bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Скільки коштує п`ять хвилин   

статья с информационного листочка ГО “Сокол”:
Скільки коштує п'ять хвилин? Для кожного своя ціна, звісно, можна вирахувати, скільки нараховано зарплатні за цей час, а може хтось може за цей короткий проміжок часу врятувати чуже життя…. Але розмова піде не про це. Розмова піде про те, скільки по суті коштує п'ять хвилин кожного члена нашої громади для міста, а по суті, скільки ми самі втрачаємо, не маючи цих мізерних 300 секунд….. Рада ГО “Сокіл” поцікавилась, скільки в день вартує для міста така стаття витрат як “благоустрій міста” - по суті прибирання та приведення в порядок наших вулиць, які кожен день добросовісно захаращується дрібним сміттям, пустими пляшками, бляшанками з під пива та різноманітною упаковкою. Ціна “питання” - до двох тисяч гривень щодня!!!!! Можна заперечити, що для такого доволі великого міста це невелика сума, але порахуйте скільки це виходить на рік. Більше 720 тисяч. Ви тільки замислитесь, скільки коштів можна було витратити на дійсно корисні речі, якщо кожен житель витратив всього п'ять хвилин, щоб прибрати за собою! Не складно донести сміття до найближчого смітника, але навіть при мінімальній економії в 10-15% на прибирання можна зекономити за рік: на 3 дитячих майданчика або асфальтування вулиці, або освітлення цілого району міста! Ось така вартість всього п'яти хвилин уваги до громади, а якщо говорити чесно — то уваги до самих себе. Дуже часто до влади звертаються жителі вулиці Чорновола, так само тієї вулиці, на якій починається 3 рази на тиждень наш ринок, починаючи від “Жигуна” та до самого ринку. Шановні підприємці, хоч інколи подивіться, скільки сміття та упаковки ви залишаєте після себе. І поки почнуть прибирання, все це розлітається на декілька кварталів…. А Ви б хотіли, щоб таке було перед вашим домом?
Також ми поцікавились, скільки коштує вивіз сміття з приватного сектору. Всього 6 гривень з особи, по суті менше ніж коштує пачка цигарок. Але навіть тут процент оплати цієї послуги близько 30%. Хотілося би вірити, що решта 70% приватного сектору вивозять сміття самотужки, хоча в це не віриться. Варто пройтися по берегу річки та багато чисельним непримітнім куточкам, щоб зрозуміти, що сміття скидають куди попало. Дійсно, непогана економія, але з часом брудна та по суті отруйна вода, яка просочується скрізь весь цей непотріб попадає в наші колодязі та викликає небезпечні захворювання…. Ось така ситуація. Невже так складно домовитися всією вулицею про організований вивіз, адже всі чудово розуміють, що таке супутнє явище, як сміття - завжди буде, та його потрібно вчасно вивозити на сміттєзвалище та переробляти, інакше ми в ньому просто потонемо. Звертаємося до громади, в ці свята, якщо ви відпочиваєте на природі або в місті — витратить всього п'ять хвилин та приберіть за собою і наше місто та місця відпочинку стануть чисті та охайні!

Пы.Сы. В данной газетке можете прочесть еще - старт акции Благотворительной Выставки, краткое продолжение информирование про ОСББ, отчет о первой части акции “Сохраним здоровье нашей молодежи”. По поводу первой части акции - после её опубликования состоялись разговоры с ПП, достаточно серьезные, с некоторыми пришли к компромиссу, некоторые собираются подать в суд (чот я к этому начинаю привыкать)С 4-мя ПП (хозяева магазинов)нашли взаимовыгодное решение - они вместе с нами будут участвовать в проверках, и при факте продажи самостоятельно будут разбираться с продавцами (ведь штраф действительно высокий), советую прочитать номер, без фоток вылаживать кусочками нет смысла, так что качаем тут: Газета 14
Хотя, если честно, после дня города и Дня Независимости вообще хочется закрыть нафиг ГО и забить на общественную работу, такой ТОТАЛЬНОЙ пьянки я уже давно не видел. Прямо в городе на парапетах люди ужирались… Смешались в кучу дети, люди, чиновники и менты….. мдя……Может оказаться, что это последний выпуск…

Коментарі

Тимчук Тарас    4989 днів тому   #  

Дякую, Єгоре, за актуальній матеріал. Я знаю сільського голову, який придумав таку схему боротьби з засміченням села. Мешканцям села було запропоновано підписати угоду на вивезення сміття з приватною фірмою. Раз у тиждень у село приїжджала з м. Львів машина і забирала сміття. Це коштувало кожному домогосподарству всього 5 грн.місяць. Сільський голова добре знав, хто підписав контркт, а хто ні. Він приходив до непідписантів і запитував, куди вони вивозять сміття. У них було 2 легальних варіанти - через приватну фірму вивозити або самостійно на сусіднє сміттєзвалище, з яким теж мала бути угода про вивезення сміття. Якщо у непідписанта не виявилось жодного контракту, він потрапляв у список для відстеження і штрафування, оскільки саме такі вивозили сміття у ліс чи залишали його в різних містях. Так, одного разу штраф впаяли директору школи, здається максимальний (1000 грн.). директор відбувся громадськими роботами і подав на сільського голову до суду за "образу честі і гідності". На деякий час у селі зменшилась кількість сміття. Але кількість людей бажаючих цивілізовано вивозити сміття не зростала, тому компанія, яка вивозала сміття з села, вирішила згорнути цей неприбутковий бізнес.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4989 днів тому   #  

