bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів від Міжнародної фундації виборчих систем (IFES)
08.04.2014

IFES запрошує неурядові, неприбуткові організації, зареєстровані в Україні, медійні організації та незалежних журналістів подавати заявки на участь у запропонованих проектом видах діяльності

Загальна інформація

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) – незалежна неурядова організація, що надає професійну підтримку розвиткові виборчої демократії. Використовуючи польові та прикладні дослідження, адвокацію, IFES спрямовує свої зусилля на залучення до відповідної роботи громадян, забезпечення прозорості й підзвітності в політичному житті та в громадянському суспільстві.

Міжнародна фундація виборчих систем ініціює шестимісячну програму з надання грантів, яка фінансуватиметься спільно з Агентством міжнародного розвитку США (USAID) та Міністерством іноземних справ, торгівлі й розвитку Канади (DFATD). Ця програма має на меті підвищення довіри та рівня участі громадян у проведенні дострокових президентських виборів 2014 р. (включаючи можливий другий тур виборів).

Запрошення до конкурсу з надання грантів

IFES запрошує неурядові, неприбуткові організації, зареєстровані в Україні, медійні організації та незалежних журналістів подавати заявки на участь у запропонованих проектом видів діяльності, пов’язаних з інформаційно-просвітницькою діяльністю серед виборців. Зокрема, IFESшукає новаторських, ефективних підходів до питань мотивації та освіти виборців, спрямованих на конкретні підгрупи населення, у тому числі внутрішніх мігрантів з АРК. IFES також зацікавлена в інноваційних ідеях щодо протидії використанню адміністративного ресурсу, практиці скуповування та продажу голосів виборців і задоволення специфічних потреб осіб з фізичними вадами.

Проекти мають виконуватись у період до 31 жовтня 2014 р. включно. Особлива увага приділятиметься проектам, пов’язаним з майбутніми президентськими виборами.

Автори заявок можуть претендувати на гранти двох категорій:

  1. невеликі гранти, на суму      до 5000 доларів США;
  2. гранти на суму від 5000 до 50000 доларів США.

Пропозиції розглядатимуться і гранти надаватимуться безперервно в міру надходження заявок. Грантові кошти можна використовувати лише для здійснення видів діяльності, безпосередньо пов’язаних з реалізацією грантового проекту, фінансованого в рамках даного грантового конкурсу; їх використання з будь-якою іншою метою заборонено.

IFES залишає за собою право профінансувати будь-яку з поданих заявок або не профінансувати жодної.

Опис проекту

Мета конкурсу на отримання грантів полягає у визначенні нових, новаторських способів розв’язання деяких давно існуючих проблем, пов’язаних з виборами в Україні.

Організації-заявники повинні продемонструвати:

1. Знання та розуміння конкретної теми своєї пропозиції, наприклад, практики скуповування голосів виборців в Україні, проблеми участі в голосуванні виборців з фізичними вадами, застосування адміністративного ресурсу та інших проблемних питань виборів в Україні. У відповідних випадках заявники мають також продемонструвати знання освітньо-інформаційних потреб виборців в українському контексті;

2. Належні методології виявлення, привернення уваги до запропонованої проблеми (проблем) виборів в Україні та вирішення такої проблеми (проблем); крім того,

3. Заявники повинні чітко визначити будь-які географічні райони, групи виборців тощо, на які конкретно спрямована ініціатива, запропонована ними.

Тривалість проекту

Робота в рамках проекту повинна розпочатись не пізніше 30 квітня 2014 р. і завершитись не пізніше 15 жовтня 2014 р. (допускається й більш раннє її завершення). Запропонований графік має бути логічним та узгоджуватися з видами діяльності в рамках проекту. Звіти про реалізацію проектів мають бути підготовлені й подані до 15 листопада 2014 р.

Право на участь

До участі в конкурсі допускаються такі організації/особи:

  • Українські неурядові, неприбуткові організації
  • Медійні організації
  • Незалежні журналісти
  • Науковці/дослідники

Заявники повинні:

  • Не бути пов’язаними з будь-якими політичними партіями і не займатись      будь-якою політичною діяльністю.
  • У випадку організацій – мати міцну, усталену систему фінансового      менеджменту та звітування.

Попередній досвід роботи та підтверджене вміння якісно реалізовувати схожі за змістом проекти, а також успішне освоєння проектних грантів та субгрантів вважатиметься додатковою перевагою.

Подані до IFES у рамках цього конкурсу пропозиції повинні бути оригінальними та розробленими виключно тією організацією, що подає заявку.

