Вітаю, приєднуюся до питання Тетяни Сироти. Дуже сподіваюся на відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.