bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти у межах проекту «Розвиток самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб в Україні»
14.12.2015

МOM запрошує НУО подавати проектні пропозиції та бюджети до них на тему: «Розвиток самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб в Україні у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Полтавській областях».

З липня 2014 Представництво МОМ в Україні надає гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям в Україні у зв’язку з подіями на Сході країни та у Криму. В рамках проекту «Всеохоплююча стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні», який фінансується Європейським Союзом, планується проведення 25 тренінгів в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Полтавській областях з розвитку самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб, які там проживають.

Остаточне рішення щодо місця проведення тренінгів буде ухвалене МОМ.

Період, коли необхідно провести тренінги (не враховуючи час, необхідний для пост-тренінгового супроводження): січень – лютий 2016 р. Слід враховувати, що кожна відібрана організація повинна буде провести 5 тренінгів в одному місті протягом одного тижня. Таким чином, оскільки тривалість кожного тренінгу – два дні, тренінги мають відбуватися паралельно.

Період здійснення супроводу (після завершення тренінгів) – до 20 травня 2016 року.

Мета

Основною метою проекту є сприяння у отримані навичок та знань для організації самозайнятості в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Полтавській областях особами, які були змушені переселитися у зв’язку з подіями в Криму та на Сході України.

Опис діяльності

Учасники проекту: 40 осіб (одна група), внутрішньо переміщених осіб з Криму чи Сходу України, які  бажають організувати самозайнятість (самостійно чи спільно з іншими  внутрішньо переміщеними особами  – учасниками проекту), та які потребують для цього знань та/або обладнання. Учасниками проекту можуть бути лише особи, які залишили місця постійного проживання у зв’язку з подіями на Сході України та в Криму. Під час відбору учасників групи, громадська організація повинна дотримуватись ґендерного балансу та принципу недискримінації. Список учасників повинен затверджуватися МОМ за тиждень до початку проведення кожного тренінгу напідставі  зібраних НУО документів учасників та заповнених аплікаційних анкет.  

Зміст проекту:

  1. Попередній відбір учасників тренінгу з самозайнятості та формування навчальної групи. Громадська організація оцінює потенціал майбутніх учасників в забезпеченні успішної самозайнятості, та складає попередні списки учасників тренінгу, які подаються до МОМ за тиждень до початку тренінгу. Разом з попередніми списками мають подаватися заповнені аплікаційні форми та копії документів усіх заявників (в т.ч. не рекомендованих до участі).
  2.  Тренінг з самозайнятості. Проводиться тренерами з відповідним досвідом підприємництва та проведення тренінгів із самозайнятости, включаючи, але не обмежуючись наступними темами: “Як знайти для себе найкращу ділову ідею”, “Як організувати самозайнятість. Перші кроки”, “Усвідомлення азів та секретів професійної майстерності”, “Визначення реальності дій, перспектив та розрахунків у започаткуванні власної справи”, “Написання бізнес-пропозицій”. В тренінгу повинен взяти участь місцевий бізнесмен з метою - oсновні навчальні матеріали надаються МОМ, проте кожна організація несе відповідальність за адаптацію стандартної програми і навчальних матеріалів під конкретні особливості даного регіону. Тривалість тренінгу - 2 (два) дні.   

В ході тренінгу учасникам має бути забезпечено обід та дві перерви на каву на день.

3. Підготовка пропозиції з самозайнятості. Після тренінгу учасники спільно з бізнес-консультантами НУО працюють протягом двох тижнів . Результатом роботи буде пропозиція з організації самозайнятості, викладена у стандартній формі МОМ. Ця пропозиція стане остаточною заявкою до МОМ на отримання  гранта та організацію самозайнятості.

