bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ГО читачів, ау!   

Що можуть читачі, незадоволені тим, що їм пропонують публічні бібліотеки?

Вони можуть загадати, що ці бібліотеки існують переважно на бюджетні кошти, тобто на податки цих самих читачів.

Вони можуть створитти активно діючи читацькі об'єднання і любіювати свої інтереси в піклувальних радах, що створюються при бібліотеках, чи в змі…

Вони можуть запропонувати внести в план роботи бібіліотеки те, що їм було б цікаво там бачити

Вони можуть започатковувати спільні проекти з бібліотекою, використовуючи ресурси бібліотек

І ще багато чого вони можуть при бажанні.

Але мріяти про “ідеального” бібліотекаря, згадуючи штампи старих і нових фільмів, та виливати своє обурення на веб-просторі, - це легше та необтяжливіше.

Коментарі

Михайло Ізюмський   5329 днів тому   #  

Коли я був студентом найбільше невдоволення нашої студентської громади стосовно роботи бібліотек було пов*язане з тим, що вони не працюють вночі. Ми готові були навіть гроші платити за можливість попрацювати там у "темну пору доби".
Зараз ставлення до бібліотек кардинально змінилося, напевне, сьогодні це останнє місце, куди я піду в пошуках інформації. Думаю, самим бібліотекам треба переглянути свою роль в сучасному інформаційному світі. Хоча, впевнений, вони це й роблять, просто ми про те ще не знаємо:)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5329 днів тому   #  

Класні ідеї! Якби в мене не було комп'ютера, обов'язково заснувала б таку ГО :-(

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5329 днів тому   #  

в этап борьбы с "однорукими бандитами" подходили люди и просили сделать Статут НГО под азартные игры. Так пакет документов и лежит, у них не нашлось толкового юриста, что-бы разгребать потом "вопросы", хотя любою идею можно подвести под ГО :) Сам не рискнул идти к ним юристом, своих проблем хватает, хотя предлагали неплохие деньги. Хотя люди в Киеве уже "прохавали" тему и появилось куча компьютерных сетей с программой "однорукого бандита". Органы ничего сделать не могут - такая система не входит в рамки, указанные в законе :) Так что прогресс не стоит на месте))))

  •   Пiдписатися на новi
Микола Замковой   5329 днів тому   #  

Вибачте, може я скажу прямо, але бібліотекам треба шукати свій формат. Радянський формат з приходом інтернету вже не працює.
Бібліотека може бути клубом за уподобаннями, місцем дискусій (без кави не обійтися) або ж місцем де почуваєшся комфортніше ніж вдома на канапі, така собі "нейтральна теріторія".

Не завадять ксерокс, можливість відсканувати та записати на флешку надбані знання та куточок з 5-10 *працюючими* комп'ютерами :)

Пригадую кав'ярню в Словакії, яка була б 100% популярною бібліотекою. Було таке враження, що прийшов до друга додому попити кави та покуштувати тістечко. Стояли навіть шафи з книжками.

Віднайти свій формат не дуже непросто, але результати будуть вражаючими.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5329 днів тому   #  

А у нас у місті поруч із бібліотекою кафе, в якому готують солодощами... Прямо в одній будівлі... Треба ж таке... :-))

  •   Пiдписатися на новi
Микола Замковой   5329 днів тому   #  

В Києві у домі-музеї Булгакових на веранді можна попити каву. Почуваєшся ніби прийшов до Булгакова у гості і він зараз до тебе вийде поговорити...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.