bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вісім секретів успіху від Маргарити Січкар
27.09.2013

Увійти в будинок через… шафу. І нічому тут дивуватися. Це тільки початок, адже арт-студія «Щастя» - місце,  де кожен може стати художником і створити власний шедевр.

Ольга Адам – художниця і господиня цього чарівного місця, яка може навчити кожного малювати чи ліпити з глини – варто лише завітати на Володимирську 83. І це щира правда. Відвідувачі відкриття разом із Маргаритою Січкар в цьому переконалися: спробували намалювати японську панду та виліпили власні підставки для пензликів. А секретами власного успіху, сидячі у шафі, з ГУРТом поділилась керівник проекту арт-студії, рестораторка, благодійниця, успішна, відома – Маргарита Січкар.

ГУРТ:  Маргарито, Ви дуже багато працюєте, маєте захоплення… Як Ви все встигаєте? Поділіться секретом.

Є таке поняття як тайм-менеджемт - він стосується як планування нашого життя, так і того, яким чином ми його проживаємо. Я - за якість життя. Я не витрачаю своє життя на речі, які, по-перше, не приносять мені задоволення, по-друге, я не проводжу час там, де присутня якась негативна енергія. Ми маємо звертати увагу в житті на те, з ким ми спілкуємось, що читаємо, що думаємо, як ми ставимось  до своїх близьких. Є проста формула успіху, яку я виробила для себе і якою я ділюся. Є вісім сфер життя людини, без яких ми не можемо і якщо кожній сфері життя приділяти увагу, доводити до досконалості, то Ваше життя і Ви самі почнете  змінюватись.

Перше. Наш образ

Як ми виглядаємо, як нас сприймають інші, що вони бачать.

Друге.  Наше здоров`я.

Наше внутрішнє наповнення, як ми себе почуваємо, яка енергетика у нас всередині.

Третє. Наявність поруч коханої людини.

Друга, чоловіка, кого завгодно, але обов`язково коханого. Жити з некоханим –  значить нищити своє здоров`я.

Четверте.  Діти

Діти – похідна кохання. Без дітей немає сенсу життя, діти дають нам багато відповідей на питання. Діти – чудо природи.

П'яте. Соціум.

Наша робота, як ми  відображаємо себе у соціальному житті через працю, створення продуктів, послуг. Робота повинна бути обов`язково улюбленою. Ми маємо спішити на неї і отримувати задоволення. Якщо робота не приносить задоволення, потрібно прощатися з нею, навіть якщо у Вас поки немає ніяких планів. Не прийде нове, поки Ви не звільните місце від старого.

Шосте.  Професіоналізм.

Професіоналізм у роботі, як і досконалість, немає меж. Він дає нам статус у суспільстві, ми відчуваємо себе затребуваними, отримуємо колосальне задоволення, тому що ми постійно відкриваємо щось нове у своїй професії.

Сьоме. Благодійність.

Життя неможливе без ставлення до тієї десятини, про яку ми завжди говоримо, коли ми допомагаємо тим, хто цього потребує, даємо руку допомоги, знаходимо час, можливість, а можливості – це не лише фінансові витрати, це просто частинка тепла. Ми повинні ділитися і нам воздасться. Тому благодійність має бути присутня в житті кожної людини.

Восьме. Розкриття власних талантів.

Кожна людина має безліч прихованих резервів, про які навіть не здогадується. І ось така арт-терапія, яку ми сьогодні відчули, розкриває наш потенціал. Якщо Вас щиро приваблює талант в іншій людині, це означає, що цей талант є і у Вас, просто Ви його ще не відкрили, тому не потрібно нічого боятися.

Власне, це 8 основ успішного життя. Якщо кожен із нас розкладе їх  у вигляді кола, розділивши на 8 секторів і поставить собі оцінку в цей момент, то у деяких може бути нуль, тому що можуть бути відсутні такі категорії як чоловік і діти. Але якщо Ви сконцентруєтесь на всіх інших сферах, то обов`язково притягнете в своє життя цікавого чоловіка, від якого народите гарних дітей. Якщо у Вашому житті є некоханий чоловік і Ви страждаєте, переживаєте, знищуєте власне здоров`я, значить треба сказати йому про це, визнати, що кохання немає і розійтись. Не боятися ніяких фінансових труднощів, нічого.