4. Оцінка пропозиції здійснюватиметься представниками МОМ та бізнес-тренерами. Пропозиції повинні надаватися спеціалістам МОМ не пізніше, ніж за тиждень до запланованої дати захисту бізнес-планів, який має відбутися через три тижні після відповдіного тренінгу. Захист пропозиції із самозайнятості (1 день). Кожен учасник презентує свої бізнес плани індивідуально комісії з представників МОМ, НУО та запрошеного бізнесмена.

5.      Прийняття рішення щодо надання грантів учасникам та щодо розмірів грантів.  Фахівці МОМ приймають рішення щодо видачі грантів, або формують свої рекомендації щодо доопрацювання бізнес-планів. Максимальний розмір гранту для організації самозайнятості становить 650 євро в гривнях за обмінним курсом ООН на день видачі гранту. Просимо зауважити, що точний розмір гранту залежатиме від роду самозайнятості, що планується, та визначатиметься під час оцінки бізнес-планів.  

6. Пост-тренінгове супроводження: МОМ здійснює закупівлю необхідного обладнання, НУО – його передачу бенефіціарам, надає консультації і сприяння бенефіціарам у процесі започаткування і здійснення самозайнятості. Розмір фінансової компенсації, яка буде надана НУО за здійснення пост-тренінгового супроводження, залежить від кількості отримувачів гранту.

Крім того, пост-тренінгове супроводження передбачає відслідковування змін у статусі зайнятості учасника до кінця проекту.  

Особливі умови:

  1. Тренінг не має бути ґендерно заанґажованим. Організація повинна заохочувати запровадження підприємницької діяльності у сферах економіки, що є поза ґендерними стереотипами.
  2. Учасники проекту повинні планувати створення нових робочих місць.
  3. Заохочується започаткування спільної діяльності учасниками даного проекту та учасниками інших проектів для збільшення економічного потенціалу.
  4. Заохочується співпраця з іншими подібними ініціативами  за умови збереження конфіденційності інформації щодо учасників проекту.

Звіти та графік роботи

Тривалість проекту: 4 місяці. За цей час організація повинна провести узгоджену кількість тренінгів протягом визначеного часу у визначених населених пунктах, провести захист бізнес-планів, передати професійний інструмент / обладнання бенефіціарам проекту, здійснювати супроводження бенефіціарів проекту та надавати описові та фінансові звіти.

Звіти: Звітність має надаватися відповідно до умов, визначених в угоді про співпрацю.

Виконання проекту має відбуватись у координації з Координатором та співробітниками МОМ.

Дані, матеріали, та/або ресурси, надані МОМ

За необхідності та попередньою домовленістю, МОМ може надати в обмеженій кількості публікації з протидії торгівлі людьми для проведення тренінгів.

МОМ надасть стандартну форму складання списку учасників тренінгу.

Вимоги до фінансової звітності та стандартні форми для звітності будуть надані МОМ.

Останній день подання: 21 грудня 2015 року.

Контакти

Коментарі

Костина Тетяна   3048 днів тому   #  

Повiдомте будь ласка, як стати учасником проекту «Всеохоплююча стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні» ?

  •   Пiдписатися на новi
Максим Осаволюк   3048 днів тому   #  

Тетяно, якщо ви бажаєте взяти участь у тренінгу із самозайнятості, вам потрібно буде звернутися до відібраних МОМ неурядових організацій - партнерів і подати свою заявку на участь. Також ви можете звернутися до МОМ за телефоном 044 568 5015.
Дякую, Максим Осаволюк.

  •   Пiдписатися на новi
Костина Тетяна   3048 днів тому   #  

i ще :при реєстрацiї сайт не сприймав прiзвище з українською "i" ! вимушена була написати росiйською!?

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Лінник   3046 днів тому   #  

Чи діють аналогічні проекти в Київській та Закарпатській областях?

  •   Пiдписатися на новi
Максим Осаволюк   3046 днів тому   #  

Оксано, з оголошеннями щодо інших проектів ви можете ознайомитися на сайті МОМ.
Дякую,
М.Осаволюк.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.