bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів від ГО Товариство Лева для 6 східних областей України
19.09.2019

Громадська організація Товариство Лева (м. Львів) запрошує громадські організації Дніпропетровської, Донецької (райони, що контролює уряд України), Запорізької, Луганської (райони, що контролює уряд України), Полтавської та Харківської областей до подачі грантових заявок на участь у конкурсі проектів «Підтримка місцевих ініціатив у Східній Україні». Дедлайн - 27 вересня 2019 року.

В рамках конкурсу перевага надаватиметься громадським організаціям не з обласних центрів (Дніпро, Краматорськ + Маріуполь, Запоріжжя, Сіверськодонецьк, Полтава та Харків), а з міст обласного підпорядкування, районних міст, селищ, сіл та ОТГ вищезгаданих 6 областей.

Мета конкурсу - активізація місцевих мешканців, залучення їх до прийняття рішень на локальному рівні та реалізації розвиткових місцевих ініціатив.

Завдання конкурсу - активізувати місцеві об’єднання громадян, місцеві громадські організації, ініціативні групи; надати можливість місцевим мешканцям розвинути творчий потенціал і взяти на себе відповідальність за здійснення позитивних змін в своїх громадах; показати конкретні та видимі результати. 

У процесі впровадження відібраних проектів виконавці зможуть підвищити свої навички виконання проектів та посилити свою організаційну спроможність.

Напрямки проектної діяльності. Запропоновані ініціативи, повинні бути спрямовані на залучення мешканців до більшої активності, активізацію тих груп, які дотепер були менш активними. Важливими елементами проектів повинні бути оцінювання потреб в тих чи інших ініціативах, колегіальне та демократичне прийняття рішення про проект, участь мешканців у плануванні та впровадженні проектів.

Проектна діяльність може включати, але не обмежуватись, такими темами:

-         Згуртування громади та активізація мешканців на користь населеного пункту або громади;

-         Започаткування нових соціальних практик та послуг;

-         Участь громадян в прийнятті рішень та розвитку місцевої демократії;

-         Створення або облаштування громадських просторів (окрім фінансування ремонтно-будівельних робіт та робіт з благоустрою за кошти гранту);

-         Захист довкілля та розвиток екологічної культури;

-         Краєзнавчі ініціативи;

-         Медіаграмотність;

-         Розробка та створення унікального продукту місцевої громади;

-         Інформаційно-просвітницькі кампанії різного спрямування, включно із тими, що допомагають краще пізнати свою місцевість чи громаду і представити її іншим;

-         Адвокаційні кампанії, що спрямовані на вирішення місцевих актуальних проблем;

-         Культурні проекти та ініціативи для творчої самореалізації;

-         Урбаністика та розвиток міських територій;

-         Освіта для дорослих;

-         Неформальна освіта.

Заявки можуть подавати офіційно зареєстровані місцеві громадські організації та об’єднання громадян, які мають статус юридичної особи. Кожен заявник може подати один або більше проектів, але можливість отримання фінансової підтримки є лишень для реалізації тільки одного проекту.

До конкурсу також допускаються проекти, які будуть спільно реалізовуватися кількома організаціями (але офіційним подавачем проекту може бути тільки одна організація).

Бюджет проектів. Максимальний розмір підтримки для проектів – до 50000,00 гривень. Заповнюючи його, будь ласка, не забувайте про заходи, прописаних в розділі заявки «Проектна діяльність та робочий план проекту».

Адміністративні кошти на реалізацію проекту можуть складати максимально 20% від суми, запитуваної в рамках конкурсу, і можуть включати, зокрема, витрати на бухгалтерію та банківські витрати. Фінансування витрат на оплату праці (зарплатня, гонорари та винагороди) можливе лише в рамках власного внеску.

Власний внесок в бюджет проекту. Заявник повинен надати власний внесок у бюджет проекту у розмірі не менше ніж 15% від суми, запитуваної в рамках конкурсу. Власний внесок може бути як у грошовій, так і не грошовій формі, наданий як місцевою владою, так і залученими партнерами чи спонсорами, або місцевими мешканцями.

Тривалість проектів – не менше 1-го і не більше 2-ох місяців.

Критерії оцінки:

-         Обґрунтованість потреби проекту;

-         Кількість людей, які залучені до планування і впровадження проекту;

-         Залучення до реалізації проекту мешканців різних населених пунктів;

-         Конкретні результати проекту, які можна оцінити;

-         Довгостроковий вплив;

-         Потенціал проектної команди;

-         Реалістичний робочий план;

-         Раціональний та адекватний бюджет;

-         Попередній досвід впровадження громадських ініціатив;

-         Організаційна спроможність організації.

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заповнені українською мовою форми заявки та бюджету (додаються). Заявка (у форматі Word) та бюджет проекту (у форматі Excel) приймаються на електронну адресу: [email protected] з темою листа «Конкурс проектів ТЛ - НАЗВА ОРГАНІЗАЦІЇ + НАСЕЛЕННИЙ ПУНКТ + ОБЛАСТЬ». Наприклад: «Конкурс проектів ТЛ - ГО «ХХХ» м. Ізюм Харківська обл.». УВАГА. Листи, які будуть надіслані з електронних скриньок mail.ru, yandex.ru та інших комунікаційних сервісів Російської Федерації, не будуть допускатись до участі в даному конкурсі.

Заявки приймаються до 23 год. 59 хв. 27 вересня 2019 р.

Запитання про конкурс приймаються на електронну адресу [email protected] або за телефонами 067 2534226 (до 23 вересня) та/або 067 6733833 (з 23 по 27 вересня).

Контакти

  • E-mail: [email protected] Телефони 067 2534226 (до 23 вересня) та/або 067 6733833 (з 23 по 27 вересня).

Коментарі

Тетяна Бойченко   1663 дні тому   #  

чому такі зжаті сроки подачі заяв!???коли наступні гранди???

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Круп'як   1662 дні тому   #  

Доброго дня. В цьому році нових грантових конкурсів не плануємо проводити.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Шаповал   1656 днів тому   #  

Доброго дня! А коли будуть відомі результати конкурсу. Дякую за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Круп'як   1649 днів тому   #  

Доброго вечора. Після засідання експертної комісії - орієнтовно після 21.10

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.