bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Софії Київській кращі оркестри гратимуть українську класику
17.08.2015

5 та 6 вересня на території Національного заповідника «Софія Київська» відбудеться Перший фестиваль української класичної музики «Смальта».

Долучитися до масштабного музичного свята та дізнатися більше про українських композиторів й їх твори зможуть усі бажаючи. Для шанувальників класики протягом двох днів найвідоміші в країні оркестри, музиканти та вокалісти виконають найкращі твори українських композиторів 17-20 століть. Бортнянський, Лисенко, Леонтович, Стеценко – твори цих та інших класиків заграють новим барвами у виконанні сучасних майстрів.

Організатори фестивалю «Смальта» обіцяють влаштувати велику інтерактивну зону для дитячого відпочинку. Для найменших гостей заходу працюватиме тематична музична фотозона та виставка живопису просто неба, проходитимуть цікаві та корисні творчі майстер-класи, працюватиме «експериментаріум».

У програмі Фестивалю «Смальта»: концерти просто неба, цікаві лекції з історії музики для дітей та дорослих, творчі майстер-класи від народних майстрів, виставка старовинних музичних інструментів від українського майстра та педагога Вадима Віксніна та розкриття секретів їх виготовлення, танцювальні виступи та майстер-класи, смаколики й зона відпочинку, та багато іншого.

Вхід на фестиваль - за квитками Заповідника (10 гривень).

Організатори фестивалю - Національний заповідник «Софія Київська» та Громадська організація «Міжнародний соціально-культурний проект «Джойфест» - обіцяють проводити фестиваль «Смальта» щороку, та вже у 2016 зробити захід міжнародним.

Більше інформації - тут.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/163643667300237/

Коментарі

Людмила Чернявська   3189 днів тому   #  

Хороше починання! Адже у нас так мало проводиться культурологічно-просвітницьких заходів, особливо щодо класичної української музики

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   3188 днів тому   #  

Пані Людмило, приємно, що слідкуєте за оновленнями нашого порталу. Ми також намагаємось відбирати схожі новини про цікаві та корисні події для нашої підбірки "На вихідних", яку публікуємо щоп'ятниці. Дякуємо!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.