bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Чому я люблю журналістів і не люблю зірок шоу-бізнесу   

Люди, які в силу своєї творчої діяльності мають сотні, тисячі прихильників, не завжди усвідомлюють відповідальність перед суспільством. І часто перетворюються в машини для заробляння грошей. В Україні так точно.

Чи часто ви чули, аби Козловський чи Могилевська, Кароль чи Лорак в своїх інтерв’ю казали не про себе коханих, а про проблеми, які стосуються більшості їхніх прихильників?

Невиплата заробітної плати, катування в міліції, неможливість отримати безкоштовну медичну допомогу… Всі ці, та багато інших питань, здається, не турбують українських співаків та співачок, акторів та актрис.

В той час як Стінг виступає проти смертної кари в Білорусі.



Стіві Уандер бореться за права людини та проти дискримінації людей з обмеженими можливостями

http://spb.kp.ru/online/news/580869

Кіра Найтлі виступає проти насильства над людьми та пропагує загальну декларацію прав людини

http://www.segodnya.ua/news/13046783.html

вітчизняні зірки відвідують гламурні тусовки, вигулюють модні речі та час від часу милостиво дозволяють українцям дізнатись подробиці особистого життя. Іноді, звісно, доводиться віддавати якісь речі на благодійність, відвідувати дитячі будинки. Але, ймовірно, робиться це за ініціативою піар-менеджера, який розуміє, що такі дії будуть на корись репутації підопічного.

Я часто замислююсь, а що, якби наші артисти і співаки стали відповідальними? І надихали своїх прихильників на різні корисні справи? Підтримати громадських активістів проти несправедливого закону, засудити катування в міліції чи заявити про дискримінацію інвалідів тощо. Але ж на цьому грошей не заробиш. І в найближчому майбутньому доведеться знову спостерігати, як зірки шоу-бізнесу закликатимуть на сцені голосувати за того чи іншого кандидата.
Хоча, є і виключення, наприклад це:



Журналісти

Зазвичай вони не мають такої величезної кількості прихильників як співаки чи актори. Проте, все ж є лідерами громадської думки, і розуміють проблеми людей.

Часто, навіть не підозрюючи про це, журналісти стають правозахисниками. Їхні статті/сюжети рятують життя, примушують людей боротися з несправедливістю, з свавіллям державних чиновників.

Іноді, виступаючи проти держави, вони ризикують своїм життям та життям близьких. Саме вони першими приходять на допомогу правозахисникам. Розслідують, вивчають, обурюються і публікують, привертаючи увагу суспільства до проблем.

Хочете прикладів? Будь ласка!
Завдяки втручанню телеканалу «Антена-Плюс» безнадійно хворій бабусі надають кваліфіковану допомогу http://antenna.com.ua/news/8318.html

Завдяки телеканалу «ZIK», через чверть століття лаосець потрапить додому (ZIK) http://tv.zik.ua/ps/detail/79

“20хвилин” допомогла врятувати людину http://20minut.ua/news/10181349

Як лікар швидкої залишив Індила помирати http://www.svidomo.org/defend_article/5562 (бюро журналістських розслідувань «Свідомо»)

Правозахисники: невмотивовані арешти – загальна українська практика (Німецька хвиля) http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15303419,00.html?maca=ukr-standard_feed-ukr-657-xml

«Кому заважають гранти» (5 канал)



Тощо.

P.S. Пишучи цей пост я розумію, що бувають різні актори/співаки, і різні журналісти. Але виходжу з власного досвіду. Жодного разу за 4 роки моєї роботи, вітчизняні зірки шоу-бізнесу не звернулись до моєї організації з пропозицією про допомогу. І так само жодного разу відповіді на звернення про співпрацю не надали. Журналісти ж вже давно стали союзниками в боротьбі за права людини в Україні.

Коментарі

Антон Альошин   4555 днів тому   #  

Марина, мені видається, що питання (не)долучення наших зірок до нагальних проблем населення України варто ставити інакше. Якщо журналіст(к)и самі по собі є і мають бути активними щодо соціально-політичної проблематики, то робота зірок це аж ніяк не передбачає. Тому не треба чекати, поки якийсь там Павло Зібров прокинеться вранці й побіжить рятувати знедолених укр.пенсіонерів. Я думаю, що зіркам варто методично і невпинно доносити меседж про те, що вони через свої звернення, наприклад, на своїх же концертах маю змогу вплинути на вирішення певних питань. Тобто спочатку їм варто частіше показувати життя поза гламурним парканом, а потім вже пропонувати взяти участь у певних заходах/акціях/петиціях.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4555 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x_BrdeG8baA
:)))

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Гончар   4550 днів тому   #  

Наприклад, Громадський маніфест проти куріння http://manifest.kiev.ua/
підписали багато зірок. Згадувана у пості Лорак навіть зробила це серед перших і брала участь у заходах. Тому я підтримую Антона, що якщо хочемо "зіркової" підтримки, то треба працювати над цим.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4547 днів тому   #  

Найчастіше журналістів б'ють міліціонери - дослідження
http://www.golosua.com/ua/main/article/podiyi/20111107_chasche-vsego-jurnalistov-byut-militsioneryi-issledovanie

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.