bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захист прав мешканців багатоквартирних будинків
08.07.2014

 

23-24 липня 2014 р. в готельному комплексі «Турист» (м. Миколаїв, вул. Генерала Карпенка, 46) відбудеться практична конференція на тему: «Здатність громадських об’єднань до представництва законних прав жителів на якісні житлово-комунальні послуги та на прибудинкову територію ОСББ та ЖБК ».

 На конференції будуть обговорені:

- Проблеми дотримання прав громадян на якісні житлово-комунальні послуги та прав об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) на розпорядження прибудинковою територією;

- Шляхи підвищення здатності до захисту згаданих законних прав цивільними об’єднаннями - органами самоорганізації населення (ОСН), ОСББ, ЖБК, громадськими організаціями та благодійними фондами.

Практики «третього сектору» представлять успішний досвід представництва прав (адвокасі), а також технології і механізми підвищення ресурсного забезпечення відповідних громадських об’єднань. Експерти проаналізують питання нормативно-правового забезпечення реалізації прав громадян.

Учасники конференції разом напрацюють пакет рекомендацій щодо вирішення вище згаданих проблем за допомогою різних форм громадської участі. При цьому буде застосована унікальна методика колективної роботи динамічної мережі для спільного пошуку рішень нагальних проблем територій на основі самоорганізації (модератор - голова ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Андрій Крупник). Напрацювання учасників стануть основою методики і навчальних матеріалів тренінгів для активістів громадських об’єднань Миколаївщини, які будуть проведені Фондом розвитку м Миколаєва в найближчий рік.

Партнерами в організації конференції є ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», БФ «Фонд громади Вознесенська», Вознесенська ГО «Агентство економічного розвитку».

  Запрошуємо експертів та практиків Миколаєва та Миколаївської області взяти участь у конференції, для цього до 21 липня необхідно подати анкету-заявку учасника.

Проект програми и анкета учасника. Список учасників та теми виступів і зараз формуються і будуть представлені учасникам конференції.

Учасники забезпечуються роздатковими матеріалами, проживанням, харчуванням. Їм будуть компенсовані витрати на проїзд (за автобусним квитках і квитках на поїзд не вище класу купе).

Прес-служба НГОО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

 

 

************************************************** ***********************

 

Конференція проходить в рамках проекту МГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» “Розвиток спроможності НУО Миколаївщини” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

  • http://frgn.mk.ua

Коментарі

Віктор Шаховський   3542 дні тому   #  

Ми вирішили не бігти "попереду паровоза" а спочатку створити орган самоорганізації населення - будинковий комітет, зареєструвати його шляхом повідомлення, подивитись відношення мешканців будинку до цього, а вже потім можно перереєструватися в юридичну особу, або ОСББ. Дуже вже важко підняти людей вирішувати свої проблеми самим.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.