bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Замінимо мури відчиненими вікнами», спрямований на розвиток культури співробітництва
18.05.2016

Запрошуємо до співпраці в рамках проекту Інституту з міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Інформаційно-дослідного центру «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами», який буде виконуватися за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

У рамках проекту можна отримати міні-гранти на реалізацію проектної ініативи та пройти навчання за різними напрямками громадської діяльності.

Ця ініціатива базується на результатах і є логічним продовженням проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві», який реалізовувався з липня 2015 року по грудень 2015 року.

Проект «Замінимо мури відчиненими вікнами» спрямований ​​на розвиток культури співробітництва у локальних спільнотах України через посилення знань і навичок активістів громадянського суспільства, представників місцевих закладів культури, органів влади та журналістів в рамках культурно-освітніх ініціатив, що зорієнтовані на підтримку форм культурного розмаїття та просування інноваційних підходів до освіти дорослих.

Під час проекту культурні установи, завдяки партнерству з активістами місцевих громад, зможуть розширити свої функції, розробити культурні та освітні програми для різних груп дорослого населення, стати локальними платформами примирення, діалогу і зміцнення довіри на локальному та міжрегіональному рівнях.

Цільові групи проекту:

  • активісти громадських організацій;
  • фахівці установ культури (будинки культури, музеї, бібліотеки та інш.);
  • представники органів влади та місцевого самоврядування;
  • журналісти місцевих медіа.

Проект реалізується з травня по грудень 2016 року.

На першому етапі за підсумками конкурсу проектних заявок на міні-гранти будуть відібрані дев'ять організацій-партнерів з дев'яти областей України: Житомирської, Черкаської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської, Сумської, Чернівецької, Львівської.

Одержувачі гранту будуть мати можливість реалізовувати проектні ініціативи до 30 листопада 2016 року.

Положення про конкурс міні-грантів та всі необхідні документи для оформлення заявки проекту можна завантажити у додатку. 

Заявки на одержання міні-гранту приймаються до 24:00 години 03 червня 2016 року за встановленим форматом англійською або російською мовами в електронному вигляді на електронну адресу:

[email protected] або безпосередньо в офісі: вул. Костьольна, 4, оф.16, 01001, Київ.

Заявки, відправлені поштою, повинні бути доставлені в офіс не пізніше зазначеного часу.

Для представників організацій, які отримають міні-гранти, проектом передбачено участь в семінарах та тренінгах з наступних тематик:

  • Проектний та фінансовий менеджмент (1-2 липня 2016 року);
  • Культурне розмаїття, міжкультурний діалог та освіта дорослих (середина липня)
  • Школа волонтерства: від ідеї – до ефективної командної роботи (кінець вересня)
  • Школа культурного менеджменту і підприємництва (початок жовтня)
  • Медіашкола для регіональних журналістів (початок серпня і початок листопада)

Усім учасникам освітньої програми у межах проекту будуть компенсовані витрати на проїзд (економ-класом), проживання й харчування.

Представники всіх партнерських організацій будуть мати можливість взяти участь у програмі ознайомлювального візиту до Німеччини та Польщі, розширити свій досвід та налагодити контакти з культурно-освітніми центрами цих країн (перша декада жовтня).

Презентація досвіду партнерських ініціатив буде здійснюватись у форматі регіональних круглих столів та під час міжрегіональної зустрічі партнерських організацій (листопад), на регіональних і загальнонаціональних медіаканалах, а також – на сторінках веб-порталу проекту.

По  завершенні міні-проектів організації-учасники будуть запрошені до Києва на Фестиваль культурно-освітніх ініціатив (перша половина грудня), де відбудуться тематичні майстер-класи українських і міжнародних експертів, що працюють у галузях освіти дорослих та культурного менеджменту.

Контакти

Коментарі

Єлизавета Ковнір   2892 дні тому   #  

Журналісти з Харківської області участі не можуть приймати участь у проекті?

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Костриця   2892 дні тому   #  

Чому обмеження по територіальному принципу?

  •   Пiдписатися на новi
Наталья марчук   2881 день тому   #  

Вопрос, какая сумма мини-гранта

  •   Пiдписатися на новi
Марія Пономарьова   2878 днів тому   #  

Максимальная сумма финансирования одного проекта не превышает 8 000 евро

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.