bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Громадянське суспільство України для громадянського суспільства України   

Це не тавтологія і не помилка у заголовку. Мабуть, ті, хто зайшов на сторінку Ярмарку інституційного розвитку з метою реєстрації були дещо збентежені появою пропозиції сплатити добровільний фінансовий внесок. «Який може бути внесок, якщо Ярмарок фінансує донор!?» і «Куди будуть спрямовані кошти?» - мабуть перші питання, які зазвичай виникають у подібних ситуаціях.

ОФІЦІЙНЕ ПОЯСНЕННЯ

«Який може бути внесок, якщо Ярмарок фінансує донор!?»

Незмінним партнером, без якого складно уявити проведення Національного ярмарку інституційного розвитку – є Проект «Об’єднаємось заради реформ в Україні» (UNITER). Цього року гасло Ярмарку: «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», що передбачає ІНВЕСТУВАННЯ не лише коштів, люб’язно наданих американським народом та Ресурсним центром ГУРТ. Було прийнято рішення: розширити коло інвесторів. Саме тому ГУРТ запропонував кожному учаснику та провайдеру, які реєструвались, зробити власний внесок у Ярмарок як НЕМАТЕРІАЛЬНИЙ, так і ДОБРОВІЛЬНИЙ ФІНАНСОВИЙ.

Завдяки нематеріальним внескам від учасників та провайдерів, які поширили інформацію про Ярмарок, сторінку події лише протягом останніх двох тижнів переглянули більше 2500 інтернет-користувачів. Вже сьогодні за відвідуваністю ця сторінка популярніша за розділ «Гранти», який традиційно був лідером читацьких симпатій.

Якщо всі витрати, пов’язані з організацію Ярмарку, розділити на заплановану у проекті кількість учасників – 250 осіб, то ми отримаємо РЕАЛЬНУ СОБІВАРТІСТЬ події на одного учасника Ярмарку, яка складає близько 1200 гривень. Тобто, якби ГУРТ організовував Ярмарок без фінансування Проекту UNITER, як це зазвичай практикується в РЕАЛЬНОМУ ЖИТТІ, ця сума була б покладена на «плечі» учасників. Це справді значна сума, яку можуть заплатити далеко не всі представники громадських організацій. Тому усім учасникам була запропонована можливість зробити нематеріальний внесок у Ярмарок. Разом з тим, є учасники, які зазначили, що готові сплатити добровільний фінансовий внесок.

«Куди будуть спрямовані кошти?»

Усі кошти, зібрані від учасників Ярмарку у вигляді ДОБРОВІЛЬНОГО ФІНАНСОВОГО ВНЕСКУ, сформують КАСУ СПРОМОЖНОСТІ, якою зможуть скористатись учасники для придбання послуг інституційного розвитку під час Ярмарку.



Хто з учасників скористається можливістю оплатити свідомо обрану та замовлену на Ярмарку послугу завдяки коштам від ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА УКРАЇНИ, можна буде дізнатись безпосередньо на Ярмарку.

Якщо у Вас є рекомендації щодо процедури визначення учасників, достойних бути профінансованими з Ярмаркової КАСИ СПРОМОЖНОСТІ – будь ласка, поділіться з нами.

Коментарі

Василь Ільченко   4556 днів тому   #  

оце правильний підхід! тільки от скільки учасників отримають можливість "скористатись учасники для придбання послуг інституційного розвитку під час Ярмарку" і хто їх вибере?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4556 днів тому   #  

пане Василю, дякую за запитання! а Ви як зробили б?

  •   Пiдписатися на новi
Василь Ільченко   4556 днів тому   #  

якщо набереться нормальна сума, то це вже грант, і його може отримати та ГО, як обгрунтує, що справді того потребує. але знов ж таки громада має визначити, кому віддати свої внески... це я так уявляю. я б не зрозумів, якби мій грошовий внесок організатори віддали ГОшці, яку я вперше бачу...чому саме цій організації?

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4554 дні тому   #  

Пане Василю, повірте, що це краше ніж би Ви добре знали цю організацію і її діяльність... і вона отримала цей грант. :))) Однак, дійсно, якісь критерії мають бути.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4553 дні тому   #  

я скажу не про критерії, а про процес - у відборі ТИХ, хто отримає гроші з КАСИ СПРОМОЖНОСТІ зможуть взяти участь ВСІ, хто зробив внесок у цю КАСУ. НІХТО не перерозподілятиме кошти замість інвесторів. зробив внесок - маєш ПРАВО голосу. цей принцип участі буде обов'язково дотримано :)

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4553 дні тому   #  

Підтримую! Це дуже правильно. І справедливо.

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4548 днів тому   #  

классная идея! макет фонда громад:)

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Сухобойченко   4541 день тому   #  

"зробив внесок - маєш ПРАВО голосу" як пройшло голосування?

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4541 день тому   #  

Сергію, дякую за інтерес! Голосування не було, бо заявок було лише 3, та й ті були сумнівної якості. Не стояло завдання просто ДАТИ, мова йшла про інвестицію :) Тобто: ті кому даєш, мають забезпечити повернення інвестиції з прибутком :) Голосування обов'язково буде, тільки було б ЩОДО ЧОГО! Наразі є 5 інвесторів, які разом готові інвестувати 2000 грн. Хочете брати у часть у майбутньому голосуванні - робіть ФІНАНСОВИЙ внесок! Тоді й простіше буде з ПРАВОМ запитувати - запитувати з себе :)

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Сухобойченко   4538 днів тому   #  

Згоден повністю, крім ПРАВА запитувати :) Проте Обов'язково зроблю фінансовий внесок

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.