bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Програми екологічних громадських ініціатив». ІІ тур
24.06.2019

Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» (ЗУРЦ) оголошує другий тур конкурсу для участі у проекті «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України». Дедлайн - 3 липня 2019 року.

Більше можливостей для отримання фінансування у розділі «Гранти»

ЗУРЦзапрошує зареєстровані українські неурядові організації (НУО), що діють на території Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей подати заявки на конкурс з відбору партнерських організацій для участі у проекті “Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України”, який реалізовується ЗУРЦ спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Мета проекту: Підтримати 14 громадських ініціатив, що запропоновані місцевими громадськими організаціями і спрямовані на вирішення екологічних проблем на *об’єктах природо-охоронного / природо-заповідного фонду у десятьох областях України (*природні та біосферні заповідники, національні та регіональні ландшафтні природні парки, заповідні урочища, пам’ятки природи, ботанічні сади, дендрологічні та зоологічні парки, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва та інші.).

Територія реалізації проекту

Територія Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей

Хто може брати участь у конкурсі?

Неприбуткові громадські організації (юридично зареєстровані), які

  • мають досвід реалізації проектів у цільових областях
  • працюють у громадах, що межують або мають на своїй території об’єкти природо-охоронного / природо-заповідного фонду
  • мають досвід у вирішенні проблемних питань в екологічній сфері

Тематика проекту

Основною проблемою, на вирішення якої спрямований наш проект, є низький рівень залучення громадськості до захисту та збереження об’єктів природо-охоронного фонду цільових областей проекту.

Для покращення ситуації у цій галузі ми плануємо залучити місцеві громадські організації, які запропонують та разом з місцевими громадами та впровадять принаймні 14 ініціатив, спрямованих на збереження об’єктів природо-охоронного / заповідного фонду на території цільових областей проекту.

Проект орієнтований на громади, які межують, або мають на своїй території об’єкти природо-охоронного чи заповідного фонду. На території цих об’єктів існує безліч проблем, кількість яких з кожним роком множиться. Серед таких проблем можна назвати: стихійні сміттєзвалища; занедбання місцевих пам’яток природи; місцеві екологічні лиха; знищення рідкісних рослин та дерев; низька активність громад та інші.

Очікується, що 14 НУО, які будуть відібрані в результаті відкритого конкурсу, отримають фінансову підтримку для реалізації операційних планів та підтримку у впровадженні місцевих громадських ініціатив, спрямованих на вирішення екологічних проблем на об’єктах природоохоронного / природно-заповідного фонду.

УВАГА! Екологічні ініціативи комерційного характеру не будуть підтримані.

Фінансова підтримка в рамках проекту

В рамках проекту планується надання фінансової підтримки 14 НУО в сумі, що не перевищує 90 000 грн. на реалізацію однієї ініціативи. З відібраними на конкурсі НУО будуть підписані грантові контракти шляхом стандартної грантової процедури та вимог стосовно відповідності діяльності поставленим цілям та завданням, часовим рамкам, фінансовій дисципліні та звітності. Термін реалізації мікро-проектів не повинен перевищувати 3 місяці.

Що фінансується у рамках реалізації мікро-проектів:

  • операційні витрати, пов’язані із впровадженням заходів
  • друк матеріалів
  • обладнання, техніка та матеріали (НЕ для обслуговування офісу НУО)
  • транспортні витрати
  • гонорари виконавців

Що НЕ фінансується у рамках реалізації мікро-проектів:

  • розробка документації, витрати на дослідження,
  • оплата комунальних послуг,
  • оплата послуг зв’язку, інтернет

У випадку позитивного рішення про відбір організації, конкурсна комісія залишає за собою право пропонувати НУО змінити чи уточнити статті бюджету мікро-проектів до підписання офіційної угоди з НУО.

Разом з тим, фінансовий та нефінансовий внесок з джерел НУО може бути перевагою при оцінці конкурсної пропозиції.

Комісія оголосить про своє остаточне рішення офіційним повідомленням.

Для участі у конкурсі заявники повинні надати наступні документи:

  1. Аплікаційну форму та бюджет згідно затвердженої форми.
  2. Копію Витягу з єдиного державного реєстру неприбуткових організацій.
  3. Копію довідки про взяття на облік платника податків.
  4. Копію Статуту організації.
  5. Резюме керівника організації та ключових виконавців.
  6. Лист підтримки від установи природо-заповідного фонду, яка функціонує на території, де планується реалізація мікро-проекту.
  7. Будь-яку інформацію, що свідчить про проведені Вашою організацією заходи та реалізовані проекти (інформаційні матеріали, посилання на Інтернет ресурси тощо).

Як подавати заявки на участь в конкурсі?

Для участі в конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму та бюджет за посиланням, а також надати додатки (заявка - ПДФ формат з підписом і печаткою НУО, бюджет - формат Excel, додатки та листи підтримки - ПДФ формат із відповідними візами). Подати заявку потрібно тут до 17:00 год. 28 червня 2019 року (пְ’ятниця).

Заявки, надіслані пізніше цього терміну, до розгляду не приймаються.

ЗУРЦ залишає за собою право приймати або відхиляти проектні заявки, а також анулювати процес відбору й відхиляти всі проектні заявки в будь-який час до підписання Угоди. При цьому ЗУРЦ не несе жодних зобов’язань перед організаціями.

У разі позитивного рішення комісії про відбір пропозиції НУО для фінансування, ЗУРЦ може просити від НУО повний пакет оригіналів документів (заявка, бюджет та додатки) з відповідними підписами і печатками.

До розгляду НЕ приймаються заявки у разі, якщо:

  • заявки надіслані пізніше кінцевого терміну;
  • заявник не має статусу юридичної особи;
  • організація-заявник знаходиться поза межами цільових регіонів, тобто Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей;
  • заявник є релігійною громадою або політичною партією;
  • відсутні відповіді на будь-який пункт заявки;
  • відсутні додатки до заявки. 

Процедура відбору учасників:

На першому етапі розгляду, у перші дні після проходження кінцевого терміну подання заявок, здійснюється перегляд поданих анкет щодо їх відповідності технічним вимогам.

На другому етапі проводиться засідання конкурсної комісії, на якому буде ухвалено остаточне рішення про визначення 14 НУО - учасників проекту, а також  трьох – п’яти резервних НУО, які зможуть замінити когось у випадку непередбачених обставин чи недобросовісного виконання зобов’язань.

Про результати конкурсу його учасників буде повідомлено електронним листом на адресу, яку вони вкажуть в аплікаційній формі до 03 липня 2019 року.

У разі виникнення питань щодо складання заявки, надсилайте їх на електронну адресу [email protected] з копією на [email protected]

Коментарі

Оксана Імаметдінова   1756 днів тому   #  

Які області можуть брати участь зі сходу??

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Імаметдінова   1756 днів тому   #  

адже «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України»

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.