bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс для українських регіональних ЗМІ
02.01.2023

Празький центр громадянського суспільства оголошує відкритий грантовий конкурс для регіональних та місцевих ЗМІ в Україні.

Центр прагне підтримати стійкість незалежного медіа-ландшафту в Україні, здатного пережити руйнування військового часу, забезпечуючи точну інформацію з місця подій,  доступну для громадян прифронтових регіонів України.

У рамках цього конкурсу пропонується інституційна підтримка, що дасть ЗМІ можливість направляти ресурси всередину за потреби.

 

Грантові кошти можуть бути витрачені на наступні заходи та види діяльності:

   пристосування до поточних умов (наприклад, придбання необхідного обладнання та забезпечення доступу до Інтернету);

   зміцнення своїх можливостей;

   створення та розвиток нових джерел доходу та способів отримання прибутку не від донорів;

   побудова спільноти навколо ЗМІ;

   розширення аудиторії;

   побудова партнерства між регіонами та з національними ЗМІ, розвиток спільної репортажної діяльності;

   формування бачення своєї діяльності в довгостроковій перспективі.

 

Хто може подаватися на Конкурс:

У рамках цього конкурсу Празький центр громадянського суспільства надасть фінансування  незалежним, неупередженим та етичним онлайн-ЗМІ з Харківської, Сумської, Чернігівської, Полтавської, Дніпровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей України. Також прийматимуться заявки від онлайн-медіа, які мають радіо чи друковану пресу.

Видання з принаймні 20 000 унікальних користувачів на веб-сайті на місяць або принаймні 20 000 передплатників на всіх платформах соціальних мереж вважатимуться відповідними.

*Заявники можуть подати заявку на інституційну підтримку або з конкретною проєктною ідеєю.

*Заявники можуть подати заявку на співфінансування.

 

Розмір гранту:  від 20 000 до 40 000 євро.

Фінансування надається на період до 12 місяців.

Обрані проєкти та прийнятні витрати в рамках цих проєктів можуть розпочатися з 1 лютого 2023 року, а фінансування буде доступним у середині лютого.

 

Подання заявки:

Заява повинна складатися з наступних частин:

1) Запит на фінансування (частини A, B і C)

2) Бюджет (файл Excel, аркуш 1)

3) Бюджет організації та інформація про персонал проєкту (файл Excel, аркуш 2)

* Якщо ви вирішили подати заявку з конкретною ідеєю проєкту, будь ласка, додатково заповніть Таблицю результатів і заходів (частина D).


- Бюджет: Ретельно заповніть усі прогнозовані витрати в окремих розділах бюджету (заробітна плата, діяльність, обладнання, офіс та послуги, інші прямі витрати, інституційна підтримка). Знайдіть відповідні одиниці та вкажіть вартість одиниці та кількість одиниць. Ваші коментарі щодо бюджету будуть перелічені у спеціальній колонці коментарів. Приклад правильно заповненого бюджету ви можете знайти у вкладеному файлі excel (лист 3).

- Якщо ви подаєте заявку з конкретною ідеєю проєкту, ви все ще можете передбачити до 35% від загальної суми гранту як інституційну підтримку для підвищення стійкості вашої організації. Ці витрати можуть включати витрати, пов’язані з розвитком потенціалу організації, професійним розвитком персоналу, інноваціями, обов'язковим щорічним аудитом організації тощо.

 

Будь ласка, заповніть усі частини заявки, інакше вона не буде опрацьована. Подавайте заявку та документи англійською мовою. Вся інформація буде оброблятися з належною конфіденційністю.

- Якщо у вас є будь-яка додаткова документація, якою ви хочете поділитися разом зі своєю заявкою (наприклад, organigram, Google analytics тощо), додайте її як окремий файл.

Будь ласка, надішліть повний запит на фінансування та бюджет на адресу [email protected].

 

Заповнені заявки необхідно подати до 15 січня 2023 року.

Празький центр громадянського суспільства може зв’язуватися з вами протягом усього процесу подачі заявки з проханням надати додаткову інформацію. Відібрані заявники будуть проінформовані про рішення до середини лютого.


Джерело


 

 

Коментарі

Валентин Владіміров   473 дні тому   #  

Сумно, що у більшості випадків оминають Київську область. Тут місцевим редакціям теж не солодко. І область теж частково була під окупацією, як і всі перечислені території, які запрошують до участі.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Малицький   473 дні тому   #  

Неприбуткова Молодіжна ГО "Зелений рух" Миколаївщини має власну еколого-просвітницьку газету "Будьмо!" з 2002 року для безкоштовного поширення у співпраці з управліннями освіти, культури, охорони здоров'я вразливим групам: хворим, інвалідам, школярам, престарілим, селянам тощо.
Газета видається на власні пожертви (двічі отримували мікрогранти) і з початком
пандемії ставалися значні перерви через ускладнення у спілкуванні і через брак коштів. Зараз через війну команда майже розпалася (ВПО, ЗСУ, поранення, хвороби), практичне знищення друкарень у Миколаєві навіть масові газети зупинилися.
Чи можемо ми розраховувати на придбання бодай старенької поліграфічної техніки та навчання її обслуговування для створення власних видавничих (друкарських) можливостей, а також створення міжобласної он-лайн команди та електронної версії газети?
З повагою, голова ГО "Зелений рух", редактор "Будьмо!", член НСЖУ, Громадської Ліги "Україна-НАТО", Ради Національностей Миколаївщини Олександр Малицький. 093-5549446, 099-1504964

  •   Пiдписатися на новi
ГУРТ   472 дні тому   #  

Добрий день, пане Олександре!
З усіма питаннями щодо даного Конкурсу ви можете звернутися за адресою електронної пошти, вказаною організаторами в оголошенні.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.