bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олександр Папевський: «ВУМ надає молоді ефективні знання для подальшого застосування на практиці»
07.04.2015

Євромайдан – це не лише барикади, гасла і боротьба за інтереси народу. Він має також іншу сторону, яка після активної фази вилилася в самостійні дієві ініціативи, серед яких чільне місце займає Відкритий університет Майдану. Ми поговорили з представником Кам'янець-Подільського ВУМу Олександром Папевським та дізналися, які в Університету плани на майбутнє.

- Що являє собою Відкритий університет Майдану?

- Це громадська організація, яка є всеукраїнським освітнім рухом. Учасники ВУМу переконані: зміни в сучасній Україні можливі тільки завдяки еволюції свідомості та фаховій підготовці українців, тому Відкритий університет Майдану об’єднує викладачів, людей із практичним досвідом і знаннями, котрі зацікавлені ділитися ними з оточуючими.

- Олександре, розкажіть, як ВУМ з’явився у Кам’янці-Подільському?

- В листопаді 2014 року у нашому місті пройшла Школа свідомого громадянина. В межах цього заходу презентували ідею ВУМу і запропонували створити його осередок в Кам’янці-Подільському. Саме тоді утворилася ініціативна група, яка розпочала планову діяльність з січня 2015-го. На цей час ми провели п’ять лекцій і тренінгів.

- Як гадаєте, наскільки зараз потрібні подібні проекти?

- Присутність людей на наших лекціях є найкращим критерієм необхідності та своєчасності цієї ініціативи.

- Зрозуміло, що метою Відкритого університету Майдану є бажання навчити. Але кого саме і чого вчить ВУМ?

- Лекції тематичні, але вони базуються на принципах побудови громадянського суспільства та сталого розвитку. Крім того, окремим напрямком є фахові тематичні лекції, знання з яких можна застосовувати в житті вже зараз. Наприклад, «Від виживання до успіху», «Популярна журналістика», «Маркетинг на всі випадки життя». Кожна з цих лекцій дає закінчений набір знань, які одразу можна застосовувати на практиці.

- Хто ваші спікери? Як ви їх обираєте?

- Наші спікери – це фахівці, успішні в своїй діяльності люди, які хочуть і можуть поділитися своїми знаннями з усіма бажаючими. Обираємо ми їх за критеріями фаховості, щоб знання, якими вони володіють, можна було одразу застосувати.

- Чи не планує ВУМ розширюватися, тобто орендувати приміщення, зробити навчання більш академічним, видавати слухачам посвідчення?

- Орендувати приміщення не будемо, папірці розмножувати теж. В найближчому майбутньому плануємо надавати доступ до наших заходів в онлайн-режимі.

- Які основні проблеми стоять сьогодні перед Відкритим університетом Майдану?

- У нас немає проблем. В нас є багато завдань, багато роботи і багато викликів, над якими ми працюємо і плануємо працювати в майбутньому.

- Нещодавно ви приєдналися до програми «Європейська молодіжна столиця – 2018». Який вклад робить ВУМ до цієї події?

- Ми впевнені, тільки завдяки новим знанням, новому досвіду і ефективним комунікаціям ми маємо змогу розвиватися, тому наша діяльність в цьому проекті буде освітньою. Хочемо надати нашій молоді ефективні, перевірені знання для подальшого застосування їх у житті.

Спілкувалася Оксана Гуцол

Контакти

Коментарі

Євгенія Науменко   3221 день тому   #  

Як чудово, що молоді люди почали усвідомлювати, що крім них ніхто не побудує їхнє майбутнє!класна ініціатива!успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.