bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Mercy Corps пропонує Грантові можливості для організацій громадянського суспільства України
29.08.2023

ЗАПИТ НА ВИРАЖЕННЯ ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ

Грантові можливості для організацій громадянського суспільства України

Огляд запиту на вираження зацікавленості

У межах проєкту, що фінансується урядом Великої Британії, «Місцева, інклюзивна та різнобічна екстрена допомога населенню, яке постраждало внаслідок війни в Україні» (LIVES 2.0), Mercy Corps шукає місцеві та національні організації громадянського суспільства, які зацікавлені у партнерстві з Mercy Corps для надання гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення в Україні. Партнерство буде спрямовано на інституційну та фінансову підтримку громадських організацій, які займаються наданням гуманітарної допомоги людям, які її потребують.


Тематичні пріоритетні напрями:

Запрошуємо організації подати заявки щодо зацікавленості в гуманітарній діяльності, яка підпадає під одну з чотирьох пріоритетних сфер, наведених нижче. Кожна пріоритетна програмна сфера містить орієнтовний, проте невичерпний перелік сфер діяльності, які можуть бути запропоновані. Кожна запропонована діяльність має бути належним чином обґрунтована на основі визначених гуманітарних потреб.

1.Захист: прикладами діяльності можуть бути психологічне консультування (групове та індивідуальне), юридична допомога, інформаційно-просвітницька діяльність з мінновибухової та протипожежної безпеки; консультування з житлових, земельних та майнових питань; інформаційна підтримка з питань соціального захисту та доступу до послуг.

2.Розподіл продовольчої допомоги, непродовольчих товарів (NFI), а також допомоги у сфері водопостачання, санітарії та гігієни (WASH): прикладами діяльності можуть бути забезпечення основними предметами домашнього вжитку та засобами гігієни; харчові продукти, підвищення обізнаності та розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів щодо санітарії та гігієни.

3.Житло: прикладами діяльності можуть бути допомога на зимовий період шляхом надання опалювальних приладів і матеріалів (електрообігрівачі, дрова, брикети, вугілля, паливо) або основних предметів допомоги (термоковдри, ковдри, спальні мішки або термоси), невеликий ремонт житлових будинків, тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

4.Продовольча безпека та засоби до існування (FSL): приклади заходів можуть включати професійне навчання, підвищення цифрової грамотності; консультування з питань працевлаштування та доступ до інформації з питань працевлаштування.

Організації також можуть пропонувати додаткові допоміжні заходи, які сприяють покращенню надання гуманітарної допомоги. Такі заходи можуть включати:

• оцінку потреб та інші дослідження;

• тренінги, семінари або вебінари для зміцнення інституційної спроможності організації або її спроможності надавати принципову гуманітарну допомогу; 

• заходи з адвокації, мережування й залучення громади до діяльності, зосередженої на гуманітарній допомозі, зокрема, розробку аналітичних записок, адвокаційних кампаній та заходів, як-от круглі столи, зустрічі, громадські обговорення або громадські слухання.

Географічний фокус: Діяльність може здійснюватися в одній або кількох з таких областей України: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська. Пріоритетом має бути надання гуманітарної допомоги в сільських та важкодоступних районах, прифронтових та нещодавно звільнених районах.

Часові межі: Тривалість проєкту може відрізнятися залежно від запропонованих заходів, але не довше ніж п’ять місяців. Очікується, що проєкти розпочнуться не раніше 1 жовтня 2023 року та завершаться не пізніше 29 лютого 2024 року.

Цільова аудиторія: Mercy Corps надаватиме пріоритет організаціям, які очолюють жінки, організаціям із захисту прав жінок та організаціям, що підтримують етнічні меншини, ЛГБТКІ+ спільноти, людей похилого віку та людей з інвалідністю та/або інші маргіналізовані групи населення.

 

Типи грантів

Зацікавлені організації можуть подати заявку на один із двох типів грантів:

1. Гранти для середніх та великих проєктів з бюджетом від 10 001 до 500 000 доларів США.

2. Грошові гранти на невеликі проєкти з бюджетом до 10 000 доларів США.

 

1. Гранти для середніх та великих проєктів, які реалізуються офіційно зареєстрованими місцевими організаціями з досвідом реалізації проєктів гуманітарної допомоги

Бюджет: від 10 001 до 500 000 доларів США (за умови погодження бюджету)

Критерії відповідності:

• Організації громадянського суспільства, офіційно зареєстровані в Україні з банківським рахунком на ім'я організації.

• Організації, які здатні продемонструвати принципи неупередженості, нейтральності та присутність без політичної приналежності.

• Продемонстрований досвід реалізації гуманітарних проєктів, пов’язаних із запропонованими програмними сферами в останні 12 місяців.

• Попередня історія впровадження проєктів із загальним бюджетом щонайменше 25 000 доларів США за останні два роки.

