bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Всеукраинская акция протеста в защиту прав жителей общежитий   

27.10.2010г. Жители общежитий города Евпатории вышли поддержать всеукраинскую акцию “На підтримку програми Президента України по реформуванню комунального господарства в державі до 2014 г.На акцию пришло около 50 человек

Всеукраїнське об'єднання громадян
«Асоціація мешканців гуртожитків України»
_________________________________________________________________

Вих. № 35
27 жовтня 2010 року
_________________________________

ВИМОГИ МЕШКАНЦІВ ГУРТОЖИТКІВ УКРАЇНИ


1. Терміново провести парламентські слухання за участі представників Асоціації з усіх регіонів України по вирішенню проблем громадян, що проживають в гуртожитках.

2. Створити Парламентську комісію за участі представників Асоціації по розслідуванню фактів незаконної приватизації гуртожитків в Україні та щодо визначення механізму повернення гуртожитків та прирівняних до них житлових будинків зі статутних фондів підприємств до державної власності.

3. Доручити Генеральній прокуратури вжити заходи прокурорського реагування шляхом видачі приписів нинішнім балансоутримувачам гуртожитків та прирівняних до них житлових будинків про заборону вчиняти будь які дії в гуртожитках до повного їх виведення із статутних фондів підприємств та передачі до державної власності.

4. Зобов’язати нинішніх балансоутримувачів гуртожитків та прирівняних до них будівель відкликати Позовні заяви із судів всіх рівнів про виселення мешканців з займаного ними помешкання на період законодавчого врегулювання питання щодо механізму реалізації права таких мешканців на приватизацію займаного у гуртожитках житла.

5. Внести зміни до Житлового кодексу України та встановити в державі єдині Правила та тарифи щодо надання комунальних послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

6. Негайно дозволити всім мешканцям гуртожитків України приватизувати займане ними помешкання незалежно від статусу гуртожитку та від форми власності балансоутримувачів, за перешкоджання в здійсненні цього права винних притягувати до відповідальності по статті 364 Кримінального Кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем» .



Голова правління ГО
«Кримська спілка захисту
прав мешканців
багатоквартирних
будинків та гуртожитків»: / Довгань Ю.В./
тел 050-073-34-95

Главное требование участников и организаторов акции — передача общежитий в коммунальную собственность и предоставление права на приватизацию жилья. Так, наиболее активная часть протестующих — жители общежитий ЗАО ”Евпаторияжилстрой 2005" по ул. Крупской 36, 50, 40 и 60 лет Октября 44 — уже не первый год пытаются отстоять право на приватизацию заработанного жилья и борются против выселения.



Коментарі

Сергій Сухобойченко   4922 дні тому   #  

С кем идёт борьба? Власти поддерживают?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.