bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юрій Вдовцов: «Ми вдячні людям із добрими серцями, які присвячують свій час дітям»
26.03.2015

Волонтерська група «AngelS» – це союз однодумців, для яких добрі справи і допомога дітям – спільна мета. Група існує з жовтня 2011 року в Запоріжжі. За цей період вони реалізували майже 150 проектів. Кількість зірок, запрошених ними до дитячих будинків, та креативність, з якою волонтери підходять до реалізації своїх задумів, вражає. Як це почалося, які труднощі виникають та хто допомагає робити добрі справи – про все це розповів ГУРТу один із засновників «AngelS» Юрій Вдовцов.

- Юро, розкажіть про вашу організацію. Чим ви займаєтеся?

- Окрім волонтерства, кожен із нас має інші сфери діяльності: навчання, робота, виховання дітей, хобі тощо. Ми різні, але частину свого життя проводимо пліч-о-пліч один із одним та з дітьми. Яку саме допомогу ми можемо надати? Це залежить від кожного. Можна привезти якісь речі в дитячий будинок, організувати квест, спектакль або концерт, провести розвиваюче заняття чи майстер-клас, допомогти випускнику дитячого будинку в його дорослому житті, стати дитині другом або навіть прийняти її в сім'ю.

- Чому ви вирішили займатися волонтерською діяльністю?

- У 2009 році я потрапив до дитячого будинку. Вийшло так, що вихідні були вільні, мені запропонували поїхати до дітей і погратися з ними. Їхав туди з одним настроєм, а повернувся з іншим. Це був Вольнянський інтернат. Щось особливе залишилося в серці після цього. Життя перевернулося, відчинилися двері в інший світ. Так зрозумів, що дуже хочу допомагати дітям.

- Коли сформувалася ваша волонтерська група? Як виникла ідея? 

- Спочатку я був волонтером в інших організаціях. Але коли зрозумів, що можу втілювати свої власні ідеї, разом із друзями заснував волонтерську групу «Іскра доброТи». Ми разом реалізували квест «У пошуках скарбів», новорічну казку, відкрили для себе нові дитячі будинки та інтернати, провели концерти й організували похід на стадіон. Але прийшов час припинити роботу над цими проектами. Близько місяця я сидів без діла. За цей час зрозумів, що точно не зможу жити без волонтертсва. 12 листопада 2011 року відбулася перша поїздка волонтерської групи «AngelS». За три роки роботи ми провели 142 заходи, фестиваль «Гармонія сердець», конкурс краси, безліч квестів, концертів, вистав. Я вірю, що це тільки початок!

- Чи багато зараз волонтерів співпрацює з вами?

- На сьогодні близько 20. Раніше було більше, але у зв’язку із нестабільною ситуацією в країні, багато хто виїхав закордон. Серед нас – студенти, артисти та сімейні люди з власними дітьми. Середній вік – 25 років. Наші двері завжди відкриті для талановитих і цілеспрямованих людей.

- Що найскладніше у роботі з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах?

- Усі діти відкриті, добрі й щирі. Ми їздимо в різні дитячі будинки, буваємо й там, де перебувають діти з порушеннями здоров'я або з інвалідністю. З кожним знаходимо контакт, бо їм не вистачає спілкування, уваги, а часом і розуміння. Вони можуть поділитися з тобою найпотаємнішим, адже ти для нього – новий друг.

- Як вам вдається залучати до свої поїздок зірок української естради?

- Ідея познайомити дітей із українськими артистами народилася випадково. Діти щасливі побачити медійне обличчя, яке вони спостерігають в телевізорі. Діти як «чомучки»: їм цікаво спілкуватися, ставити запитання, розповідати про себе. Вони бачать в артистах прагнення жити, творити і розвиватися. Перша поїздка відбулася з хореографом Андрієм Царем.  Ми вдячні людям із добрими серцями, які присвячують свій час дітям.

- Хто фінансує вашу діяльність? Все робите своїми силами чи звертаєтеся до спонсорів? 

- Ми дружимо зі Службою у справах дітей Запорізької ОДА в особі Антоніні Матвєєвої та громадської організації «Запорізький вектор». З їхньою допомогою ми можемо поїхати до дітей не тільки із обласних центрів і привести не тільки свою програму, а й якісь подарунки. Ми не потребуємо фінансів, ми потребуємо допомоги. Якщо це поїздка за межі області, то це транспорт, а якщо спільні заходи для всіх інтернатів – оренда залу. Вдячні всім людям, які допомагають.

- З ким ви найчастіше співпрацюєте при підготовці до поїздок?

- Останнім часом щільно співпрацюємо з «Воркаут KINGZ» – хлопці підтримують усі наші задуми й пропозиції. Наші близькі друзі з гурту «SPEEDWAY», Андрій Шамрай, співачка VITA, Наталі Орлі та багато інших.

- Як вдалося налагодити стосунки з керівництвом сиротинців та інших закладів?

- Керівники інтернатів та дитячих будинків давно знають про діяльність нашої групи, вже самі телефонують і запрошують, щоб ми приїхали. Продовжуємо зустрічатися з новими людьми. Нещодавно познайомилися з дітьми інтернату №1 – залишилися приємні спогади.

Спілкувався Денис Красніков

Контакти

Коментарі

Тетяна Яхедс   3311 днів тому   #  

доброта і небайдужість врятують світ! приємно читати такі позитивні матеріали.

  •   Пiдписатися на новi
Ярина Поніжай   3305 днів тому   #  

www.care-in-action.org
http://vk.com/club17376300
https://www.facebook.com/pages/Care-in-Action/193002950731927
можемо обмінюватися досвідом)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.