bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: Маланка, щедрівки, колядки, вертеп, кіно та джаз
10.01.2013

Пропонуємо до Вашої уваги добірку найцікавіших подій, які відбудуться цими вихідними в Україні. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні, якщо розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних та чекаємо на Ваші коментарі та враження про заходи, на яких Вам поталанило бути!

Київ

11 січня 2013 року – майстер-клас зі співу колядок. Кажуть, українці співоча нація, та чомусь все рідше почуєш гарних пісень серед компаній, не тих що від похмілля, а що від серця. Тож хоч на свята треба розкрити свою душу для співу. Поки святкова атмосфера витає у повітрі, Druzi Cafe запрошує зустрітися послухати традиційні українські народні колядки.
Читати більше…

12 січня 2013 року – вечір, присвячений 130-й річниці з дня народження Всеволода Петріва, українського військового і громадського діяча, письменника, педагога, військового міністра. У програмі вечора заплановано: показ першої частини фільму «Українська Революція», який був знятий за спогадами Всеволода Петріва; дискусія із режисером фільму; пісні у виконанні лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка.
Читати більше…

12-13 січня 2013 року - Старий Новий Рік у «Парку Київська Русь». Ви зможете взяти участь у битві хороводів, позмагатися у конкурсі на найбільшу снігову кулю. Крім того на Вас чекає середньовічний флешмоб «Масове валяння у снігу», а встановлений рекорд буде занесений до «Книги рекордів «Парку Київська Русь».
Читати більше

13 січня 2013 року – Морква-Клуб Кіно запрошує зустріти старий Новий рік за переглядом казкової історії “Чотириногий малюк”. Зворушлива і потішна одночасно,  історія про пригоди маленького поросяти йоркширської породи.
Читати більше…

13 січня 2013 року - свято «Колядки. Щедрівки. Маланки» у Національному музеї народної архітектури та побуту України. У програмі свята конкурс для відвідувачів музею на краще виконання колядки або щедрівки, майстер-клас з народного танцю та обрання кращої танцювальної пари, обряди ворожіння дівчат.
Читати більше…

Інші міста

11-13 січня 2013 року, м. Львів – Велика Коляда. Фестиваль має на меті  популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Полісся.
Читати більше…

12-13 січня 2013 року, м. Черкаси - ювілейний 25-й джазовий фестиваль «Черкаські джазові дні». На фестиваль завітають виконавці з Тарнова, Москви, Львову, Сімферополя  та інших міст. У програмі фестивалю Ігор Богданов і біг-бенд Черкаського музичного училища, «Simply Jazz», «Afro Free».
Читати більше..

13 січня 2013 року, м. Вашківці (Чернівецька обл.) -  Маланка у Вашківцях - оригінальне театралізоване дійство в Україні. Головні учасники дійства - переодягнені красуня Маланка, її хлопець Василь, Коза, дід, баба, ведмеді, цигани, чорт, лікарі. Увечері напередодні Старого Нового Року практично кожен вашковчанин переодягається в казковий костюм і в такому вбранні переберія починає ходити від хати до хати, вітаючи господарів і відганяючи всіляку нечисту силу.
Читати більше…

13 січня 2013 року, м. Коломия фестиваль вертепів “Карпатія”. Фестиваль ставить собі за мету відтворення українських національних традицій для об’єднання української нації в ці святкові дні. Учасники більшості вертепів у своїх виступах дотримуються класичного сценарію: у першій частині показують традиційну біблійну історію про Різдво, у другий - веселили публіку жартами, колядками, грали побутові сценки.
Читати більше…

Коментарі

Дмитро Колесник   4117 днів тому   #  

Гарна підбірка!

Також з 8 до 20 січня проходитиме акція “Різдвяна свічечка”,в рамках якої пластуни Києва донесуть до мешканців міста різдвяні традиції і подарують частинку дитячої безпосередності, давши можливість кожному охочому запросити додому чи в офіс пластовий вертеп.
Акція буде завершена великим концертом, що відбудеться 20 січня о 16.00 у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Києво-Могилянська академія», вул. Іллінська, 9, на якому буде представлений найкращий пластовий вертеп, а також різноманітні різдвяні забави і смачна кутя. Вхід вільний!

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4117 днів тому   #  

Дякую за цікаву інформацію)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.