• Консорціум організацій, де кожна з організацій-учасниць має відповідний досвід реалізації гуманітарних проєктів.

• Подання організаційної політики (скановані копії): організаційні фінансові посібники, політика безпеки, політика щодо кадрів, політика закупівель та політика щодо управління автопарком та складами (за наявності).

• Контрольний список відповідності (додається, заповнюється організаціямизаявниками).

2. Грошові гранти для невеликих проєктів, спрямованих на надання можливостей фінансування волонтерським організаціям на місцях, які бажають реалізувати конкретну діяльність.

Бюджет: До 10 000 доларів США

Критерії відповідності:

• Місцеві організації або волонтерські групи, які нещодавно займалися впровадженням невеликих програм та реалізацією грошових грантів.

• Сталі та нещодавно створені організації громадянського суспільства, які не мають історії та не керують будь-якими грошовими грантами, можуть подати заявку, але вони мають продемонструвати здатність належним чином звітувати про витрати, пов’язані з проєктом.

Mercy Corps не розглядатиме заявки від державних організацій та установ, організацій, діяльність яких спрямована на отримання прибутку, або організацій, пов’язаних з військовою діяльністю, зокрема, які здійснюють волонтерську діяльність для військових потреб, або пов’язаних осіб, які здійснюють таку діяльність.

Звертаємо увагу, що проєкти зі співфінансуванням з інших джерел також розглядатися не будуть.

 

Критерії відбору

Mercy Corps оцінюватиме заявки та обиратиме проєкти за такими критеріями:

• якість запропонованих видів діяльності та узгодженість із тематичними пріоритетами, зазначеними в цьому запиті на вираження зацікавленості;

• зосередженість на маргіналізованих групах і спільнотах;

• географічний фокус запропонованого проєкту, що відповідає «Цільовій аудиторії», зазначеній вище;

• попередній продемонстрований досвід у розробці та реалізації проєктів у запропонованих тематичних пріоритетних сферах;

• співвідношення ціни та якості (ефективність витрат, масштаб, ефективність запропонованих втручань); 

• наявність та зміст організаційних політик та процедур.

Будь ласка, зверніть увагу, що обрані організації, які подали заявки на отримання грантів на суму понад 10 000 доларів США, повинні будуть подати детальну проєктну пропозицію та бюджет, а також пройти процедуру належної перевірки Mercy Corps.

 

Як подати заявку

Заявки на співпрацю приймаються до 17 вересня 2023 року включно в електронному вигляді на електронну пошту [email protected]

Одна організація може подати більше ніж одну заявку, але кожна організація має право отримати фінансування лише для одного проєкту.

Щоб подати заявку, заповніть форму вираження зацікавленості за посиланням.

Заявка може бути подана українською або англійською мовами.

Для отримання додаткової інформації зв'яжіться з нами за електронною поштою

[email protected]

 

Коротка інформація про програму

У межах проєкту за фінансової підтримки уряду Великої Британії, «Місцева, інклюзивна та різнобічна екстрена допомога населенню, яке постраждало внаслідок війни в Україні» (LIVES 2.0), Mercy Corps, у тандемі з місцевими партнерами-виконавцями, надасть пакет адаптованої до місцевих умов і відповідних надзвичайних ситуацій допомоги 81 770 особам, які постраждали від бойових дій, зокрема, родинам та громадам, які проживають на Сході та Півдні України у сільських громадах та на нещодавно звільнених територіях, які мають обмежений доступ до послуг. Програма також сприятиме розвитку місцевих організацій громадянського суспільства для надання більш ефективної гуманітарної допомоги особам, які постраждали внаслідок бойових дій. Загальний результат програми LIVES 2.0: «Найбільш вразливі українці, які постраждали внаслідок бойових дій, мають можливість задовольнити свої основні потреби через швидку, місцеву та відповідну гуманітарну допомогу, що надається з урахуванням статі, віку та дієздатності».

Про Mercy Corps

Mercy Corps – це міжнародна гуманітарна організація, яка працює в Україні з початку повномасштабної війни, з лютого 2022 року. Реагування Mercy Corps в Україні задовольняє гуманітарні потреби вразливих українців та інших постраждалих внаслідок бойових дій осіб, де б вони не перебували: внутрішньо переміщених осіб в Україні, біженців у Польщі та Молдові. У 2022 та 2023 роках Mercy Corps охопила понад 2,5 мільйони осіб екстреною грошовою допомогою, продовольчою підтримкою, психосоціальною підтримкою та інформаційними кампаніями. Показово, що майже всі наші програми були надані в партнерстві з українськими, польськими та молдовськими організаціями громадянського суспільства.

Коментарі

Валентин Вавілов   241 день тому   #  

Просто хочемо сказати ДЯКУЄМО за Вашу підтримку народу України!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.