bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс міні-грантів серед ініціативних груп, молодих ГО, БФ на реалізацію локальних ініціатив
26.09.2023

конкурс грантів

Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки NED оголошує конкурс грантів на реалізацію соціально значимих міні-проєктів та ініціатив серед незареєстрованих ініціативних та робочих групи, молодих зареєстрованих громадських та благодійних об’єднань та організацій у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

Проєкти можуть бути спрямовані на:
✅ зміцнення соціальної згуртованості в громаді;
✅ сприяння громадській безпеці в громаді;
✅ створення та зміцнення зав’язків між волонтерами, владою, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів;
✅ побудову діалогу між різними соціальними групами в громаді;
✅ підтримку людей старшого віку та сприяння поширенню інклюзії (підвищення рівноправного доступу до середовища громади, зокрема людей з інвалідністю);
✅ сприяння розвитку молоді, популяризації активної громадянської позиції та формування лідерських якостей;
✅ сприяння ментальному здоров’ю жителів громад в умовах військового стану;
✅ сприяння досягненню гендерної рівності та забезпечення дотримання рівності прав та можливостей;
✅ сприяння покращенню стану навколишнього середовища.

Проєкти не мають включати агітаційні, протестні або політичні акції. Також в рамках даного конкурсу не передбачені закупівлі для ЗСУ, поліції та інших силових структур чи відомств, а також закупівля та розповсюдження гуманітарної допомоги.

У реалізації проєктів обов’язково мають бути залучені представники влади та/чи державних, комунальних установ в якості партнерів, і які власними ресурсами (експертністю, приміщеннями, технікою тощо) допомагатимуть у реалізації проєктів.

 
ЗАПОВНЕНУ ЗАЯВКУ необхідно відправляти до 8 жовтня 2023 23:00 на пошту: [email protected]. У листі вказати: «Заявка на конкурс міні-грантів»
 

Фінансова підтримка передбачає покриття витрат проєкту на:
✅ закупівлю/оренду устаткування (техніка, меблі тощо);
✅ закупівлю матеріалів (в тому числі для проведення ремонтних робіт);
✅ оплату послуг, необхідних для реалізації проєкту;
✅ друкарські послуги;
✅ витратні матеріали;
✅ місцеві поїздки;
✅ інші витрати, що безпосередньо пов’язані з реалізацією проєкту.

Проєктом не передбачено покриття витрат на:
❌ оплату праці членів команди, що працюють над проєктом;
❌ витрати на оренду офісів, поточних організаційних витрат (наприклад, поповнення мобільних рахунків, оплата послуг Інтернет провайдерів, тощо);
❌ вивчення мови;
❌ заробітну плату державних службовців;
❌ витрати на зовнішню рекламу та оплату публікацій в ЗМІ;
❌ закупівлю та розповсюдження гуманітарної допомоги;
❌ проєкти, що мають комерційну мету.

Максимальна сума гранту: 50 000 грн.

 
 

Обов’язкове співфінансування проєкту від апліканта, партнерів, локальної влади мінімум 20% від гранту у монітарному чи немонітарному вигляді (наприклад, через безкоштовне надання партнерами приміщення, техніки, послуг тощо). Заробітна плата менеджера проєкту в даному випадку не враховується як співфінансування.

Загальна кількість проєктів, що буде підтримана: 8.

Області, де мають реалізовуватися проєкти: Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області. Територія, що знаходиться під контролем українського уряду.

Хто може подавати заявки: незареєстровані ініціативні та робочі групи, молоді зареєстровані громадські та благодійні об’єднання та організації.

Строк реалізації проєктів: до 3 місяців.

Основні дати:
▶ Дедлайн подачі заявок: 8 жовтня 2023 23:00
▶ Оголошення переможців: до 15 жовтня 2023
▶ Підписання договорів з переможцями: 15-23 жовтня 2023
▶ Період реалізації проєктів: 23 жовтня 2023 – 21 січня 2024
▶ Строк звітування за проєкти: 28 січня 2024 року

 
Будь-які питання по конкурсу можна направляти на пошту до 5 жовтня включно: [email protected]
 
ЗАПОВНЕНУ ЗАЯВКУ відправляти до 8 жовтня 2023 23:00 на пошту: [email protected]
У листі вказати: «Заявка на конкурс міні-грантів»

 

 
Додаткові коментарі та рекомендації до підготовки проєктів
 

▶ Зверніть увагу, що проєкти, які передбачають тільки закупівлю чогось і передачу комусь – не є пріоритетами цього конкурсу. Хоч в проєктах і дозволена закупівля товарів, обладнання тощо, тим не менш, в кожному пропонованому проєкті має бути соціальна дія та активності, заходи із залученням цільової аудиторії та стейкхолдерів до процесу.

▶ Ми очікуємо, що проєкти будуть реалізовуватися у співпраці з місцевою владою або представниками адміністрацій, державних, комунальних установ.

▶ Співфінансування проєктів є обов’язковою умовою. Це співфінансування може бути у вигляді безкоштовного надання партнерами, владою приміщення, обладнання, техніки тощо. Важливо відобразити цю безкоштовну допомогу у бюджеті у вигляді коштів у графі співфінансування. Наприклад, якщо вам безкоштовно надають приміщення на 2 години, а на ринку ціна оренди такого приміщення коштує 200 грн/годину, то в графі співфінансування треба вказати «Оренда приміщення 200 грн * 2 години = 400 грн».

▶ Підтвердження співфінансування та партнерства. При подачі аплікаційної форми, будь ласка, подайте також лист підтримки від ваших партнерів у вільній формі, що вони дійсно готові співпрацювати з вами та допомагати вам в даному проєкті. Лист відправляйте разом із аплікаційною формою одним пакетом.

▶ Всі видатки та фінансування, закупівлі тощо буде проводити наш Фонд у безготівковому форматі напряму постачальникам, яких ви знайдете, тому витрати на бухгалтера чи банківські витрати не потрібно закладати у бюджет проєкту.

▶ Не забудьте у бюджеті передбачити витрати на доставку того чи іншого обладнання, якщо передбачена така закупівля, та інші подібні витрати. Затверджена сума бюджету проєкту після його початку реалізації не зможе бути збільшений нами. Всі непередбачені бюджетом витрати ви повинні будете покрити самостійно.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.