bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти на надання послуг постраждалим від злочинів на ґрунті ненависті
09.08.2011

Американська асоціація юристів Ініціатива з верховенства права (ABA ROLI) в рамках Програми з протидії ксенофобії та расизму в Україні, що здійснюється за фінансової підтримки Бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США, оголошує конкурс грантів «Проведення правопросвітніх заходів та надання послуг потерпілим від злочинів, пов’язаних із ксенофобією та расизмом»

МЕТОЮ КОНКУРСУ є сприяння правозахисним громадським організаціям та юридичним клінікам, які здійснюють свою діяльність у регіонах з найбільшою кількістю злочинних нападів на ґрунті ненависті та з найвищою концентрацією етнічних меншин, у наданні кваліфікованої безоплатної правової допомоги та інших відповідних послуг потерпілим від таких злочинів.

ABA ROLI прийматиме проектні пропозиції, спрямовані на таке:

  1. Надання безоплатної правової та інших відповідних послуг потерпілим від расистських та ксенофобних дій. Проектна діяльність може містити розробку програм із захисту, реабілітації та реінтеграції у суспільство потерпілих від злочинів на ґрунті ненависті; надання юридичної освіти та консультацій; представлення інтересів потерпілих та їх захист у відповідних державних органах, створення «гарячих ліній», «телефонів довіри» для допомоги потерпілим від насильницьких нападів з проявами расизму та ксенофобії. Громадські організації можуть займатися розробкою програм допомоги урядовим установам для створення системних процедур ідентифікації потерпілих від расизму та ксенофобії та направлення їх до відповідних служб для отримання допомоги, а також заохочувати урядові структури до співпраці у протидії проявам расової, національної та релігійної дискримінації.
  2. Підвищення обізнаності громадськості з проблем, пов’язаних з расизмом та ксенофобією.

Проектні заходи можуть включати, але не обмежуватися таким:

  1. Створення інформаційної мережі або участь у мережі правозахисних організацій щодо моніторингу та обміну інформацією про випадки прояву расизму та ксенофобії.
  2. Підвищення обізнаності населення у громаді щодо питань протидії проявам расизму та ксенофобії. Відповідні заходи можуть включати проведення презентацій та прес-конференцій, використання прес-релізів, публікації в медіа результатів проекту, підготовку актуальних тематичних телевізійних та радіопередач, конкурсів, тематичних диспут-клубів, вікторин, інших публічних заходів з обміну досвідом, підготовку та друк інформаційних матеріалів, брошур, буклетів тощо. Випуск друкованих матеріалів повинен супроводжуватися планом по їх розповсюдженню.
  3. Освітні та культурні ініціативи, спрямовані на пропагування неприпустимості дискримінації, ксенофобії та расизму.

Заявки мають відповідати таким ВИМОГАМ:

  • Досвід роботи у сфері протидії расизму і ксенофобії або подібним/суміжним проявам, а також досвід правозахисної діяльності. Претенденти повинні продемонструють свою здатність та попередній успішний досвід проведення такої роботи.
  • Можливість залучити кваліфікований персонал до виконання проекту (до проекту мають включатися резюме основних виконавців проекту).
  • Проектні пропозиції мають включати інформацію щодо проявів расизму і ксенофобії в регіонах, де працює організація.
  • Заходи проекту повинні безпосередньо бути спрямованими на полегшення доступу до правосуддя як для громадян України, так і для іноземців і осіб без громадянства.
  • Проектні пропозиції повинні включати вагомий інформаційний компонент і мають передбачати розміщення в нових медіа інформації, що постійно оновлюється і відображає усі заходи, що проводяться організацією в рамках проекту.
  • Заявники повинні бути зареєстрованими неприбутковими недержавними організаціями згідно чинного українського законодавства (гранти не будуть надаватися прибутковим організаціям, політичним партіям та фізичним особам).

Відбір організацій залежатиме від вагомості надісланих пропозицій, заснованих на зрозумілих критеріях. Перевага надаватиметься проектам, що передбачають організаційну спроможність і стратегію довгострокового стійкого розвитку.

Перевага буде дана тим пропозиціям, які передбачають функціонування виїзних мобільних груп для надання консультацій, діяльність в рамках національних і регіональних об’єднань правозахисних громадських організацій чи юридичних клінік і т.ін.

БЮДЖЕТ одного проекту може становити до 7500 дол. США.

Кошти гранту повинні бути використані виключно для реалізації проекту і не можуть бути використані для організаційних (адміністративних) витрат, які не пов’язані з проектом, для виплати боргів, проведення будівельних та ремонтних робіт, купівлі вартісного обладнання.

ТЕРМІН фінансування проекту: 1 листопада 2011 р. – 30 червня 2012 р. Термін реалізації проектів може бути різним у залежності від проекту, але має не перевищувати 8 місяців.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ: Організації, які бажають взяти участь у конкурсі, мають подати ел. поштою на адресу [email protected] з позначкою «На конкурс правозахисних проектів» у рядку «Тема» (Subject) наступний пакет документів:

  • аплікаційну форму англійською мовою;
  • аплікаційну форму українською (російською) мовою;
  • резюме основних виконавців проекту (із перекладом англійською мовою);
  • копію свідоцтва про державну реєстрацію.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК: Пакет документів повинен надійти до ABA ROLI до 31 серпня 2011 року включно.

Проектні пропозиції, що надійдуть після 17:00 31 серпня 2011 року, розглядатись не будуть.

УВАГА!

  • Переможців конкурсу буде оголошено у вересні 2011 р.;
  • Всього буде відібрано 4 НУО;
  • Результати конкурсу будуть повідомлені організаціям електронним повідомленням;
  • у випадку позитивного рішення щодо надання гранту ABA ROLI залишає за собою право остаточного корегування разом із заявником запропонованого плану заходів та бюджету з метою найбільш ефективної реалізації проекту;
  • Причини відмови у підтримці проекту не повідомляються та не обґрунтовуються.

Якщо у Вас є запитання щодо конкурсу чи виникли проблеми із завантаженням аплікаційних форм, просимо надсилати відповідне повідомлення на ел. адресу [email protected] або телефонувати: (44) 459-0150.

Контакти

Коментарі

Кушнір Тарас   4640 днів тому   #  

Блін... чергова поодинока "допомога"

... особисто для мене більш актуальний був би конкурс "як НЕ постраждати від злочинів на грунті ненависті..."
... ті, хто вже потрапив у цей "млин" - це як мертвому кадило...
хіба що знайти якусь нішу у тому хаосі...

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Козлова   4639 днів тому   #  

Нажаль не приатачилась аплікаційна форма. Її можна завантажити на https://gurt.org.ua/uploads/news/2011/08/09/aba_application_form_(ukr+eng).doc.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.