bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

USAID Проект енергетичної безпеки оголошує початок грантової програми
28.08.2019

USAID Проект енергетичної безпеки оголошує початок грантової програми. Кінцевий термін подачі заявок 30 квітня 2020 року. Грантові заявки оцінюються по мірі надходження. Строк дії грантового проекту не повинен тривати більше, ніж 24 місяці.

Більше можливостей для отримання фінансування у розділі «Гранти»

USAID Проект енергетичної безпеки (ESP) працює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством для підвищення енергетичної безпеки України, трансформації енергетичного сектору країни у сучасний, орієнтований на ринок та інтегрований з ЄС фактор зростання.

Справжня енергетична безпека вимагає, щоб якісні енергетичні послуги були доступними, надійними та безпечними для всіх українців.

До конкурсу запрошуються:

  • Неурядові організації (НУО), зареєстровані та правочинні згідно з законодавством України (гранти у грошовій та негрошовій формі);
  • державні установи (гранти виключно у негрошовій формі).

Пріоритетні напрямки:

  • Надання допомоги Уряду України для забезпечення усіх громадян доступною, надійною, сталою та безпечною енергією;
  • Підтримка Уряду України в інтеграції до європейських енергетичних ринків шляхом допомоги ключовим державним органам та регулятору у виконанні вимог енергетичного законодавства ЄС, включаючи Третій енергетичний пакет;
  • Зміцнення енергетичної безпеки України завдяки реформуванню конкурентних ринків шляхом відокремлення функцій передачі та розподілу від генерації, а також виробництва і постачання в секторах природного газу та електричної енергії;
  • Створення конкурентних ринків електричної енергії, природного газу та теплової енергії;
  • Збільшення постачання енергії в Україні шляхом сприяння інвестиціям у сектор енергетики завдяки активній участі приватного капіталу та збільшення виробництва відновлюваної енергії.

Приклад грантової діяльності: грант може надаватись неприбутковим організаціям, які проводять навчання для вразливих груп населення, жінок, ветеранів АТО та молоді для удосконалення навичок з встановлення та/або обслуговування обладнання, що використовується у секторі відновлюваної енергетики. 
В рамках грантів може забезпечуватись підтримка заходів щодо перевірки концепцій для технологій відновлюваної енергії або прискорення придбання засобів, які можуть сприяти широкомасштабному використанню відновлюваної енергії.

Як подати заявку?

Подача заявок відбувається у два етапи.
На першому етапі заявники подають короткий концептуальний документ (заявку в стислому вигляді) українською або англійською мовами. Грантодавець визначає чи відповідає концептуальний документ цілям ESP.
Якщо концепція заявника отримає позитивну оцінку, в цьому випадку організацію буде запрошено до участі в другому етапі – подання розгорнутої заявки на грантове фінансування.

Кінцевий термін подачі заявок:

30 квітня 2020 року. Грантові заявки оцінюються по мірі надходження.

Суми грантів: від 10 000 до 300 000 доларів США у гривневому еквіваленті. ESP залишає за собою право фінансувати запропоновані проекти повністю або частково.

Строк дії грантового проекту: тривалість запропонованого проекту не повинна перевищувати 24 (двадцять чотири) місяці.

Види грантів:

  • FAA – Контракти на фіксовану суму: кошти, які видано на основі визначених «етапів» або результатів роботи;
  • Спрощений або стандартний грант: грант з відшкодуванням витрат;
  • Негрошовий грант: закупівля та постачання матеріалів/обладнання та/або послуг.

Може застосовуватися також гібрид двох грантів, при цьому найпоширеніший гібрид – контракт на фіксовану суму з часткою в негрошовій формі.

Отримати більш детальну інформацію можна за посиланням.

Також ви можете надіслати запит на електронну адресу [email protected].

Контакти

Коментарі

Олександр Чумак   1699 днів тому   #  

Доброго дня. А чи буде презентація програми, особливо у регіонах?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.