Прийняття рішень

IFES надаватиме невеликі гранти на реалізацію запропонованих програм у міру надходження заявок. Грантові програми на суму понад 5000 доларів розглядатимуться комісією, до складу якої увійдуть співробітники IFES та місцеві й міжнародні експерти. У процесі розгляду заявок IFES може звернутись із запитом на отримання додаткової інформації. Заявник має надати запитану інформацію впродовж двох днів з моменту отримання запиту.

Оприлюднення цього оголошення не означає взяття IFES на себе фінансових зобов’язань і не зобов’язує IFES компенсувати витрати, пов’язані з розробкою та поданням пропозиції.

 

Критерії добору

При оцінюванні проектних пропозицій застосовуватимуться такі критерії:

  • Досвід роботи, пов’язаної з виборами,      моніторингом дій влади тощо;
  • Переконлива методологія з перспективами      досягнення запланованих результатів;
  • Реалістичний та детальний план реалізації;
  • Конкурентоздатний      бюджет з ефективною та розумною системою витрачання коштів;
  • Цілі та завдання, що їх реально виконати за      відведений час;
  • Здатність організації/особи своєчасно й ефективно      реалізувати проект і виконати управлінські,      фінансові та адміністративні вимоги, передбачені умовами надання гранту.

 Заявникам рекомендується ретельно дотримуватись «Інструкцій щодо Формату Проектних Пропозицій» з метою забезпечення відповідності наведеним вище критеріям.

Форма заявки та шаблон кошторису надаються за запитом на адресу [email protected]

Процедури подання заявок

Заявники повинні подати:

  • Виконавче резюме обсягом 1 стор.;
  • Детальну пропозицію відповідно до «Формату Проектних Пропозицій»;
  • Детальний план реалізації;
  • План моніторингу та оцінювання;
  • Детальний постатейний кошторис та пояснення до нього;
  • Біографії (CV) основних учасників проекту (директор проекту, фінансовий менеджер, експерти, координатори);
  • Будь-який інший документ, що обґрунтовано підтримує заявку;
  • У відповідних випадах заявник повинен надати додаткову інформацію про інші проекти (резюме та кошторис проекту) зі схожої тематики, подані на розгляд інших донорів або вже фінансовані такими донорами.

Заявники несуть відповідальність за забезпечення отримання IFES своїх заявок і мають право подати ще одну заявку на власний розсуд.

Усі матеріали та документи, подані на цей конкурс, стають власністю IFES і не повертаються заявникові. IFES гарантує конфіденційність заявок.

Заявники повинні надіслати пакет необхідних документів в електронній формі на адресу [email protected] або в паперовій формі в заклеєному конверті на адресу: Менеджер субгрантових програм, IFES Україна, Велика Васильківська вул., 49, кімн. 6, Київ, Україна, з поміткою «Дострокові вибори Президента України 2014 р.»

Заявки на великі гранти (на суму понад 5000 доларів США) мають бути подані не пізніше 8 квітня 2014 р., до 17:00.

Заявки на невеликі гранти (на суму менше 5000 доларів) прийматимуться та розглядатимуться в міру надходження. Перевагу матимуть заявки, що надійдуть раніше.

IFES розглядатиме заявки, подані англійською, українською або російською мовами.

Запитання та відповіді для потенційних заявників

Запитання можна надсилати в електронній формі на адресу [email protected] до 31 березня 2014 р. Письмова копія відповідей на такі запитання, подані в письмовій формі, буде надіслана всім організаціям/особам, зацікавленим у поданні заявки на участь у конкурсі.

Графік проведення конкурсу

Подія

Дата

Оголошення про конкурс

24 березня 2014 р.

Кінцевий термін подання запитань

31 березня 2014 р., 17:00

Відповіді на запитання

1 квітня 2014 р.

Кінцевий термін подання заявок на отримання грантів на   суму, меншу за 5000$

Відсутній (розгляд у міру надходження)

Кінцевий термін подання заявок на отримання грантів на  суму понад 5000$

April 8, 2014

Оприлюднення рішень про надання грантів

 Починаючи з 15 квітня  2014 р.

Слід мати на увазі, що вказані вище дати можуть бути змінені.

Контактна інформація

Прохання про надання форми заявки слід надсилати електронною поштою на адресу: [email protected]

Контакти

Коментарі

Андрій Захарко   3661 день тому   #  

"Форма заявки та шаблон кошторису надаються за запитом на адресу [email protected]"
Запит надіслали місяць назад,ніхто нам не відповів .

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Лукавенко   3657 днів тому   #  

Аналогічно, ми писали лист з запитаннями в листопаді-грудні, у відповідь мовчання.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.