bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

По-дебільному БьЮТ   

Ще зовсім недавно харківські журналісти говорили між собою про «столичний випєндрьож». Перша та друга столиці обрали міських голів, що хоч стій, хоч падай. Розумію, що теми та особистостей для анекдотів і карикатур теж потрібно десь шукати. Але ж не в такий нищівний для держави спосіб…

Разом із тим лідерка однойменного блоку вкупі з майже блискавичним переведенням української армії на контрактну основу, обіцяла перевибори регіональних керівників. Називала й міста. З-поміж кількох лунали Київ із Харковом.

Представником жінки-амазонки на Харківщині став добре відомий місцевій громаді господар ринку Барабашово, за сумісництвом, як виявилося, - «бажаючий посісти керівне місце». Одразу медіа-ринок поповнився ще одним безкоштовним газетним метеликом - біля станцій метро студенти тицяли всім охочим і не дуже екземпляри «Голоса Харькова»… А дещо пізніше в мережі Інтернет з’явився відеоролик.



І суспільство дізналося, що харківські копірайтери - кепські професіонали, бо текст у них «по-дебильному написан». Якщо для харків’ян кумедії в міськраді за участю Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна вже давно невдивовижу, то на теренах країни це відеодобро підхопили і прапороносно розтиражували зацікавлені люди.
Водночас перед багатьма постало питання, хто ж той паскудник, що так на «двокольорових» наїхав?..
Здогадки, певна річ, не факти. Але… Але чомусь пригадується офіс у центрі Харкова. З ремонтом, новітньої комп’ютерною технікою, гарними свіжими меблями… Завдання новонайнятих співробітників: моніторинг ресурсів Інтернету. Ключові слова - жінка, жіночка, політик, голова блоку; інші теги - Добкін, Кернес, той, що з Донецька і на літеру «Я»… До кімнати входить заклопотаний керівник відділу.
Питаю:
- Що таке?
- Та треба терміново написати сценарій…
- ???
- От дивись, у мене зразок лишився з минулого разу: підбираємо слова, які містяться в лексиконі літніх харків’ян. Моделюємо ситуацію: по дві бабці (можливо, дідусі) їдуть у переповненому громадському транспорті. І перемовляються між собою. Мовляв, у мене в сусідки донька секретаркою працює в мерії. Ото вона вчора розказувала, який Добкін наркоман… А секретар міськради… Ой, Гепа вчора в якому стані… Під кайфом був. Приперся на роботу… Кого ми обрали…
Питаю відділокерівника:
- І багато штучних розмов точитиметься на Харківщині?
- Достатньо. Чи це вперше?! Кілька сотень…
І додає:
- Пам’ятаєш той ролик, який я обробляв та виставляв в Інтернеті?
- Той що…
- Так, де по-дебільному… Подіяв же…

Ми завершуємо розмову, наближаюсь до двері. Керівник відділу зупиняє і радить піти через чорний хід. Пояснює, що на вулиці специ стоять, слідкують… Тож все знають. Та мовчать.


Коментарі

Артур Кочарян   5303 дні тому   #  

нічого нового. старий сценарій. хто розмуіє - той навіть не звертає уваги. увагу звертають ті - хто нічого не знають, але бажають приймати активну участь....
нічого нового.
боязко, що не змінюємся і ми... а так би хотілось би... може і країна змінилась би?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.