bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція: Економічна криза чи криза неолібералізму? Альтернативна політика розвитку України
29.10.2015

7 листопада 2015 року, Київ (10:00-17:30), за адресою Проспект перемоги 37, 1-й корпус НТУУ «КПІ», Велика фізична аудиторія, відбудеться Конференція: «Економічна криза чи криза неолібералізму? Альтернативна політика розвитку України». Організатори: Журнал соціальної критики «Спільне», Центр соціальних і трудових досліджень, кафедра соціології факультету соціології та права НТУУ «КПІ».

Військові дії і втрата контролю над східними промисловими підприємствами, неоліберальна економічна політика – все це призвело до загострення кризових явищ у всіх сферах життя України. Під тиском міжнародних кредиторів послідовно скорочується рівень соціальної підтримки. Залишки ресурсів перенаправляються на обслуговування зовнішніх боргів і фінансування силових відомств.

Такі дії виправдовуються війною, альтернативні варіанти розвитку відкидаються і не обговорюються як такі, що містять в собі загрози сепаратизму.

Але така політика не є унікальною для України. Заходи жорсткої економії нав’язуються міжнародними фінансовими інституціями повсюдно – як країнам периферії, так і в регіонах, які знаходяться ближче до капіталістичного центру (Південь Європи).

Які є міжнародні успішні приклади спротиву неоліберальному наступу і які їх основні проблеми? Чи є альтернативи розвитку в сучасних умовах для України? Якою може бути роль профспілок в цьому процесі і які їх дії можуть бути успішними в умовах поглиблення економічної кризи та скорочення виробництва?

Конференція дасть можливість відповісти на ці питання в рамках конструктивних дискусій за участі лівих активістів, профспілкових діячів, науковців з України, Греції, Німеччини та інших країн за наступними тематиками:

  • Причини української економічної кризи. Формування периферійного становища України в міжнародному полі та чи можливо змінити траєкторію розвитку країни?Альтернативні неоліберальним економічним реформи варіанти для соціально-економічного розвитку. Що потрібно для завойовування достатньої підтримки такої програми і її втілення в Україні?
  • Передумови, успіхи та невдачі спротиву проведенню політики соціальних урізань в міжнародній практиці. Що спільного і що відмінного для застосування такого досвіду в українських реаліях?
  • Можливості для розгортання незалежного профспілкового руху в Україні. Що можуть запропонувати профспілковці в умовах посилення наступу капіталу на права і соціальне становище трудящих?

Конференція проводиться за підтримки Фонду Рози Люксембург.

Робочі мови: українська/ російська/ англійська

Контакти

  • Центр соціальних і трудових досліджень
  • +380505313180
  • http://cslr.org.ua/

Коментарі

Віктор Жих   3091 день тому   #  

Як можна взяти участь?

  •   Пiдписатися на новi
Потарська Ніна   3091 день тому   #  

Термін подачі заявок на доповідь вийшов, але всі охочі можуть бути слухач(к)ами. Вхід на захід вільний і не потребує реєстрації

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.