Якщо кожен буде замислюватися над кожною сферою, дивитися чого він досяг і в такий спосіб планувати своє життя, рухатися за цим планом, наповнюватися, тоді Ваше життя набуватиме інших фарб. Ось, власне, за такою формулою я живу і все встигаю.

ГУРТ: Які книги Ви можете порадити тим, хто хоче розвиватися?

Моя книга «Дневник успешной женщины», в ній розкриті моменти, з чого варто починати. На тему успіху достатньо багато книжок. Моя улюблена - Чін-Нінг Чу «Кам`яне обличчя, чорне серце» - філософія життя китайського воїна,  адаптована до сучасних реалій. Настільна біблія кожного, хто хоче чогось досягнути, залишити свій слід в історії людства. А взагалі раджу читати більше книг, але дуже виважено підходити до пошуку. Книга Вас знайде. У мене завжди так виходить. Книга сама приходить у моє життя тоді, коли мені потрібно отримати відповіді на питання. Або мені її хтось дарує, або я заходжу в книгарню і бачу книжку, відкриваю в потрібному місці і ця книга мене зачіпає. Менше дивіться телевізор, більше – якісних фільмів, спілкуйтеся з людьми, які Вам цікаві, які викликають захоплення і не спілкуйтеся з тими, хто висмоктує з Вас енергію, «енергетичними вампірами», які вічно плачуться, критикують. Уникайте таких людей. Щойно Ви очистите життя від таких паразитів, організм починає відновлюватися і Ви побачите, що Ваше життя починає змінюватися у чарівний спосіб.

ГУРТ: Якою благодійністю Ви займаєтесь? 

Моя благодійність – це мій соціальний проект,  іпотерапія, створення центру «Камелія». А іпотерапія дуже тісно пов`язана з доповнюючим терапіями, такими як арт-терапія, сенсорна терапія, казкотерапія і все це пов`язано з дітьми. Хочу зауважити, що розкриття творчого потенціалу людини має величезний лікувальний ефект. Будь-яка реабілітація, я навіть знаю, що останнім часом навіть онкологія лікується. В Америці жінка лікує онкохвороби за допомогою танців – виплескуючи негатив через рухи, людина виліковується. Так само і за допомогою фарб, дитина не завжди може сказати, але вона може намалювати, адже діти багато що транслюють через малюнки, як і дорослі. Мої діти часто малюють і я показую малюнки знайомим психологам, вони мені говорять таке, про що я навіть не підозрювала.

Арт-студія "Щастя"

ГУРТ: Чи співпрацюєте Ви з громадськими організаціями?

Я співпрацюю з багатьма людьми, які займаються благодійністю, є членом Асоціації благодійників України, наглядової ради Національного конкурсу "Благодійник року". Я присутня на всіх конференціях з цієї теми, але з конкретними організаціями не співпрацюю. Зараз вся моя енергія сконцентрована на будівництві цього центру. Коли він буде побудований, я гадаю, ми будемо співпрацювати з організаціями, пов`язаними з тематикою ДЦП, дітей, підтримки сімей. Вже зараз Арт-студія  також буде приймати діток, які  проходять реабілітацію на стайні. Ми зараз створюємо модель, яка потім переїде в центр.

ГУРТ: Чому Вас зацікавила тема реабілітації дітей з  ДЦП?

Це почалося із коней. Іпотерапія має великий спектр реабілітації, починаючи від ДЦП, сколіозу і до психокорекцій. Кінь дуже впливає на психіку дитини. Гіперактивна дитина стає більш зібраною, невпевнена в собі – навпаки, стає впевненішою. Дітей з неблагополучних сімей, які позбавлені любові та уваги,  догляд за кіньми робить зовсім іншими. Це давно відомо і практикується  у світі, просто у нас в Україні була відсутня матеріально-технічна база.

У нас є дві хвороби століття: ДЦП і аутизм і вони будуть прогресувати.

