bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юлія Шаповалова: «До нас звертаються всі, хто потребує допомоги в пошуку роботи»
21.07.2015

Останнім часом для українців особливо актуалізувалася проблема безробіття. Однак, на щастя, існують організації, які допомагають у вирішенні цього питання. Серед них – Фонд «Професійний розвиток Запоріжжя». Ми поспілкувалися з його керівницею Юлією Шаповаловою, котра розповіла про можливості Фонду для безробітних та інших соціально незахищених груп населення.

- Юліє, як виникла ідея заснування Фонду?

- Ми працюємо з 2012 року. Саме тоді розпочалася реалізація нашого проекту «Перспектива». Одночасно такий же проект запустили в Кривому Розі, а через рік, у 2013-му, – в Харкові

- Розкажіть детальніше, чим займається «Перспектива».

- Це унікальний соціальний проект для людей, що опинилися без роботи і матеріальної підтримки. Ми надаємо учасникам можливість проходження тренінгів у сфері пошуку роботи, професійної перепідготовки і підвищення кваліфікації, а також сприяємо працевлаштуванню. Відбір проводиться за критерієм соціального та матеріального становища. Перевага надається найбільш соціально вразливим кандидатам, в тому числі переселенцям

- Які труднощі виникають в процесі Вашої діяльності?

- Оскільки зараз дуже важка ситуація на ринку праці, вакансій набагато менше, ніж кандидатів, знайти роботу не просто. Але завдяки тому, що ми підвищуємо кваліфікацію наших учасників, у них набагато ширші можливості для працевлаштування. При цьому за три роки роботи ми сформували велику базу партнерів-роботодавців, які безпосередньо повідомляють нам про нові вакансії.

- Як саме Ви розвиваєте Запоріжжя?

- Мета Фонду – підвищення рівня доходу учасників проекту. Далі завдяки роботі кваліфікованих співробітників розвивається і їхній бізнес. Крім основної діяльності (працевлаштування), ми беремо участь у різних благодійних акціях із нашими волонтерами-випускниками проекту, а також ініціюємо заходи. Наприклад, акції зі збору необхідних речей, іграшок, медикаментів для вимушених переселенців.

- Над якими проектами зараз працюєте?

- З липня 2015 року ми продовжуємо реалізовувати проект «Перспектива» – навчання та працевлаштування у Запоріжжі. Так само запускаємо новий проект «Почни свій бізнес» для вимушених переселенців. Це буде серія навчальних тренінгів, підготовка бізнес-планів та отримання гранту на реалізацію своєї справи. З серпня розпочнемо проект «Посилення працездатності вимушено переміщених жінок з дітьми», в межах якого проведемо семінари-тренінги для жінок.

- Які професії, на Вашу думку, зараз найбільш затребувані?

- Сфера IT, інтернет-маркетинг, сфера продажів, послуги у сфері краси.

- Хто до Вас звертається та з якими потребами?

- Всі, хто потребує допомоги в пошуку роботи. Також ми надаємо психологічні послуги, проводимо тематичні семінари – про роботу, вихід із кризи, самовизначення.

- Чим Ви можете допомогти молоді та незахищеним категоріям населення?

- Передусім це допомога у визначенні підходящої і затребуваної роботи, в складанні резюме та підборі вакансій. Крім того, ми проводимо тренінги з розвитку бізнесу та мікрокредитування.

- Із ким Ви співпрацюєте й чи маєте спільні проекти з іншими громадськими організаціями та благодійними фондами?

- Наш пріоритет – це вразливі категорії (малозабезпечені, багатодітні сім'ї, батьки-одинаки, переселенці). Працюємо за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Всесвітня єврейська допомога».

- Які проекти Ви плануєте здійснювати у майбутньому?

- Йдеться про проекти у сфері працевлаштування, пошуку співробітників, підвищення кваліфікації, профорієнтацію для школярів і проекти щодо розвитку самозайнятості населення.

Спілкувалася Вікторія Лагутіна

Контакти

Коментарі

Ольга Іванова   3189 днів тому   #  

Дуже чудовий проект! Я в ньому брала участь) Мені здається, що до вибору професії треба підходити з креативом: http://znoclub.com/dovidnik-zno/601-vibir-profesiji-kreativ-zashkalyue.html

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3187 днів тому   #  

Дуже дякую! Особливо сподобалася профорієнтація :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.