bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс: Агенція «Або» запустить інтернет-видання ще у 13 містах
10.06.2019

Агенція розвитку локальних медіа «Або» (проект ГО «Дирижабль») шукає 13 мотивованих команд із невеликих міст України (7-250 тисяч населення), які безкоштовно отримають сучасні сайти та річну менторську підтримку. Дедлайн - 1 липня 2019 року.

Подавати заявки можуть екс-комунальні та приватні медіа, які досі не мають власних сайтів або хочуть осучаснити існуючі. Також ми приймаємо колективні заявки від 2-3 редакцій з сусідніх містечок, які готові створити спільне для кількох районів або ОТГ інтернет-видання. А ще — від місцевих підприємців, які створити і фінансувати незалежне медіа свого міста. 

The City_web_sites

Агенція “Або” надає сайт на платформі The City. Це сучасна верстка, адаптивний дизайн (зручно читати та смартфонах і планшетах), можливість самостійно налаштовувати сайт — додавати розділи, блоки, змінювати їхнє розміщення та вигляд. На платформі The City вже працюють 27 міських видань, запущених в рамках подібних проектів протягом останніх двох років — детальніше про це читайте тут.

За учасниками закріплюються ментори — досвідчені редактори і медіаменеджери, які мають успішний досвід роботи у місцевих медіа. Вони спільно з редакціями розроблять реалістичні плани розвитку інтернет-видань: пошук джерел прибутку, нові формати реклами та матеріалів, осучаснення стилістики редакційних текстів, пошук нових форматів матеріалів, робота з соціальними мережами.  

Ментори у щоденному режимі працюють з редакцією, допомагають впроваджувати план розвитку, організовують тренінги з відомими редакторами та журналістами. Тісна співпраця з менторами та готовність відмовитися від застарілих підходів до роботи — обов’язкова умова участі у проекті.  

Ось сюжет UA:Чернігів про нашу першу об’єднану редакцію, яку запустили торік — Сусіди.City (міста Мена та Корюківка на Чернігівщині). І про те, як ми з ними працюємо, чим займається ментор, що таке Редакційні батли (новим учасникам проекту теж доведеться пройти це випробування) і чому редакторка сайту прокидається і засинає з Google Analytics. 

Для участі у проекті до 1 липня слід:

З редакціями, які увійшли в шорт-лист кандидатів на перемогу, зв’яжуться після 1 липня.

Учасників проекту обиратимуть ментори на основі анкет, тестових завдань, співбесіди скайпом та оцінки потенціалу вашого міста і команди.  

Критерії відбору:

  • Можливість призначити журналіста або редактора, яка займатиметься розвитком інтернет-видання, та наявність ресурсів на це
  • Наявність у команді комерційного менеджера або готовність взяти його на роботу
  • Готовність виконувати план розвитку видання.
  • Фінансова стабільність видання

За додатковими питаннями звертайтеся на нашу Facebook-сторінку. Прочитати більше про проект можна тут або тут

Контакти

Коментарі

Ігор Вітовський   1770 днів тому   #  

База для створення сайтів - російський продукт. Не підписався б на таке...

  •   Пiдписатися на новi
Лєра Лауда   1767 днів тому   #  

The City - це CMS-платформа, яку наша, українська, команда розробила з нуля і продовжує вдосконалювати зараз. Чому ви взагалі вирішили, що вона російська?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.