bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ розпочинає реєстрацію заявок на отримання міні-грантів Meet and Code 2021
28.06.2021

 

Організації громадянського суспільства (ОГС) можуть подавати заявки на отримання міні-грантів для проведення подій, що популяризують новітні технології. Продемонструвати, наскільки цікавим є цифровий світ та надихнути дітей і молодь на його вивчення – головна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки SAP. Дедлайн першої хвилі подачі заявок– 30 липня 2021 року. 

Заявки можуть подавати благодійні організації та громадські об'єднання, які внесені у реєстр неприбуткових організацій України. Подавати заявки потрібно в електронному вигляді українською мовою за посиланням. Розмір кожного окремого міні-гранту – 9000 гривень. Кожна організація може подати декілька заявок і отримати до 3-х міні-грантів. 

Важливо! У 2021 році на грантову підтримку зможуть претендувати винятково події, заплановані в онлайн-форматі. Нагадуємо, ОГС можуть отримати 50% знижку на сервіси Zoom, а також скористатися онлайн рішеннями, які пропонують Google та Microsoft.

Цього року події мають відбутися у період між 8 вересня та 31 жовтня 2021 року.

Критерії відбору поданих заявок:

  • · кожна подія має стосуватися теми технологій або кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки тощо – подія має зосереджуватися на програмуванні та/або цифрових технологіях;
  • · кожну подію мусить відвідати щонайменше 10 дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років;
  • · заходи, проведені в межах ініціативи Meet and Code, повинні бути безоплатними для учасників.

Усім ОГС-аплікантам перед поданням заявки потрібно зареєструватися на порталі TechSoup Україна. Для реєстрації на сайті Meet and Code слід використати ключ доступу який надається на порталі TechSoup в обліковому записі організації. Інструкція за посиланням.

Організаціям, які реєструвалися на сайті Meet and Code раніше, але не мають облікового запису на порталі TechSoup Україна, потрібно створити новий обліковий запис.

Нагороди Meet and Code

Цього року Meet and Code вчергове нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у п’яти категоріях:

  • ·       Girls do IT! (Дівчата програмують)
  • ·       Diversity (Різноманіття)
  • ·       Code for the planet (Кодуй для планети)
  • ·       Сommunity (Громада)
  • ·       Code for Europe (Кодуй для Європи)

Після проведення події ви обираєте категорію, яка відповідає вашій події.. Журі відбере фіналістів і переможців у кожній категорії. Детальніше про категорії тут

Організації, що посядуть перші місця у категоріях на загальноєвропейському конкурсі, отримають винагороду в розмірі 2000 євро.

Хто впроваджує ініціативу Meet and Code

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

ГУРТ – інноваційний акселератор суспільних перетворень, що понад 25 років прискорює суспільні трансформації в Україні завдяки ефективному впровадженню інноваційних проектів та обслуговуванню агентів змін, розвиваючи їхній потенціал та максимізуючи вплив. З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з TechSoup реалізовує Програму технологічної підтримки НПО України (TechSoup Україна), яка пропонує неприбутковим організаціям програмне забезпечення відомих ІТ-компаній на пільгових умовах.

Контакти

Коментарі

Соломатіна Наталія   1005 днів тому   #  

"У 2021 році на грантову підтримку зможуть претендувати винятково події, заплановані в онлайн-форматі." - я правильно розумію, що подія має проводитись тільки онлайн?

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Сільніцька   1004 дні тому   #  

Так, пані Наталіє. Це обов'язкова умова проведення заходів. Наприклад, якщо спікер/спікерка проводять захід онлайн, а учасники заходу знаходяться всі в одному приміщенні - це порушення умов проведення.

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Пастушкова   1001 день тому   #  

Поясніть , будь ласка, чи можна гроші міні-гранту частково використати на фінансування гонорару залучених спікерів події?

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Сільніцька   1000 днів тому   #  

Так, пані Ірино, ви можете передбачити у бюджеті оплату гонорару спікерам події.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.