bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захід-дискусія «Роль громади у розвитку школи та шкільних проектів»
21.02.2018

22 березня 2018 року у Києві з 15:00 до 19:00 відбудеться відкритий захід, присвячений децентралізації освіти та перетворенню шкіл на центри розвитку громади. Захід відбудеться у просторі MediaHub, що знаходиться за адресою: вул. Суворова, 4/6 (м. Арсенальна). Дедлайн реєстрації - 10 березня 2018 року.

У заході візьмуть участь представники опорних шкіл, що пілотували реформу децентралізації освіти у проекті “Пілот 24”:

  • Богомол Ангеліна Валентинівна, вчителька інформатики Петропавлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 з професійним навчанням.

  • Тетяна Коваленко, вчитeлька зарубіжноі літeратури Ріпкинськоі ЗОШ І-ІІІ ступeнів № 2  Ріпкинського району Чeрнігівської області.

  • Олександр Бойченко, вчитель трудового навчання та інформатики КЗ “Катеринопільський НВК №1” ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ” Катеринопільської районної ради Черкаської області.

  • Федушка Марія Михайлівна, вчителька німецької мови Тур’я-Реметівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Перечинського району Закарпатської області.

  • Наталія Коваленко, директорка опорного загальноосвітнього навчального закладу Кагарлицька ЗОШ  l-lll ступенів  №3.

Сьогодні завдяки процесу децентралізації школи отримують більше автономії та управлінських повноважень, проте разом з цим перед ними постають безліч викликів: як змінювати підхід до управління школою? Як залучати громаду до шкільних трансформацій? Як ефективно змінювати навчальні практики та отримувати швидкі результати?

На ці запитання шукатимуть відповіді спікери та учасники панельної дискусії, представники опорних шкіл. Директори та вчителі ділитимуться власним досвідом та практиками трансформації своїх шкіл, які вони напрацювали під час участі у проекті “Пілот24”, який впродовж року реалізував Центр інноваційної освіти “Про.Світ”.

Одним з пріоритетних завдань проекту було переосмислення ролі опорної школи та перетворення опорних шкіл на центри розвитку їхніх громад. Спочатку вчителі та директори шкіл розробили плани розвитку шкіл та почали їх впроваджувати, використовуючи нові підходи. Окрім того, вчителі та учні запроваджували нові ініціативи у своїх школах шукаючи альтернативні джерела фінансування. На дискусії будуть представлені проекти, такі, як онлайн-бібліотека, вільний простір для учнів або мистецький пленер. Учасники матимуть можливість проаналізувати ефективність цих рішень та можливість їхнього поширення в інші опорні школи.  

На заході будуть присутні представники громадських освітніх ініціатив та організацій, що займаються реформою освіти, децентралізацією, представники бізнесу, неурядових інституцій, які підтримують освіту.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією до 10 березня 2018 року. 

Більш детальна інформаці та програма заходу на сайті.

Контакна особа:

Катерина Нікішова, фахівець з комунікацій Центру інноваційної освіти “Про.Світ”

050-929-14-36

[email protected]

Контакти

  • Центр інноваційної освіти “Про.Світ”
  • [email protected]
  • 050-929-14-36

Коментарі

Левін Олег   2246 днів тому   #  

Готов виступити на конференції, якщо буде запрошення, по проблемам викладання гуманітарних дисціплин у школі.

  •   Пiдписатися на новi
Тягло Катерина    2245 днів тому   #  

Доброго дня, пане Олег.
Щодо участі в конференції, звертайтеся, будь ласка, до організаторів заходу за контактами, що надані в оголошенні ([email protected]). З повагою, команда ГУРТа.

  •   Пiдписатися на новi
Левін Олег   2245 днів тому   #  

Спасибі.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.