bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Рік до Євро-2012: хто витягне Чемпіонат ?    

Наступного тижня у приймаючих Євро-2012 містах України з розмахом святкуватимуть рік до офіційного старту Чемпіонату. Обіцяють встановити годинники зворотнього відліку часу, насаджати клумби, вуличний футбол та інші забави для народу.

В організаційних моментах відчувається “махровий” совковий підхід, де все гаразд та “виконується за графіком”. Про недоліки, як про небіжчика - або добре, або взагалі ніяк.


Нещодавно повернувся із Хорватії (країна поки не є членом ЄС). Ледь втримався на ногах, коли вантажник у провінційному містечку із впевненим “intermediate”, англійською пояснив як дістатись до центру міста.

Промиваючи мозок “клумбами”, “годинниками” та стадіонами, увагу громадян відводять від важливіших речей: рівень сервісу, володіння англійською та елементарними манерами спілкування міліції, робітників комунальних служб тощо, відсутність туалетів, вказівників та дороговказів англійською, комфортних умов для людей з особливими потребами. Список можна продовжити.

На цьому фоні ситуацію здатна врятувати свідомість волонтерів, яких залучать до організації футбольного дійства. Їх робота повинна здійснюватись не за гроші, “цінні подарунки” або інші “бонуси”. Головною метою добровольців має бути порятунок іміджу країни.

Саме їм доведеться пояснювати вибагливим англійцям та французам: чому в нас такі дороги, тарифи на проїзд в таксі та інший “сервіс” при європейських цінах.

Саме волонтери перекладатимуть “спіч” між вболівальником на підпитку та українським сержантом міліції.

Саме їм доведеться залагоджувати технічні недоліки в організації Євро та незрозумілий для європейців менталітет.

Саме вони пояснюватимуть реальні ціни за проїзд в таксі та інші послуги.

Саме від ентузіазму молодих активістів (а не від організаторів) і залежить, якою Україну побачить світ в якості господаря третьої за масштабами спортивної події.





Коментарі

Тимчук Тарас    4707 днів тому   #  

Миколо, з точки зору менеджмену, волонтери мають виконувати допоміжну функцію, а не основну.тому, я б все таки почав з туалетів.поки є ще час )

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4707 днів тому   #  

... у продовження теми, що робити з "нашими" бовдурами... яких теж наїде "по фестивалити"у міста проведення Чемпіонату...
https://lh6.googleusercontent.com/-PnjxFoNLKS4/TatJGVWB4-I/AAAAAAAACBE/1gBr97JHjzo/1_6.jpg.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Мар'янчук   4706 днів тому   #  

:) ПРЯМО В ТОЧКУ !!!

  •   Пiдписатися на новi
Алла Пилявська   4699 днів тому   #  

Вже дуже скоро 2012 рік, а в Україні - ніхто й не ворухається:( Якась слабка підготовка до такого грандіозного дійства... Як ми зустрінемо й справді гостей, коли дороги - розбиті! Немає нічого на належному рівні!! Нещодавно їхали з американцем по наших дорогах - він був вражений, шокований! Як і від всього того, що діється в країні!! Іноді навіть соромно стає за співвітчизників, які не розуміють важливості проведення Євро-2012!!! Це жахливо! І куди ми так закотимося, чи буде в нас всесвітнє визнання?!!(( Тільки осоромимось - і все! Ганьба!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.