Це  пов`язано виключно з тим, що змінюється екологія і не тільки в зовнішньому середовищі, але й у відносинах.  На сьогоднішній день лікарі ламають голову над тим, звідки взялися ці хвороби, але мені здається, що це просто сигнал про те, щоб люди стали більше спілкуватися, більше думати над чистотою своїх думок, тому що діти відображають дорослих, відображають те, на що дорослі не звертають увагу. Я знаю масу випадків, коли саме народження дитини з’єднувало родину. Дитина реабілітувалась, і сім`я ставала міцнішою.

Господиня арт-студії "Щастя" Ольга Адам

ГУРТ: З чого почалося Ваше захоплення кіньми?

З дитинства я їздила в село на канікули до бабусі з дідусем. В мене завжди був неймовірний потяг до коней, я навіть займалася конкуром і готувалась до любительських змагань, але моя вагітність Віталіком перервала тренування. Я ледве не втратила дитину, адже не знала, що вагітна. Мабуть, тому Віталік дуже обережно ставиться до коней і не хоче займатися. Напевно, ще десь у перинатальному періоді зрозумів, що кінь ледве не позбавив його життя. А Василісу цікавлять коні. Щоправда, у нас був сумний досвід катання на поні, коли той вирішив повалятися в гної разом з Василісою. Вона злетіла і її зловили на льоту. До сих пір вона згадує цей випадок і не хоче сідати на коня. Але іграшки-коники – її улюблена тема. Думаю, страх пройде, змушувати дітей не потрібно.  

ГУРТ: Знаходите зараз час, щоб їздити?

Так. Не можу сказати, що я роблю це регулярно, в кращому випадку два рази на місяць. Поставила собі задачу – коли добудуємо центр, оволодію виїздкою коней. Нещодавно я дізналась, що мій прадід був козачим отаманом і мав стайню на 18 коней. У нас є опис розкулачування мого прадіда, звідки видно ця любов до коней, клич донської крові. А моя бабуся – народна цілителька, тому нетрадиційні методи лікування – це те, що я завжди приймаю, те, що у нашій сім`ї завжди практикується, ми майже не використовуємо пігулки.

Розвивати таланти ніколи не пізно – малювати, писати вірші – все, що Ви вміли в дитинстві, переносити в доросле життя. У такий спосіб ми стаємо ближчими до дітей, починаємо їх розуміти, і багато складних рішень спрощуються, якщо подивитися зі сторони дитини.

ГУРТ: Ви захоплена людина?

Так, я завжди захоплююсь тим, що роблю, це стосується не лише певних дій, але й людей. Потрібно все робити з любов`ю. Я завжди порівнюю з архітектурою – коли людина будувала замок, запрошувала відомих архітекторів, вкладала душу, то вони стоять ще з 17 століття і ми ними захоплюємся. Все, що робиться з любов`ю, виходить красиво, з хорошим результатом і на віки.

Спілкувалася Вікторія Хренова
Фото Вікторії Хренової та із приватного архіву Маргарити Січкар

 

Читайте також інтерв'ю із відомими людьми на порталу ГУРТ

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТ. Реєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

  • Арт-студія ”Щастя”
  • вул. Володимирська 83
  • оф. 3

Коментарі

Оксана Хомей   3855 днів тому   #  

чудовий матеріал направду) надихає ))

  •   Пiдписатися на новi
Хренова Вікторія    3854 дні тому   #  

Дякую! Спілкування з Маргаритою і справді надихає і спонукає до праці над собою!

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3852 дні тому   #  

Дякую за гарну статтю, побажаємо всі разом успіхів та щастя благодійниці.

"У нас є дві хвороби століття: ДЦП і аутизм і вони будуть прогресувати. ... На сьогоднішній день лікарі ламають голову над тим, звідки взялися ці хвороби ..."
Колеґа моя з Кемерово (РФ), дитячий, корекційний психолоґ, описувала випадок, де з великою імовірністю було доведено, що дитина народилася з легкою формою аутизму з тієї лише причини, що "мати її не хотіла".

  •   Пiдписатися на новi
Хренова Вікторія    3850 днів тому   #  

Ігор, дякую!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.