идея интересная, но для этого нужны гиперактивные депутаты, как минимум))) к судебным искам я уже начинаю привыкать, хотя прихожу к мысли, что только через палку люди начинают думать, ибо пряник не помогает.... (не знаю почему...) Работа предстоит немалая..... и последний хит, малыши рассказали (я не досидел в центре города до окончания праздника) 4 мента по форме, хлебая пивко с бутылок, медленно патрулировали парк..... возникло желание извинится пред хозяевами магазинов, что я их зря тревожил контрольными закупками и напрягал(((( в парке мусора было по косточки..... не хочу обижать свиней, ибо даже они не гадят там, где едят и спят.....

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4989 днів тому   #  

Егор, рекомендую ознайомитись з працею Еліота Аронсона "Общественное животное. Введение в социальную психологию" http://www.koob.ru/aronson_elliot/social_animal. Можливо тоді Ваші стратегії будуть більш виграшні, а розчарування у людях зникне :))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4988 днів тому   #  

достаточно неожиданное продолжение получила акция "Збережемо здоров`я нашої молоді", после небольшого но бурного "кипиша" хозяев магазинов пришли к интересным договоренностям, выложу отдельным блогом, думаю, многим будет интересно ;)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4988 днів тому   #  

а на местную газетёнку я чутое обиделся, предложил главному редактору напечатать статью "пять минут", она даже не читая сказала: "Вы писать не умеете, у вас нету образования да и грамматических ошибок делаем много...." типа валите отсюда, у нас своих проФФесионалов хватает..... мдя.... чуток обидно, но радует одно - в нашу газетку хоть сало не заворачивают.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4987 днів тому   #  

а мені стаття Єгора дуже сподобалась! все геніальне - достатньо просте. і навіть "геніальність" якості життя західного світу, насправді легко вкладається в поведінку свиней (тварин, не людей :), про яку говорить Єгор: "не гадити там, де їси і де спиш..." я зараз в Карпатах, гуляю в лісі, який й годує місцевих, які його все більше загажують та нищать; сам я із Запоріжжя, де рідні металурги так загажують повітря та воду, що й ворогів не треба; нещодавно летів в Донецьк - з неба відкривається "чудова" картина знищеного місцевими шахтарями ландшафту; а про те, що "патріотичні" кримчани дозволяють робити морським лайнерам, які заходять в порт Ялти, навіть писати гидко...

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   4985 днів тому   #  

Да, умеем мы ценить природные богатства. Самое страшное то, что когда говоришь с каждым субъктом в отдельности - все согласны вывозить мусор, убирать после себя,но... во время массовых гуляний куда-то пропадает ответственность. Живем мы по принцыпу - после нас - хоть потоп.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4985 днів тому   #  

ну не знаю, малыши в клубе после прочтения статьи начали мусор в мусорный бачок бросать, возле клуба стало заметно чище. Так что хоть какой-то положительный результат налицо. Да и сам начал доносить бутылки и пустые пачки до урн, необычно, но прикольно :))

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4980 днів тому   #  

О Боже... Каждый год с детьми из нашего приюта мы приезжаем в чудное место - Голубые озера в пос.Щурово. Иногда из дружбы с лесничеством приезжаем 2 раза в год. Вывозить "продукты отпуска" донбасских туристов. С площади 50 на 100 м прошлой весной вывезли трактор с прицепом и кузовом. Пластик в основном. Однажды бежала вокруг озеро за заблудившимся пацаном, ощутила всю прелесть отдыха по дружбе с лесником. Оказывается, нас селят в чистом месте. Люди жрали водку, сидя на кучах мусора, запах непередаваемый, и они были в порядке - ничего их не напрягало.

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4980 днів тому   #  

Рубль - это очень хорошее средство борьбы со свинством. Наши дети, Егор, тоже не мусорят теперь ни в городе, ни в лесу. Но убирать мусор противно. Я бы лучше платила людям, чтобы убирали профи. К слову, качественно убирать трудно, и в нашей стране этому не учат. Может, еще и поэтому грязно тоже.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4980 днів тому   #  

думаю, самое лучшее лекарство от привычки оставлять за собой мусор - огромный штраф или общественные работы 7-15 дней (уборка той же территории) сугубо западный вариант. После парочки "натяжек" на денежку и работы - вырабатывается устойчивая привычка не мусорить

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4980 днів тому   #  

я недавно общался с представителями ОСББ соседнего города - дом отказался от дворника и жильцы убирают сами... Так вот - они не только не мусорят но и красивые клумбы сделали, и за мусор, которые оставят "чужаки" могут и ребра посчитать)))) ведь точно знают, что им самим придётся убирать

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4978 днів тому   #  

!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.